Spanje
Vandaag opnieuw een vervelende dag, regen, niet erg warm en veel wind.
Leiding en deelnemers veelal te laat.
Kinderen lastig, vervelend en brutaal.
Activiteiten opnieuw slecht doordacht en niet aan nivo aangepast.
Catering idem, oude koffie, droge broodjes en koude snacks
Een dag om snel te vergeten……

Grapje natuurlijk
Alles is reeds gezegd en geschreven, iedereen (kinderen en leiding) zijn prima gemutst, gemotiveerd en  bereid om er een topweek van te maken, ondanks de hitte geen onvertogen woord, enthousiasme maar toch sportieve strijd, opnieuw een leuke dag van een  prima voetbalweek
Speciaal woord van dank voor iedereen die zorgt voor het eten en het vele drinken, top mensen
En natuurlijk Frank voor de communicatie via social media, ziet er allemaal gelikt uit.
Groet Jean, leiding A, Spanje

Team Duitsland

Ook vandaag begon het duitse sprookje weer om 9 uur. De kids kwamen binnenlopen en waren nogal rustig. Dit gaf Wouter zoveel energie om zelf drukte te maken voor 19. Nou, de dag was begonnen. Het eerste dat op het programma stond was honkvoetbal. Dit viel erg in de smaak bij onze duitsers. Hierna stond Dutch soccer & penalty bokaal op het programma. De helft van de groep hielt zich dus bezig met het benutten van penalty’s, de andere helft was bezig met afronden. De hitte begon een aardige rol te spelen na dit moment. Het begon flink warm te worden, maar we waren het er met z’n allen over eens dat het gisteren zwaarder aanvoelde. Hierna stonden de appeltjes voor ons klaar. Na de appeltjes stonden de welbekende kooi en boarding op het programma. Hier werd weer flink genoten, mooi voetbal met veel goals. Op het einde van de dag kreeg iedereen een bidon. Jullie raden het al, er werd uiteindelijk een mega watergevecht gehouden. Het 1e slachtoffer was Evert. Hij kreeg meteen in het begin de volle laag, maarliefst 4 volle emmers over zich heen. De dag was weer ten einde, we zagen veel natte kleren afdruipen naar huis. De leiding had het vandaag weer eens helemaal naar hun zin.

1 day to go!

Teamleiding Duitsland

Noord Ierland

Vandaag alweer de laatste dag van de spellenrondes. Morgen staan er onderlinge wedstrijden op het programma en de finale rondes in de verschillende categorieën.

Vandaag is er bekend geworden (voor de leiders) wie gaat er door naar de finale van de penaltybokaal, dribbelkoning en wie wordt de meest waardevolle of gewaarde speler van het team. Voor iedere winnaar zal er een prijs zijn.

In de grote hitte vandaag het aangepaste programma, 4 teams, 4 rondes ( dutchsoccer, honkvoetbal, boarding en de kooi) hoe makkelijk kun je het hebben zou je zeggen. In de pauze toch even de koppen bij elkaar en de laatste zaken regelen voor de dribbelkoning.

Vanmiddag als afsluiting weer de leiderschallenge die glansrijk onder tromgeroffel gewonnen werd door ” Die Mannschaft”.

Zoals beloofd het Ierse woord:” bród na hÉireann”. De beloning wacht.

Zonder mensen te kort te willen doen wil ik alvast wat mensen van de leiding bedanken voor hun geweldige inzet: Roan, Pim en Timo, het is super om met jullie samen dit geweldige team deze week geleid te hebben (of is het lijden met een lange ij).

Ondanks de warmte is alles vlekkeloos verlopen, dit moet een opstart zijn voor volgend jaar. Hoop dat ik jullie dan ook weer hier op het voetbalveld kan verwelkomen!!!!

Met vriendelijke groet,

Florus van der Wal

Team USA

Het zou net zo als gisteren bloed warm worden daarom hadden we de kinderen in de ochtend goed ingesmeerd. De dag begon met een opkomst. Daarna hadden we allerlei spellen zoals boaring en kooivoetbal. Rond 11 uur kregen we lekkere appeltjes en wat drinken. In de middag kregen  de kinderen een broodje met knak en wat beleg dat ze natuurlijk zelf kiezen. Voor deze dag hadden we een parcour gemaakt onder de sproeiers zodat de kinderen een beetje afkoelde. Daarna was er weer een leiderchallenge dat kofferbak schieten was. Na dat was er nog een verassing dat we elkaar mochten nat gooien en een lekker ijsje  kregen. Het was weer een top dag !!

Team Portugal

Vandaag wederom met een onvolledige groep deelgenomen (dit was vooraf wel bekend). We hebben er vandaag wederom ervoor gekozen om samen te smelten met Noord Ierland. Wederom top kunnen presteren.  Geweldig is natuurlijk dat Portugal in staat is geweest om de teamchellange te winnen door een vernietigende trap van onze Pim (de spiegel heeft het moeten ontgelden en de bal zat geklemd tussen dashboard en voorruit)

Nog 1 dag te gaan, echter ik wil alvast iedereen bedanken die er voor gezorgd hebben dat het G-voetbal op een goede manier geïntegreerd is binnen de voetbalweek.

Ook wil ik mijn leiders bedanken die er voor gezorgd hebben dat deze week voor onze deelnemers een super week is. Harm, Sandra en Wim ik hoop dat jullie net zoals ikzelf besmet zijn geraakt door het voetbalweek virus en volgend jaar wederom van de partij zijn.

Hoofdleider Team Portugal