Dinsdag 23 augustus speelde Heythuysen 1 thuis haar 2e bekerwedstrijd tegen 5e klasse MBC’13  1. Het werd na een 2-0 achterstand toch nog 2-2.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Roel Luijten, Rens Seunis, Philippe Schonkeren, Jeroen Driessen (Tom Lodewijks), Paul Suntjens, Siem Schreurs, Neil Timmermans (Etienne Tielen), Gabriel Pasztor (Tom van Lier), Sjoerd v.d. Heuvel en Siem Dorssers.

Scoreverloop:
0-1 Arsed-Jasim Ali (9e minuut)
0-2 Christian Deneer (52e minuut)
1-2 Philippe Schonkeren (74e minuut)
2-2 Rens Seunis (89e minuut)

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op maar liefst 6 plaatsen gewijzigd. Derhalve teveel om op te noemen. Heitse begon niet goed aan de wedstrijd en kwam al in de 9e minuut op achterstand. Een schot van aanvaller Arsed-Jasim Ali ging via de lat en goalie Jasper Bergervoet het doel in. In de eerste helft was het spel van de Heythuysenaren te matig en werd men niet echt gevaarlijk. Al snel in de tweede helft werd de score verdubbeld. Een miscommunicatie in de defensie lag hieraan de grondslag. De bal werd door Christian Deneer binnen gekopt. Na de laatste drinkpauze en de omzetting waardoor Philippe Schonkeren rechtsvoor ging spelen, werd Heitse sterker. Een kwartier voor tijd stoomde Philippe Schonkeren op en ging zijn voorzet via een speler van MBC’13 tegen de touwen. Siem Dorssers en Philippe Schonkeren kregen kansen op de gelijkmaker, maar hadden pech in de afwerking. In de laatste minuut kwam de verdiende gelijkmaker dan toch. Via een acrobatische actie van captain Rens Seunis en de keeper ging de bal binnen.
Zaterdag 27 augustus speelt Heythuysen 1 haar laatste bekerwedstrijd thuis tegen Leveroy 1. Dankzij een 2-0 uitzege tegen Leveroy 1 plaatste RKVB 1 zich al voor de 2e ronde.