Aanstaande zondag staat alweer de vierde thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is SVVH uit Heibloem, zodat we kunnen spreken van een Leudalderby. De laatste thuiswedstrijd werd tegen het Brabantse Rood Wit’67/Plus met een 1-1 gelijkspel.
De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden goalie Jasper Bergervoet, Siem Schreurs en Siem Dorssers ten faveure van Remi Biemans, Joris Driessen en Joey Kluskens. Na twee thuisnederlagen moest vandaag maar eens drie punten worden behaald. De start was weifelend. Er viel lang weinig te genieten voor de toeschouwers. Er was nauwelijks doelgevaar. Rechtsvoor Gabriel Pasztor had enkele geslaagde acties, maar tot doelpunten leidden dit niet. In de 39e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Nadat de bal in eerste instantie tegen lat ging, schoot Bart Matheeusen de rebound tegen de touwen.

Dezelfde was even later de pechvogel van de match. Bij een actie in het Heitser strafschopgebied kwam hij verkeerd terecht en moest het veld met een zware polsblessure verlaten. In de laatste minuut van de eerste helft pareerde de keeper van de gasten nog op een vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel. In de tweede helft werd het spel van Heitse er niet beter op. Rood Wit’67 had enkele kansen om de score de verdubbelen, echter Jasper Bergervoet was een sta in de weg. Halverwege het tweede bedrijf kwam Heitse alsnog langszij. Na een goed genomen corner van Sjoerd v.d. Heuvel kopte (of was het toch de rug) Siem Dorssers de gelijkmaker tegen het netje. Beide ploegen gingen nog voor de winst. Na een voorzet van Sjoerd v.d. Heuvel konden Siem Dorssers en invaller Cas v.d. Loo net niet aan de bal. De gasten waren ook nog enkele keren dreigend, maar het bleef bij een 1-1 eindstand. Het eerste punt in een thuiswedstrijd dit seizoen. Opnieuw kon Heythuysen thuis niet overtuigen.

Hierna speelde Heitse uit de derby tegen de nummer twee Roggel.
De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Joris Driessen, Roy Peskens en Stijn Peeters i.p.v. Siem Schreurs, Gabriel Pasztor en Siem Dorssers. Vanaf eerste fluitsignaal was te merken dat er een ander Heitse op het veld stond. Er was eindelijk weer de passie en gedrevenheid waar de toeschouwers zo lang om hadden gevraagd. In het eerste half uur had Heitse duidelijk meer balbezit en werd de thuisclub goed onder druk gehouden. Er waren enkele goede kansen (o.a. Luuk Deckers), maar de verdiende openingstreffer viel niet. In de slotfase counterde Roggel een keer razendsnel, maar de Heitser verdediging kon ternauwernood redde. Een vrije trap van Paul Suntjens werd nog door de Roggelse goalie gepareerd. In de tweede helft begon de thuisclub beter en kwam na 8 minuten op voorsprong. Na een onoplettendheid in de Heitser defensie kon Davy Luys uiteindelijk de 1-0 binnentikken. Heitse was even van slag af, maar herstelde zich echter snel. Na ruim een uur spelen scoorde Roy Peskens na een uitstekende voorzet van Sjoerd v.d. Heuvel de gelijkmaker. De wedstrijd bleef hierna in evenwicht. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Aanvaller Luuk Boonen kreeg teveel ruimte en schoot met links vanaf het strafschopgebied de winning goal tegen de touwen. Heitse probeerde nog van alles, maar de verdiende gelijkmaker viel niet meer. In de laatste seconde schoot Sjoerd v.d. Heuvel nog een vrije trap in de handen van keeper. Het bleef bij een 2-1 zege voor Roggel. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Afgelopen zondag werd de gestaakte uitwedstrijd tegen EMS/RFC uitgespeeld. Er moest nog een helft worden gespeeld. De wedstrijd startte met een ruime 3-0 achterstand. Derhalve was de opstelling natuurlijk vrij aanvallend daar men een 3-0 achterstand moest goedmaken. Vergeleken met de vorige week stond Nick Meerts ten faveure van Sjoerd v.d. Heuvel in de basis. Na een paar minuten kreeg dezelfde Nick Meerts een goede kans, maar Nick nam de bal slecht aan. De kans was verkeken. Luuk Deckers kreeg ook een uitstekende mogelijkheid. Luuk ging zijn man goed voorbij, maar de afwerking alleen voor de goalie was te gehaast. Halverwege deze tweede helft scoorde EMS na niet goed verdedigen van Heitse de allesbeslissende 4-0. Heitse heeft in deze tweede bedrijf alles geprobeerd. Zo werden nog twee aanvallers (Wouter Bergervoet en Sjoerd v.d. Heuvel) ten tonele gebracht. Luuk Deckers kreeg nog een goede kans, maar ook hij nam de bal niet goed aan. Na de ietwat ongelukkige 5-0 van EMS (de bal ging de paal en rug van goalie Jasper Bergervoet het doel in) kreeg ook Roy Peskens nog een uitgelezen kans. Hij omspeelde de keeper en schoot via een moeilijke hoek de bal in het zijnet. Het bleef bij een 5-0 nederlaag. In ieder geval kreeg Heitse nu wel kansen om te scoren.

De tegenstander van aanstaande zondag is dus SVVH. Het team van coach Huub Hendriks heeft na 6 wedstrijden 4 punten vergaard en staat op de 11e plaats van de rangschikking. Enkel de uitwedstrijd tegen Rood Wit’67/Plus werd gewonnen (3-0). Het afgelopen seizoen stonden beide teams in de beker in Heythuysen tegenover elkaar. Toen won SVVH met 3-2. Voor onze coach Patrick Houtappels is het een weerzien met zijn ex club. De toeschouwers hopen de eerste thuiszege van de Heythuysenaren te zien. Met dezelfde gedrevenheid en inzet als tegen Roggel moeten de drie punten zeker in Heitse kunnen blijven.

Heythuysen pak nu eens de eerste thuiszege!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Sjoerd v.d. Heuvel                 3x