Bij een verbouwing van een oude boerderij is een uniek wedstrijdverslag opgedoken: Heythuysen 1 tegen Roermond 2. Achter het behang werd een halve pagina van de Maas en Roerbode van 8 mei 1944 aangetroffen met daarin een uniek stukje S.V. Heythuysen voetbalhistorie.

Dat S.V. Heythuysen nu mag beschikken over dit unieke document is te danken aan Johan Verdonkschot uit Wessem. Als startende ondernemer was hij zijn pand aan het renoveren toen hij het document aantrof. Hij heeft de moeite genomen om contact te zoeken met onze vereniging waardoor het document behouden blijft voor het archief. Een welgemeend dank-je-wel is hier op zijn plaats.

Overigens werd de wedstrijd door Heythuysen (toen nog Sparta) ruim gewonnen met 10 – 2. Uiteraard kunt u het wedstrijdverslag lezen in onze rubriek wedstrijdverslagen op deze website.

Laat het een inspiratie zijn voor ons eerste elftal….want zoals je ziet loop je zelfs bij een ruime overwinning het risico achter het behang geplakt te worden…

Met dank aan:

Verdonkschot Motor Service