Spanje

Het begon met een regenachtige dag vanmorgen. De spelers kwamen langzamerhand binnenstromen. Iedereen kreeg zijn kleedlokaal toegewezen met daarbij hun leeftijdgenoten. In het begin was het een beetje aftasten en wennen aan elkaar. Mijn groep ( de A groep) kon in het begin moeilijk contact leggen met elkaar, maar na verloop van tijd ging dit al een stuk soepeler. Nu na deze dag kan ik zeggen dat het heel erg leuk is om met deze groep samen te werken. Iedereen kent mekaar al een beetje, dat zal morgen nog meer zijn. De groep bestaat uit een aantal heel erg goede voetballers. Het was leuk om te zien dat bij de dribbelkoning juist de technische spelers naar voren kwamen, bij andere spellen zoals het matchplay meer de spelers die het overzicht behouden en die goed inzicht over het spel hebben. Dat belooft weer wat voor morgen!

Duitsland

Maandag 22 Augustus,

Eindelijk was het zo ver, na veel vergaderingen als voorbereiding mochten we nu daadwerkelijk beginnen aan de voetbalweek.

Het was erg vroeg, 07:45, alle onderdelen werden verder uitgezet en de belangrijke punten werden nog even herhaalt, vervolgens waren we allemaal klaar om de kinderen te ontvangen.

Op het begin zijn de meeste nog stilletjes, afwachtend wie allemaal in dezelfde groep zitten, en wie hun leiders dit jaar zijn. Eenmaal allemaal de kleren aan gingen we als ” die Mannschaft ” de trap op naar de aftrap van de voetbalweek!

We begonnen meteen met een pittig parcour waar velen even moesten slikken, opmerkingen als: sow dit is veel moeilijker als vorig jaar kwamen al voorbij. Na dit eerste onderdeel kwamen de kinderen wat losser op een positieve manier!

Dit was ook terug te zien aan de partijvormen in onder andere de boarding en de kooi, er werd erg goed gevoetbalt. Af en toe leek het wel alsof we echt het Duitse elftal waren, maar helaas eenmaal naar ons teneu gekeken te hebben bleek toch dat we het niet waren.

Wat ik heel belangrijk vind, en waar ik vandaag erg van heb genoten is dat de spelers gaande weg steeds meer plezier hebben gekregen en met elkaar en ook de leiders goed konden lachen, maar tijdens de wedstrijdvormen of nevenactiviteit ook erg serieus bezig konden zijn!

Onze complimenten naar onze Duitse spelers, zet dit door komende week!

Noord Ierland

Vandaag een regenachtige start van de VSN voetbaldagen.

Na een zware voorbereiding was de dag dan toch echt aangebroken. Maandenlange voorbereidingen hebben er weer toe geleid dat er vandaag een goed uitgeruste ploeg van leiders en trainers stonden om de zaak in goede banen te leiden.

Bij de opbouw afgelopen zaterdag hebben zelfs de selectiespelers meegeholpen. Wat een samenwerking.

Regenachtige natte start van (wat voorspeld wordt een tropische week) wat vandaag veranderde in een meest mooie dag.

Iedereen vol enthousiasme er weer bij. Vanmorgen de groepen ingedeeld en verdeeld over de lokalen, dit jaar Spanje, Duitsland, Noord-Ierland, Portugal, USA.

Iedereen in een nieuw tenue gehesen en vol aan de bak. De tunes waren zorgvuldig uitgezocht voor ons het team Noord-Ierland: Will Griggs on fire!!!!

Kooi, boarding, 5:5, matchplay en penaltybokaal met de dribbelkoning brachten ons naar het hoogtepunt van de middag de leiderschallenge. Timo moest voor ons de spits afbijten bij het latjeknal. Na afloop werd er gesproken over transfers richting FC Eindhoven…….

We wachten af op een goed bod……..

Leiding Noord-Ierland

Verenigde staten

Wij begonnen met de kleinsten 5 tegen 5 te spelen. Doordat het gras nat was, konden sommige ook gemakkelijker slidings maken. Daarna hadden we nog verschillende varianten bedacht om het spel toch wat anders maken. Hierna kregen de kinderen lekkere broodjes en drinken. En konden we daarna beginnen aan jeu de boules met alle groepen. De kleinsten werden derde en kregen dus punten. In da namiddag hebben we nog in de kooi gevoetbald en hebben de kinderen penalty’s mogen schieten, wat uiteindelijk mee telt voor de penaltybokaal. Toen we de dag afsloten begon het even te regenen verder was het fijn weer.

Portugal

Dit jaar voor de eerste keer van de partij de G-jeugd. Met een bescheiden aantal spelers aan de dag begonnen. De Portugezen hebben laten zien wat G-voetbal  betekend. Aan alle spellen is vol overgave mee  gedaan. Matchplay, kooivoetbal boarding, gatenkaas , dribbelkoning en kliko trappen  Onze spelers moeten extra aan de bak. Moe en voldaan zij onze G kampioenen (Campione hun lijflied)  naar huis gegaan.