Beste leden,

Afgelopen dagen zijn er in de media weer een aantal berichten verschenen over rubberkorrels op kunstgrasvelden. We hebben hier inmiddels bericht over terug gehad vanuit de KNVB. De berichten in de van zondag en maandag zijn gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door de autobandenbranche.

Voor de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat richt de KNVB zich op de resultaten van het officiële onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) momenteel uitvoert.

De resultaten van dit onderzoek zijn medio december bekend. Voor de KNVB zijn de resultaten uit dit onderzoek leidend. Het RIVM en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben onlangs ook aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden.

Wij zullen als club dan ook eerst de resultaten van dit onderzoek afwachten voordat er eventuele maatregelen volgen.

Bedankt voor het begrip,

Bestuur SV Heythuysen