Zondag staat alweer de vijfde thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is Boekoel.

De laatste thuiswedstrijd leverde eindelijk de eerste thuiszege op. SVVH uit Heibloem werd overtuigend met 5-1 verslagen.
De opstelling was tegen SVVH op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Siem Schreurs, Damien Korsten en Sjoerd v.d. Heuvel ten faveure van Philippe Schonkeren (vakantie), Guus van Dalen (geblesseerd) en Nick Meerts (gepasseerd). Heitse begon slecht aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut profiteerde Rik Dings van slecht verdedigen van Heitse en de 0-1 lag tegen de touwen. Gaandeweg het eerste bedrijf werd Heythuysen steeds sterker en kwamen er een hele serie kansen. Een schot van Paul Suntjens werd door goalie niet afdoende gepareerd. De terugspringende bal werd door Sjoerd v.d. Heuvel echter tegen keeper geschoten. Even later had de sterk spelende Stijn Peeters pech met knal welke de buitenkant van de paal raakte. Roy Peskens mocht nog alleen op de keeper afgaan, maar schoot in het zijnet. Een kopbal van Damien Korsten vloog naast het doel.

Vlak voor de rust kreeg Heitse hulp van de gasten. Een voorzet van Sjoerd v.d. Heuvel werd door verdediger Sietse Hartman feilloos binnen gekopt, 1-1. Snel in de tweede helft kwam Heitse op voorsprong. Een splijtende pass van libero Rens Seunis over 50 meter bracht captain Luuk Deckers alleen voor de goalie. Met enig fortuin schoot Luuk de 2-1 tegen het net. Heitse bleef hierna de betere ploeg. Het duurde tot een kwartier voor einde toen Paul Suntjens de allesbeslissende 3-1 scoorde. In de slotfase kon Roy Peskens nog tweemaal scoren. Allereerst na een assist van Roel Luyten en daarna na goed doorzetten waarbij Roy de goalie omspeelde en 5-1 eindstand binnen tikte. De eerste thuisoverwinning was een feit.

De vorige week was Heitse vrij daar de klasse over een oneven aantal teams beschikt.

Tegenstander van zondag is dus Boekoel. Afgelopen seizoen speelde Heythuysen ook al tegen Boekoel. Er werd doen tweemaal (4-0 en 3-0) vrij eenvoudig gewonnen. Het team van coach Frank Fortijn behaalde afgelopen zondag haar eerste overwinning van het seizoen. Thuis werd met 3-2 van RKSVV gewonnen. Dus men is in de “winning mood”.

Voor Heythuysen is het zaak om de eerste thuiszege een goed vervolg te geven. Belangrijk is om aansluiting met de subtop te krijgen. Met passie en de wil om te winnen, moeten de drie punten zeer zeker in Heitse kunnen blijven.

Heythuysen pak opnieuw de drie punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Roy Peskens                           4x