… kantinebeheerder van SV Heythuysen.

 

Jac Theunissen:

 

Deze week wordt voor de 26ste keer de Voetbalweek op het terrein van SV Heythuysen gehouden. Ben jij er ook al 26 jaar bij betrokken?

 Nee, ik ben denk ik in 1998 of 199 begonnen. Vanaf 2002 ben ik kantinebeheerder.

Veel mensen hebben waarschijnlijk niet in de gaten wat er achter de schermen allemaal komt kijken bij het goed laten verlopen van zo’n week. Kun jij ons daar iets meer over vertellen?

Een aantal weken van tevoren moeten er zaken geregeld worden met de leveranciers van b.v. de tafels en de banken/stoelen in de tenten, waarin de teams de hele week pauzeren. Een week van tevoren maak ik lijstjes van waar met name de lunch per dag uit bestaat. Dus het eten wordt geregeld, de drank moet er zijn. We houden graag rekening met kinderen of leiding die een bepaalde allergie hebben, of die om geloofsredenen niet zomaar alles mogen eten. Bij het inkopen hou ik er rekening mee met hoe er afgelopen jaren gegeten en gedronken is. Op basis van die gegevens weet ik b.v. dat er volgend jaar minder gewone melk ingekocht hoeft te worden. Vanwege mijn werk ben ik er buiten de opening en de afsluiting nooit bij tijdens de Voetbalweek. Maar dat wordt door anderen prima opgepakt. ’s Avonds wordt bepaald wat er nog bijbesteld moet worden. Op vrijdagavond is er voor de leiding en niet-leiding een gezellige afsluiting, en ook dit jaar zal er weer  gedronken kunnen worden op een mooie Voetbalweek.