Heythuysen 1 is de competitie goed van start gegaan. De uitwedstrijd tegen RKSVV 1 werd eenvoudig met 4-1 gewonnen. Na een speelronde staan Heythuysen en Maasgouw (won eveneens met 4-1) bovenaan de ranglijst.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Guus van Dalen (Roy Peskens), Rens Seunis, Joris Driessen, Roel Luijten, Etienne Tielen, Paul Suntjens, Bas Verlinden, Sjoerd v.d. Heuvel (Rick Claessens), Siem Dorssers (Luuk Deckers) en Philippe Schonkeren.

Scoreverloop:
0-1 Sjoerd v.d. Heuvel (32e minuut), 0-2 Bas Verlinden (35e minuut), 0-3 Etienne Tielen (40e minuut), 0-4 Luuk Deckers (74e minuut) en 1-4 Joey Vossen (80e minuut).

Toeschouwers: 50
Scheidsrechter: Peijmen (Stramproy)
Man of the match: Bas Verlinden

Kort wedstrijdverslag:
Na een drietal oefenwedstrijden en de 1e ronde beker ging eindelijk de competitie van start. Net als het afgelopen seizoen werd er met een duel tegen RKSVV 1 begonnen, echter nu in Weert. Gezien de laatste bekerwedstrijd was de opstelling geen verrassing. Alleen de “werkzame” Joey Kluskens werd door Guus van Dalen vervangen. Heitse had van de meet af aan een veldoverwicht. Toch waren er niet veel mogelijkheden. Etienne Tielen had een kans, maar zijn schot was te pover. Aan de overzijde was de thuisclub een keer dreigend, maar de bal vloog ruim naast het doel. Na ruim een half uur kwam Heitse op voorsprong. Na een verkeerde pass van RKSVV kon Sjoerd v.d. Heuvel de bal onderscheppen en omspeelde de keeper. De bal werd door Bas Verlinden overgenomen. Bas gaf de bal voor het doel waar Sjoerd het leer simpel in het doel kon schuiven. Enkele minuten later werd de score verdubbeld. Na goed doorlopen op de keeper van spits Siem Dorssers schoot Bas Verlinden geplaatst de bal tegen de touwen. Na 40 minuten was het duel definitief beslist. Een voorzet van Philippe Schonkeren belandde via Siem Dorssers bij Etienne Tielen die de bal van dichtbij binnen trapte. De tweede helft was een formaliteit. Heitse bleef de betere ploeg en coach Patrick Houtappels kon de “vakantiegangers” Luuk Deckers en Roy Peskens binnen de lijnen brengen. Een kwartier voor het einde scoorde Luuk Deckers de 0-4. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisclub de eretreffer. Een lange bal werd door de defensie verkeerd beoordeeld en vloog via de binnenkant van de paal tegen het netje. Al met al een eenvoudige zege voor Heythuysen. De volgende week (kermiszondag) speelt Heitse de eerste thuiswedstrijd tegen SVSH 1.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
SVSH-Roggel   1-3
Horn-EMS/RFC   2-1
Maasgouw-Eindse Boys   4-1
Boekoel-Rood Wit’67   1-1
Crescentia-Altweerterheide   2-1
SVVH was vrij.

Stand klasse Heitse 1:
1.   Heythuysen 1-3 (4-1)
2.   Maasgouw 1-3 (4-1)
3.   Roggel 1-3 (3-1)
4.   Crescentia 1-3 (2-1)
5.   Horn 1-3 (2-1)
6.   Boekoel 1-1 (1-1)
7.   Rood wit’67  1-1 (1-1)
8.   SVVH 0-0 (0-0)
9.   Altweerterheide 1-0 (1-2)
10.  EMS/RFC 1-0 (1-2)
11.  SVSH 1-0 (1-3)
12.  Eindse Boys 1-0 (1-4)
13.  RKSVV 1-0 (1-4)

Heythuysen 2 verloor ook haar 2e bekerwedstrijd. Thuis leed men een 5-3 nederlaag. De treffers kwamen op naam van Neil Timmermans (fraaie goal), Nick Kluskens en Tom Lodewijks (mooie vrije trap). Nick Kluskens maakte na bijna anderhalf blessureleed zijn comeback.
Heythuysen 3 speelde een toernooitje in Neer. Tegen RKSVN 3 werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Sjoerd Evers en Mike Reijnders. Tegen Roggel 3 (1-0) en HBSV 5 (5-0) werd er verloren.

JEUGD:
Afgelopen woensdag speelden de JO19-1 (A1) en JO17-1 (B1) de eerste bekerwedstrijd. De JO19-1 (A1) versloeg uit  EVV JO19-1 (A1) dikverdiend met 3-2. Bij de rust stond men nog met 1-0 achter. In het eerste kwartier van het 2e bedrijf scoorde Heitse driemaal, 2e keer Wouter Bergervoet en 1e keer Siem Dorssers. De thuisclub scoorde nog een keer tegen, maar verder liet Heitse niet meer komen.
De JO17-1 (B1) moest uit aantreden tegen het sterke Venray JO17-1 (B1) welke hoofdklasse speelt. Het werd een 7-0 nederlaag.
Dit weekend is de competitie voor de JO19-1 (A1) en JO17-1 (B1) van start gegaan. Beide teams zijn naar de 1e klasse gepromoveerd en spelen derhalve een complete competitie. De Jo19-1 (A1) verloor thuis nipt met 2-1 van Laar JO19-1 (A1). In de eerste helft waren de gasten sterker en kwamen op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd Heitse steeds sterker, maar toch verdubbelde Laar de score. Cas v.d. Loo bracht de spanning terug in de match. In de slotfase was Heitse enkele malen dicht bij de verdiende gelijkmaker, maar had het geluk niet aan hun zijde.
De JO17-1 (B1) zorgde voor een ware huzarenstukje. Bij de pauze stond de thuisclub HBSV JO17-1 (B1) zeer geflatteerd met 3-0 voor, maar in de 2e helft werd HBSV overklast door Heitse. Via 4 treffers van Martijn Vrenken en 1 doelpunt van Roan v.d. Wal won Heitse alsnog met 5-3.
De JO17-2 (B2) leed een 5-0 uitnederlaag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen RKSVN JO17-1 (B1).
De JO15-1 speelde een oefenwedstrijd uit tegen SHH JO15-2 en won met 8-2. De doelpuntenmakers waren Bo Silkens (3X), Ruben Mols (2x), Sep van Neer (1x), Jente Voermans (1x) en Daan Caris (1x).