Op donderdag 28 juli begon de selectie aan de voorbereiding voor het het nieuwe seizoen. Luc Boonen, Sjoerd Evers en Rob Geenen maken dit seizoen geen deel meer uit van de selectie. Jammer is dat goalie Martin Schreurs geblesseerd is. De verwachting is dat Martin na de winterstop zijn rentree kan maken. Nieuw zijn de Slowaak Gabriel Pasztor (De Bocht’80), Rick Claessens (Veritas) en de jeugdspelers Jasper Bergervoet, Remi Biemans, Philippe Schonkeren, Siem Schreurs en Neil Timmermans. De technische staf is met een persoon uitgebreid. Florus v.d. Wal, afgelopen seizoen trainer van de JO19-1 (A1), wordt de assistent trainer van Patrick Houtappels.

Na een vijftal trainingen werd de eerste oefenwedstrijd in Swolgen tegen 5e klasser Sporting ST gespeeld. Op een fantastische accommodatie won Heitse eenvoudig met 5-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft door Luuk Deckers (2x), Gabriel Pasztor (1x), Roy Peskens (1x) en Paul Suntjens (1x). Op zaterdag 13 augustus was de traditionele trainingsdag samen met onze JO19-1 (A1). Na een ochtendtraining, voetvolley en tafeltennis werd nog een oefenmatch tegen 5e klasser Kronenberg gespeeld. In de eerste helft speelde het tweede team. Bij de rust stonden de gasten met 3-0 voor. Na de theepauze werd bijna het gehele team gewisseld door ons standaardteam. Zij konden de achterstand niet meer ombuigen. Het werd uiteindelijk 4-0 voor Kronenberg.

De laatste oefenwedstrijd voor Heythuysen 1 werd thuis tegen 4e klasser Swalmen 1 knap met 4-2 gewonnen door treffers van Sjoerd v.d. Heuvel (fraaie vrije trap), Roy Peskens (mooie lob), Luuk Deckers (na knappe voorzet van Roy) en Siem Schreurs uit een hoekschop. Heythuysen 2 speelde ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen de reserves van Swalmen. Maarten Reuvers scoorde uit een uitstekend genomen vrije trap de 1-0. In de eindfase maakte Swalmen 2 de gelijkmaker. Een goed resultaat want Swalmen 2 speelt 2 klassen hoger.

Op zaterdag 20 augustus speelde Heythuysen 1 de bekerwedstrijd uit tegen 3e klasser RKVB 1. Heitse 1 kwam gehavend aan de start want Luuk Deckers, Sjoerd v.d. Heuvel, Roel Luijten, Roy Peskens, Neil Timmermans en Bas Verlinden ontbraken wegens allerlei omstandigheden. In de basis stonden Remi Biemans (een jaar afwezig met een blessure geweest), Philippe Schonkeren, de nieuwe aanwinsten Gabriel Pasztor en Rick Claessens en Jo19-1 (A1) speler Siem Dorssers.

In de eerste helft speelde Heitse niet onaardig. Na het uitvallen van verdediger Joris Driessen was de organisatie even weg bij Heitse waardoor RKVB vlak voor de rust de score opende. Trainer Patrick Houtappels moest nogmaals noodgedwongen tweemaal wisselen. Siem Schreurs en Remko Ouwerkerk kwamen in het strijdperk ten faveure van Rick Claessens en Guus van Dalen. In de tweede helft had Heitse niet meer zoveel in te brengen en kon RKVB de score uitbouwen naar 4-0.

Komende dinsdag speelt Heitse 1 haar tweede bekerwedstrijd thuis tegen MBC’13  1. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Opstelling Heythuysen 1 tegen RKVB 1:
Remi Biemans, Guus van Dalen (Remko Ouwerkerk), Rens Seunis, Joey Kluskens, Joris Driessen (Damien Korsten), Rick Claessens (Siem Schreurs), Paul Suntjens, Etienne Tielen, Gabriel Pasztor, Philippe Schonkeren en Siem Dorssers.
Doelpunten RKVB: Laurens-Jan Hagens, Rob Verkoulen, Leon Milczarek en Joost Hendriks.
Heitse 2 speelde haar tweede oefenwedstrijd uit tegen Roggel 2 en won met 3-1. De goals kwamen op naam van Nick Meerts, Roel Luijten en Roy Baetsen. Op zondag 28 augustus speelt het tweede uit tegen ZSV 3 (Deurne) haar eerste bekermatch.