Aanstaande zondag staat alweer de laatste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2016 op het menu. Tegenstander in deze zesde thuismatch is FC Maasgouw.

De laatste thuiswedstrijd leverde de tweede thuiszege op. Boekoel werd eenvoudig met 4-1 verslagen.
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden Philippe Schonkeren en Jeroen Driessen ten faveure van Siem Schreurs en Roy Peskens. Heitse begon voortvarend aan de match met schoten van Sjoerd v.d. Heuvel en Jeroen Driessen. Na tien minuten was het dan toch raak. Uit een scherp aangesneden vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel tikte captain Luuk Deckers simpel de 1-0 tegen de touwen. Hierna bleef Heitse de betere ploeg met veel meer balbezit. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter na een klein half uur viel de gelijkmaker uit het niets. Een voorzet van Boekoel werd ongelukkig door Philippe Schonkeren over goalie Jasper Bergervoet in het doel geschoten. Luuk Deckers kreeg nog een kans om Heitse opnieuw op voorsprong te schieten. Hij omspeelde de keeper, maar schoot uit een moeilijke hoek de bal tegen de buitenkant van de paal. Het bleef bij een 1-1 ruststand. In de tweede helft was het van de meet af aan eenrichtingsverkeer. Al snel lag de bal in het doel. De keeper liet de bal, na een corner van Sjoerd v.d. Heuvel, los en jeugdspeler Damien Korsten was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten.

Heitse bleef veel sterker en na een afgemeten voorzet van Stijn Peeters kopte Luuk Deckers de 3-1 tegen het netje. Sjoerd v.d. Heuvel had na een goedlopende de aanval de 4-1 kunnen scoren, maar een verdediger kon nog ternauwernood redden. In de 65e minuut scoorde Luuk Deckers zijn derde treffer. In de slotfase waren er nog voldoende kansen om de score nog verder uit te bouwen. Zo redde de keeper op kansen van Luuk Deckers en Siem Dorssers. Een schot van Roel Luyten werd nog door een verdediger geblokt. Overigens hebben de toeschouwers nog nooit zoveel rushes van Roel in een wedstrijd gezien. Jammer dat dit niet met een treffer werd beloond. Het bleef bij een ruime en simpele 4-1 winst.
De vorige week werd de uitwedstrijd tegen Crescentia met 4-0 gewonnen. De opstelling was slechts op een plaats gewijzigd. In de basis stond Timo Hendriks i.p.v. Damien Korsten. Heitse miste Roy Peskens wegens ziekte. Timo Hendriks stond in de startelf vanwege zijn snelheid. In de beginfase ging Timo enkele malen razendsnel langs de zijlijn, maar dit leverde helaas geen treffers op. Heitse had in de eerste helft veel meer balbezit dan de thuisclub, maar de beste kansen waren voor Crescentia. Dit lag aan enkele slordigheden in de Heitser defensie. Gelukkig werden deze kansen gemist. In de eerste helft werd verder nog een treffer van Luuk Deckers wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de tweede helft was Heitse oppermachtig, het was het bekende kat en muis spel. Al snel viel de openingstreffer door Stijn Peeters met een droge afstandsknal net buiten het strafschopgebied. Niet veel later mocht Paul Suntjens een corner nemen. Paul draaide de bal in een keer in het doel. Na ruim een uur spelen viel de mooiste treffer. Een splijtende pass van Stijn Peeters zette captain Luuk Deckers alleen voor de keeper. Luuk Deckers schoot de bal zeer fraai tegen de touwen. En de koek was nog niet op. Luuk Deckers stuitte op de goalie, waarna Jeroen Driessen de bal via de paal in het netje schoot. Hierna waren er nog voldoende kansen om de scoren verder uit te bouwen. Jeroen Driessen schoot net naast het doel, invaller Nick Kluskens trapte tegen de keeper op en een bekeken schot van Sjoerd v.d. Heuvel belandde op de paal. Het bleef bij een uiteindelijk nog eenvoudige 4-0 overwinning. Hierdoor stijgt men naar de 4e plaats van de rangschikking.

Tegenstander zondag is dus FC Maasgouw. Het afgelopen seizoen werd tweemaal ruim (4-1 en 4-0) door Heitse gewonnen. Tot dusver heeft FC Maasgouw een punt minder dan Heitse. Van de 10 gespeelde wedstrijden werden er 5 gewonnen en ook 5 verloren. Coach Jurgen Geurts (ex trainer Heythuysen) zal er op gebrand zijn om eindelijk eens een keer tegen Heitse te winnen. Daarentegen wil Heythuysen de goede serie een vervolg geven en de vierde plaats steviger in handen krijgen. Met het vertoonde spel van de tweede helft tegen Crescentia moet een overwinning en dus de drie punten zeker in Heythuysen kunnen blijven.

Heythuysen pak andermaal de drie punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Luuk Deckers                         6x