Aanstaande zondag (18 september) staat de tweede thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is Eindse Boys uit Nederweert-Eind. Heitse heeft iets goed te maken, daar de vorige week geheel onnodig thuis  met 1-0 van SVSH werd verloren.
De opstelling tegen SVSH was op een tweetal plaatsen gewijzigd. Luuk Deckers en Roy Peskens stonden ten faveure van Guus van Dalen en Siem Dorssers in de basiself. In het eerste kwartier ging de strijd nog enigszins gelijk op, maar hierna nam Heitse het heft in handen. Heitse kreeg een serie uitstekende kansen om de score te openen. Roy Peskens lobde de bal over de goalie van SVSH en Luuk Deckers kon net niet afwerken. Dezelfde Luuk Deckers schoot even later de bal tegen de lat. Na een deviatie van Luuk Deckers moest een verdediger van SVSH de bal van de lijn halen. De grootste kans kreeg Roy Peskens vlak voor de rust. Roy passeerde de keeper en schoot mede dankzij een “polletje” de bal voor een leeg doel naast.

De gasten waren blij dat ze heelhuids de pauze hadden gehaald. Verder was het sneu dat good old Bas Verlinden met een blessure moest uitvallen. In de eerste minuut van de tweede helft gaf Roy Peskens de bal voor het doel, waarna Luuk Deckers over het doel schoot. In de 55e minuut werd de aloude voetbalwet weer van stal gehaald. Als je zelf de kansen niet benut, valt de goal aan de overzijde. Een vrije trap ging via Dion Meeuws en keeper Jasper Bergervoet tegen de touwen. De wedstrijd was op zijn kop gezet. Heitse ging nog fanatieker op zoek naar een treffer, maar de final bal voor het doel bleef uit.

De dikverdiende gelijkmaker kwam er niet meer en Heitse bleef zitten met een enorme kater nog voor dat de mannen naar de kermis gaan. Ik schat dat ze het eerste naar de schiettent zullen gaan. Te hopen dat ze hier wel wat raakschieten. Al met al een teleurstellende nederlaag. Dinsdag en donderdag oefenen op afwerken en komende zondag komt het goed.

Aanstaande zondag is Eindse Boys dus de tegenstander. De formatie van onze ex kampioenstrainer Wil Bongers heeft haar eerste twee wedstrijden verloren. De nederlagen waren uit tegen FC Maasgouw (4-1) en thuis tegen Horn (3-0). Eindse Boys zal erop gebrand zijn om de eerste punt(en) te behalen. Heitse zal zich moeten herstellen van de mokerslag van afgelopen zondag. De grote vraag is, worden de kansen nu wel benut.

Is dit het geval dan blijven de drie punten zeker in Heythuysen. Met de steun van het legioen moet de eerste thuiszege van het seizoen een feit worden.

Heythuysen scoor en pak de punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Luuk Deckers                         1x