Heythuysen 1 heeft de eerste thuiswedstrijd uiterst teleurstellend en geheel onnodig met 1-0 van SVSH 1 verloren. Vooral in de eerste helft werden de mooiste kansen om zeep geholpen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Joris Driessen (Wouter Bergervoet), Rens Seunis, Philippe Schonkeren, Roel Luijten, Etienne Tielen, Paul Suntjens (Joey Kluskens), Bas Verlinden (Siem Schreurs), Sjoerd v.d. Heuvel, Luuk Deckers en Roy Peskens.

Scoreverloop:
0-1 Dion Meeuws (55e minuut).

Toeschouwers: 75
Scheidsrechter: v.d. Leeden (Neer)
Man of the match: Philippe Schonkeren
Pupil van de week: Tijl Schouten (JO11-1)

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. Luuk Deckers en Roy Peskens stonden ten faveure van Guus van Dalen en Siem Dorssers in de basiself. In het eerste kwartier ging de strijd nog enigszins gelijk op, maar hierna nam Heitse het heft in handen. Heitse kreeg een serie uitstekende kansen om de score te openen. Roy Peskens lobde de bal over de goalie van SVSH en Luuk Deckers kon net niet afwerken. Dezelfde Luuk Deckers schoot even later de bal tegen de lat. Na een deviatie van Luuk Deckers moest een verdediger van SVSH de bal van de lijn halen. De grootste kans kreeg Roy Peskens vlak voor de rust. Roy passeerde de keeper en schoot mede dankzij een “polletje” de bal voor een leeg doel naast.  De gasten waren blij dat ze heelhuids de pauze hadden gehaald. Verder was het sneu dat good old Bas Verlinden met een blessure moest uitvallen. In de eerste minuut van de tweede helft gaf Roy Peskens de bal voor het doel, waarna Luuk Deckers over het doel schoot. In de 55e minuut werd de aloude voetbalwet weer van stal gehaald. Als je zelf de kansen niet benut, valt de goal aan de overzijde. Een vrije trap ging via Dion Meeuws en keeper Jasper Bergervoet tegen de touwen. De wedstrijd was op zijn kop gezet. Heitse ging nog fanatieker op zoek naar een treffer, maar de final bal voor het doel bleef uit. De dikverdiende gelijkmaker kwam er niet meer en Heitse bleef zitten met een enorme kater nog voor dat de mannen naar de kermis gaan. Ik schat dat ze het eerste naar de schiettent zullen gaan. Te hopen dat ze hier wel wat raakschieten. Al met al een teleurstellende nederlaag. De volgende speelt Heitse 1 weer thuis, dan tegen Eindse Boys. Dinsdag en donderdag oefenen op afwerken en komende zondag komt het goed.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Roggel-Maasgouw   2-1
Eindse Boys-Horn   0-3
SVVH-Boekoel   1-1
Rood Wit’67-Crescentia   2-2
Altweerterheide-RKSVV   3-4
EMS/RFC was vrij.

Stand klasse Heitse 1:
1.   Horn 2-6 (5-1)
2.   Roggel 2-6 (5-2)
3.   Crescentia 2-4 (4-3)
4.   Maasgouw 2-3 (5-3)
5.   Heythuysen 2-3 (4-2)
6.   SVSH 2-3 (2-3)
7.   RKSVV  2-3 (5-7)
8.   Rood wit’67 2-2 (3-3)
9.   Boekoel 2-2 (2-2)
10.  SVVH 1-1 (1-1)
11.  EMS/RFC 1-0 (1-2)
12.  Altweerterheide 2-0 (4-6)
13.  Eindse Boys 2-0 (1-7)

Heythuysen 2 won haar derde bekerwedstrijd uit met 4-1 van Leunen 3 door treffers van Jeroen Driessen (2x), Nick Kluskens (1x) en Nick Meerts (1x).
Heythusyen 4 verloor thuis de oefenmatch tegen RKSVN 4 met 5-1. Rob Geenen bracht het 4e team nog op voorsprong.
De veteranen wonnen uit het vriendschappelijke duel tegen RKMSV VE1 met 4-2. Bart Overmans en Maurice Schonkeren scoorden beiden tweemaal. Keeper Eric Prinssen stopte nog een pingel.
De dames werden thuis in de bekerwedstrijd tegen Vesta VR1 finaal van de mat gespeeld. De gasten wonnen met 11-0.

JEUGD:
Competitie:
De JO19-1 (A1) behaalde haar eerste zege van het seizoen. In Swalmen werd de plaatselijk JO19-1 (A1) dikverdiend met 3-2 verslagen. Wouter Bergervoet (2x) en Daan Engelen (1x) troffen doel.
De JO17-1 (B1) blijft iedereen verbazen. Ook de 2e wedstrijd werd gewonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd thuis RKSVO JO17-1 (B1) door zeer fraaie doelpunten van captain Lars van Hinsberg en spits Martijn Vrenken met 2-0 aan de kant gezet.
Beker:
De JO17-2 (B2) versloeg uit FC Oda JO17-2 (B2) met 5-2 door goals van Suliem M. Ibrahim (3x), Rim Vrenken (1x) en Bo Silkens (1x). Dank aan Bo en Loek van JO15-1 (C1) voor het uithelpen.
De JO13-1 (D1) had geen kind aan BEVO JO13-1 (D1) en zegevierde eenvoudig met 11-0. De doelpuntenmakers waren Sil Backus (4x), Peek Habets (2x), Sven Gaal (2x), Philippe Wetzels (1x), Bent Schreurs (1x) en Jordin v.d. Kop (1x).
De JO13-2 (D2) won thuis met 5-2 van Haelen JO13-3M (D3M). De goalscoorders waren Dion Pouwels (2x), Felipe Theelen (1x), Lucas Janssen (1x) en Lars Peeters (1x).
De JO11-1 (E1) won thuis met 4-2 van MVC’19 JO11-3 (E3) door treffers van Thomas Geukemeijer (2x), Tijl Schouten (1x) en Johnny Coenen (1x).
De JO11-2 (E2) leed een 9-2 uitnederlaag tegen Laar JO11-2 (E2). Tuur Verkoulen en Abdelrahman Karjoum waren succesvol.
De JO11-3 (E3) speelde uit met 4-4 gelijk tegen SHH JO11-6 (E6). Niels Kurstjens (3x) en Kyan Rooswinkel (1x) waren trefzeker.
Bij de Fair Play verloor JO9-1 (F1) thuis met 1-0 van het sterke Wilhelmina’08 JO9-1 (F1) en won de JO9-2 (F2) uit met 1-0 van Merefeldia JO9-6 (F6).

G-voetbal:
Het eerste G-team is het seizoen uitstekend begonnen door thuis 2-1 van EHC G1 te winnen. Robert Brouwers scoorde de 1-0. EHC scoorde in de 2e helft de gelijkmaker, maar via een own goal van Hoensbroekse formatie bleef de zege in Heitse.
Het tweede G-team speelde uit knap met 1-1 gelijk tegen FC Oda G2. Koen de Holder scoorde voor de Heythuysenaren.