Wedstrijd:

Zaterdag 26 november 2016

Uitslag:

Wedstrijdverslag:
Vandaag stond dan eindelijk de altijd prestigieuze derby tegen SV Roggel op het programma. Om 14.00 klonk het startsignaal op ‘Sportpark De Mössehook’. SV Heythuysen begon zeer sterk aan de wedstrijd en wist Roggel volledig te domineren, dat leidde ook tot de eerste mogelijkheden voor de Heythuysenaren. Zo waren Bo Silkens en Jente Voermans tot een paar keer toe zeer gevaarlijk voor het doel, maar helaas wist de bal er nog niet in te gaan. Een paar minuten later wist Jente Voermans dan tóch de 0-1 op het scorebord te zetten, een mooie combinatie aan de linkerkant van het veld zorgde ervoor dat Jente de 0-1 langs de doelman kon schuiven.

Heythuysen bleef de bovenliggende partij en wist zelfs de 0-2 te maken. Een lange bal van achteruit van de voet van Dani belandde precies voor de voeten van Sep van Neer, die kon op die manier heel makkelijk de 0-2 binnenschieten. De 0-2 voorsprong werd behouden en daarmee zochten beide ploegen de kleedkamer op. In het begin van de tweede helft startte Roggel fel en maakte het via een afstandsschot de 1-2. Dit was echter het teken bij de Heythuysenaren dat ze nog lang niet gewonnen waren. Een paar goede kansen van Bo wilde er maar niet in, hij had helaas niet zijn dag vandaag. Even later was er wel vanaf links een zeer goede voorzet over de grond van de voet van Jente, voor het doel stond Sep van Neer die de bal alleen maar in hoefde te tikken. Vanaf deze 1-3 zakte Heythuysen weer wat in, dit leidde helaas weer tot een tegentreffer. Jente zorgde echter een paar minuten later weer voor het antwoord, na een voorzet van de man in vorm, Sep van Neer. Roggel wist uiteindelijk nog één keer terug te komen door uit een rebound de 3-4 te maken. Al met al won Heythuysen vandaag dik verdiend, er viel genoeg te genieten door mooie combinaties en de inzet van elke speler aan de zijde van Heythuysen!

Bijzonderheden:
Na vorig jaar de derby tegen Roggel met 2-1 verloren te hebben, was dit een prachtige revanche waar we vaak met een glimlach en terug zullen denken.

Doelpuntenmakers:
Jente Voermans 2x
Sep van Neer 2x

Dit verslag is ingevuld door:
SV Heythuysen JO15-1