Zondag 9 oktober staat de derde thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is Rood Wit’67/Plus.
De vorige thuiswedstrijd werd met 2-1 van Eindse Boys verloren.

Heitse begon nog goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten kreeg men enkele corners, waarbij captain Luuk Deckers eenmaal gevaarlijk werd. Hierna zagen de weinig toeschouwers een zeer matige eerste helft, met vooral aan Heitse zijde talloze foutieve passen. Eindse Boys was gevaarlijk met een kopbal. In de slotfase was de thuisclub enkele keren gevaarlijk. Een goede voorzet van Roel Luijten, kon door de voorwaartsen niet worden binnen getikt en na een ingestudeerde corner van Roy Peskens  raakte Luuk Deckers de bal niet goed.

Vlak voor de rust werd het toch nog 1-0. Een vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel werd door niemand meer aangeraakt en vloog derhalve tegen de touwen. Direct in de tweede helft had de score moeten worden verdubbeld, maar een kopbal van Luuk Deckers werd door de goalie gepareerd. Na een tien minuten kwam de gelijkmaker op de scorebord. Na niet goed ingrijpen in de defensie scoorde Nick Verheijen. Een kwartier later kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Na een goedlopende aanval maakte Kenny Bloemers de 2-1.

Heitse moest nu helemaal komen, maar het aanvalsspel was ver onder de maat. Enkel een vrije trap van Paul Suntjens leverde nog gevaar op. De bal belandde op de buitenkant van de paal. Het bleef bij een dramatische 2-1 thuisnederlaag. Hierna volgden twee uitwedstrijden. Tegen Altweerterheide werd met 3-1 gewonnen. Na twee thuisnederlagen was het zaak om vandaag de drie punten te behalen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de referee was duidelijk te zien dat Heitse iets goed had te maken. Al snel lag de bal in het netje. Sjoerd v.d. Heuvel mocht alleen op het doel afgaan en schoot het leer beheerst tegen de touwen. Heitse bleef de betere ploeg, maar was een aantal keren slordig met de eindpass. De thuisploeg had een aantal pingelaars in hun gelederen. De verdediging o.l.v. libero Philippe Schonkeren stond echter goed. In de tweede helft had Luuk Deckers direct een grote kans, maar miste. Na tien minuten werd de score verdubbeld. Een vrije trap van Roy Peskens werd door niemand meer aangeraakt en belandde in het doel. Heitse dacht op rozen te zitten.

Echter na een uur spelen kreeg de thuisclub een strafschop na een ongelukkige handsbal van invaller Joris Driessen. De toegekende pingel werd door Benny Kneepkens feilloos binnen geschoten. Heitse had het even moeilijk, maar bleef goed overeind. Heitse had hierna moeite om de match definitief de beslissen. Er waren kansen voor Sjoerd v.d. Heuvel, Luuk Deckers en invaller Gabriel Pasztor om het duel in het slot te gooien. Tien minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer. Na een afgemeten corner van Sjoerd v.d. Heuvel kopte Paul Suntjens de bal binnen. Dezelfde Paul Suntjens had nog pech met vrije trap die tegen de lat belandde. De thuisclub eindigde de wedstrijd met 10 man, daar een speler twee keer geel en derhalve rood kreeg. JO19-1 speler Stijn Peeters (16 jaar jong) viel in de slotfase nog verdienstelijk in. Het bleef bij een verdiende 3-1 overwinning.

De vorige week werd de wedstrijd tegen EMS/RFC tijdens de rust, bij een 3-0 achterstand, wegens een blessure van de ref gestaakt. De match was amper drie minuten oud toen de thuisclub een strafschop kreeg na een overtreding van Joey Kluskens. De penalty werd benut. Hierna had Heitse gedurende de eerste helft meer balbezit, maar enkel Sjoerd v.d. Heuvel was een keer gevaarlijk. Zijn schot met rechts werd door een verdediger geblokt. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf scoorde de thuisclub nog tweemaal zodat men met een riante 3-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. De scheidsrechter had hier echter meer moeite mee want hij verstapte zich toen hij een trap op moest. De ref kon niet meer verder. Er werd nog geprobeerd een reserve scheids op te trommelen, maar dit lukte niet meer. Derhalve werd de wedstrijd gestaakt tijdens de rust. Op zondag 23 oktober zal Heitse terug moeten om de tweede helft te spelen.

Tegenstander vandaag is dus Rood Wit’67/Plus. De formatie van coach Eric Schroijen behaalde afgelopen zondag haar eerste overwinning. Thuis werd Eindse Boys met 2-1 verslagen. Na vijf gespeelde wedstrijden heeft men 5 punten vergaard en staat precies midden in de rangschikking (7e plaats). Heythuysen heeft haar eerste twee thuiswedstrijden verloren. Derhalve wordt het de hoogste tijd om het publiek op de eerste thuisoverwinning te trakteren. Met passie en inzet moet dit zeker kunnen lukken.

Heythuysen pak de eerste thuiszege!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Sjoerd v.d. Heuvel                 3x