Heythuysen 1 heeft haar derde bekerwedstrijd thuis dikverdiend met 1-0 van 4e klasser Leveroy gewonnen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Roel Luijten (Jeroen Driessen), Rens Seunis, Joey Kluskens, Joris Driessen, Bas Verlinden (Siem Schreurs), Paul Suntjens, Etienne Tielen (Gabriel Pasztor), Sjoerd v.d. Heuvel, Siem Dorssers en Philippe Schonkeren.

Scoreverloop:
1-0 Gabriel Pasztor (85e minuut)

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op 4 plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Joris Driessen, Etienne Tielen, Joey Kluskens en Bas Verlinden ten faveure van Jeroen Driessen, Siem Schreurs, Neil Timmermans en Gabriel Pasztor. Vanaf het eerste fluitsignaal van referee Berkvens uit Asten was Heitse de betere ploeg. Nadat er al een paar kansen om zeep waren geholpen, werd een treffer van Heitse onterecht afgekeurd. Na een vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel liet Bas Verlinden de bal door zijn benen gaan, waarna Philippe Schonkeren de bal tegen de touwen schoot. De goal werd door de scheids afgekeurd wegens “vermeend” buitenspel. In de eerste helft probeerde Joris Driessen nog een strafschop te versieren, maar de titel “Schwalbekoning” zal Joris niet krijgen. We zullen hem eerst naar de toneelacademie moeten sturen. Leveroy kreeg in het 1e bedrijf een grote kans, maar goalie Jasper Bergervoet redde bekwaam. In de 2e helft kwam Heitse sterk uit de startblokken en leek het een kwestie van tijd totdat de openingstreffer zou vallen. Helaas was het vizier van de voorwaartsen niet goed afgesteld of de keeper van Leveroy pareerde uitstekend. Echter vlak voor tijd viel dan toch de verlossende goal. Invaller Jeroen Driessen profiteerde van een misverstand in de defensie van leveroy en legde de bal perfect voor het doel. Gabriel Pasztor scoorde beheerst de winning goal. Al met al een terechte zege voor Heitse. Komende zondag start Heythuysen 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen RKSVV 1 uit Weert.

Eindstand beker poule Heythuysen 1:
1e RKVB   3-9 (11-0)
2e Heythuysen   3-4 (3-6)
3e MBC’13   3-2 (3-8)
4e Leveroy   3-1 (1-4)

Heythuysen 2 verloor de eerste bekermatch uit met 3-2 van ZSV 3. Heitse kwam via treffers van Nick Meerts en Lars Frenken op een 2-0 voorsprong, maar hierna ging het alsnog mis.

De dames speelden hun eerste bekerwedstrijd uit tegen 4e klasser SHH VR1. Als snel scoorde SHH de 1-0. In het verdere verloop van de wedstrijd was Heitse de betere ploeg, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Men kreeg de complimenten van de thuisclub welke een klasser hoger speelt.

Onze JO19-1 (A1) speelde een vriendschappelijke wedstrijd uit tegen Baarlo JO19-1 (A1). Heitse won overtuigend met 5-2 door goals van Tim Rutten, Cas v.d. Loo, Timo Hendriks, Daan Engelen en Wouter Bergervoet. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar er werden nog de nodige kansen gemist.

Komende woensdag 31 augustus spelen de JO19-1 (A1) en JO17-1 (B1) de eerste bekerwedstrijd:
EVV JO19-1 (A1) – Heythuysen JO19-1 (A1), aanvang 19.30 uur (vertrek 18.00 u.)
SV Venray JO17-1 (B1) – Heythuysen JO17-1 (B1), aanvang 19.30 u. (vertrek 18.00 u.)