Aanstaande zondag (11 september) staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is SVSH uit Someren Heide. SVSH speelde het afgelopen seizoen in een andere vijfde klasse. Verder zijn SVVH, Eindse Boys, Rood Wit’67 en Altweerterheide eveneens nieuwe tegenstanders.

Op donderdag 28 juli begon de selectie aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Luc Boonen, Sjoerd Evers en Rob Geenen maken dit seizoen geen deel meer uit van de selectie. Jammer is dat goalie Martin Schreurs geblesseerd is. De verwachting is dat Martin na de winterstop zijn rentree kan maken. Nieuw zijn de Slowaak Gabriel Pasztor (De Bocht’80), Rick Claessens (Veritas) en de jeugdspelers Jasper Bergervoet, Remi Biemans, Philippe Schonkeren, Siem Schreurs en Neil Timmermans. De technische staf is met een persoon uitgebreid. Florus v.d. Wal, afgelopen seizoen trainer van de JO19-1 (A1), wordt de assistent trainer van Patrick Houtappels.

Heythuysen 1 is de competitie goed van start gegaan. De uitwedstrijd tegen RKSVV 1 werd eenvoudig met 4-1 gewonnen. Na een speelronde staan Heythuysen en Maasgouw (won eveneens met 4-1) bovenaan de ranglijst.

Na een drietal oefenwedstrijden en de 1e ronde beker ging eindelijk de competitie van start. Net als het afgelopen seizoen werd er met een duel tegen RKSVV 1 begonnen, echter nu in Weert. Gezien de laatste bekerwedstrijd was de opstelling geen verrassing. Alleen de “werkzame” Joey Kluskens werd door Guus van Dalen vervangen. Heitse had van de meet af aan een veldoverwicht. Toch waren er niet veel mogelijkheden. Etienne Tielen had een kans, maar zijn schot was te pover. Aan de overzijde was de thuisclub een keer dreigend, maar de bal vloog ruim naast het doel.

Na ruim een half uur kwam Heitse op voorsprong. Na een verkeerde pass van RKSVV kon Sjoerd v.d. Heuvel de bal onderscheppen en omspeelde de keeper. De bal werd door Bas Verlinden overgenomen. Bas gaf de bal voor het doel waar Sjoerd het leer simpel in het doel kon schuiven. Enkele minuten later werd de score verdubbeld. Na goed doorlopen op de keeper van spits Siem Dorssers schoot Bas Verlinden geplaatst de bal tegen de touwen. Na 40 minuten was het duel definitief beslist. Een voorzet van Philippe Schonkeren belandde via Siem Dorssers bij Etienne Tielen die de bal van dichtbij binnen trapte. De tweede helft was een formaliteit. Heitse bleef de betere ploeg en coach Patrick Houtappels kon de “vakantiegangers” Luuk Deckers en Roy Peskens binnen de lijnen brengen. Een kwartier voor het einde scoorde Luuk Deckers de 0-4. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisclub de eretreffer. Een lange bal werd door de defensie verkeerd beoordeeld en vloog via de binnenkant van de paal tegen het netje. Al met al een eenvoudige zege voor Heythuysen.

Tegenstander vandaag is SVSH uit Someren Heide. SVSH verloor de 1e competitiewedstrijd thuis met 3-1 van Roggel. Het team van coach Teun Custers wil natuurlijk vandaag revanche nemen voor de geleden nederlaag. Daarentegen wil Heythuysen de goede lijn doortrekken.

Met de juiste spirit en mentaliteit moeten de drie punten zeker in Heitse kunnen blijven.

Heythuysen pak de winst!

Doelpuntenmakers dit seizoen: