Voor de 42e keer knalde het voetballen met het traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi het jaar uit. Ook deze editie was wederom een enorm succes. Behoudens een paar vervelende blessures tijdens de buurten- c.q. vriendentoernooien waren er verder tijdens de jeugdtoernooien geen noemenswaardige blessures te noteren. De honderden voetballers uit Baexem, Ell, Grathem, Griendtsveen, Haelen, Helenaveen, Heibloem, Heythuysen, Hunsel, Kelpen, Neeritter, Ospel, Roggel en Tungelroy genoten met volle teugen van de voetbalsport. Verheugend is dat steeds meer meisjes meedoen bij de jongensteams. Mooi was te zien het uurtje voetballen van onze geliefde jeugd G-voetballers.
Dit jaar hadden we een primeur. Voor de eerste maal werd er een mini pupillen toernooi gehouden. Er deden 8 teams mee. Er werden telkens 2 matchen gelijktijdig gespeeld. Derhalve kunnen we stellen dat het langstlopende zaalvoetbaltoernooi in Midden-Limburg nog altijd razend populair is bij de ons omliggende verenigingen en een mooie intermezzo is voor het voetballen outdoor. Het allerbelangrijkste zijn de zeer positieve reacties van voetballers en leiders van de deelnemende verenigingen. Dit geeft ons de steun om dit toernooi een vervolg te geven. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Dit zullen dan ook niet nalaten.

Voor de jeugdteams van SV Heythuysen was dit een succesvolle toernooi met het winnen van talloze bekers. Er werden vier eerste plaatsen binnengesleept (zie verderop de winnaars toernooien).
In totaal werd er maar liefst 60 uren over 5 dagen gezaalvoetbald.
In de 16 toernooien namen in totaal 126 teams deel.
In de 271 wedstrijden vielen 610 doelpunten, een gemiddelde van 2,25 per wedstrijd. Het productiefste toernooi was het JO19-toernooi met 56 treffers.
Het spannendste toernooi was het JO9-1 toernooi. Alle vier de plaatsingswedstrijden werden pas na het nemen van strafschoppen beslist. In de grote finale versloeg Heythuysen JO9-2 nipt Heythuysen JO9-3 na het nemen van pingels. De grootste zege was in de wedstrijd RKSVO 1 tegen Roggel 1 (7-0) in het JO19 toernooi.
De spectaculairste finale was in het JO13-1 toernooi tussen Haelen 1 en GKC/RKHVC/RKESV 1 (3-4).
De coolste treffer kwam op naam van Sammi Abajtit. Hij scoorde in de allerlaatste seconde van een wedstrijd.
De panna van het toernooi kwam op naam van Geert Kanders. Hij tunnelde op vakkundige wijze Lex v.d. Schoor.
Er werden bij de jeugdtoernooien 45 bekers uitgedeeld.
Dit jaar werd er wederom gekozen om twee edities buurten- c.q. vriendentoernooi te organiseren. Er deden in totaal 16 teams mee, een stijging van drie teams.
Dank aan de Heitser scheidsrechters:

Jordi Deckers, Jo Heuijerjans, Peter Kanders, Loek Kanders, Joey Plas, Paul Raemakers,
Baer Reuvers, Jacques Stoop en Hubert Beek.

Speciaal woord van dank aan Loek Kanders, Rik Peters en Roan v.d. Wal voor de vele uren welke zij bij het wedstrijdsecretariaat hebben geholpen. Verder dank aan iedereen die heeft meegeholpen.

Winnaars diverse toernooien:
Mini pupillen toernooi: Heythuysen 1 en 3e Heythuysen 2
JO9-2 toernooi: Heythuysen 2 en 2e Heythuysen 3
JO9-1 toernooi: RKSVO 1 en 2e Heythuysen 1
JO11-2 toernooi: Haelen 3 en 3e Heythuysen 3
JO11-1 toernooi: Haelen 1
JO13-2 toernooi (1e ged.): GKC/RKHVC/RKESV 6 en 2e Heythuysen 4
JO13-2 toernooi (2e ged.): GKC/RKHVC/RKESV 3 en 4e Heythuysen 3
JO13-1 toernooi: GKC/RKHVC/RKESV 1
JO15-2 toernooi: Heythuysen 2
JO15-1 toernooi: RKSVO 1 en 4e Heythuysen 1
Meisjestoernooi: Heythuysen 1
JO17 toernooi (1e ged.): GKC/RKHVC/RKESV 1
JO17 toernooi (2e ged.): RKSVO 1 en 2e Heythuysen 2
JO19 toernooi: RKSVO 1, 2e Heythuysen 2 en 3e Heythuysen 1
Buurten- c.q. vriendentoernooi (deel 1): Antoniusbuurt
Buurten- c.q. vriendentoernooi (deel 2): Reeb

in 2017 opteren we voor de volgende data:
Zaterdag 23 december, woensdag 27 december, donderdag 28 december, donderdag 29 december en zaterdag 30 december.

Op naar de 43e editie.