Heythuysen 1 is het kalenderjaar 2017 slecht begonnen. De uitwedstrijd tegen SVSH 1 werd met 2-1 verloren. Een slechte zaak daar dit de eerste match van de tweede periode was. Heitse blijft op de 9e plaats staan.

Opstelling Heythuysen 1:

Jasper Bergervoet, Roel Luijten, Philippe Schonkeren, Roy Peskens, Remko Ouwerkerk (Joris Driessen), Guus van Dalen, Stijn Peeters, Etienne Tielen (Paul Suntjens). Jeroen Driessen (Timo Hendriks), Luuk Deckers en Sjoerd v.d. Heuvel.

Scoreverloop:
0-1 Stijn Peeters (15e minuut), 1-1 Lex Klaver (25e minuut) en 2-1 Erwin Toonders (86e minuut).

Toeschouwers: 50
Scheidsrechter: v.d. Putten
Man of the match: Stijn Peeters en Roel Luijten (dus jong en oud!).

Kort wedstrijdverslag:
Na acht weken winterstop moest Heitse 1 eindelijk weer eens aantreden. Eveneens startte vandaag de 2e periode, dus was het zaak om direct de eerste wedstrijd te winnen. Helaas liep het anders. De opstelling was op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met basiself van wedstrijd tegen koploper Horn. In de startelf stonden Etienne Tielen en Remko Ouwerkerk ten faveure van de Joey Kluskens en Paul Suntjens. Er waren wat tactische aanpassingen door coach Patrick Houtappels verricht. Zo begon Roy Peskens defensief en Remko Ouwerkerk maakte na lange tijd zijn opwachting in het standaardteam. Nadat goalie Jasper Bergervoet een keer moest redden, nam Heitse het initiatief. Jeroen Driessen had de kans op de openingstreffer, maar schoot naast. Na een kwartier was het dan toch raak. Na slecht verdedigen van de thuisclub kreeg Stijn Peeters in de zestien de bal en schoot het leer beheerst tegen de touwen. Jammer dat Heitse dit geen vervolg kon geven. In de 25e minuut viel de gelijkmaker. De thuisclub kreeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Het schot leek houdbaar, maar waarschijnlijk door een stuit was goalie Jasper Bergervoet verrast en ging de bal via de binnenkant van de paal tegen het netje. In het eerste bedrijf waren er nog afstandsknallers van Roy Peskens en Roel Luijten, maar het bleef 1-1 bij de rust. Vlak voor de rust moest Remko Ouwerkerk met een blessure uitvallen. In het tweede helft was het kijkspel laag. Heitse had een optisch veldoverwicht, maar werd zelden gevaarlijker. Roy Peskens ging dieper spelen. Roy kwam een keer goed door, maar zijn voorzet bereikte spits Luuk Deckers net niet. Dat was het punt, het was telkens met alles net niet. In de slotfase zaten diverse spelers bij Heitse er door heen, zodat de thuisclub haar kans rook. Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisclub de winning goal. Na een steekbal kon invaller Erwin Toonders alleen op onze keeper afgaan. Hij omspeelde de goalie en schoof de bal simpel binnen. Het pleit was beslecht. Zodoende begint Heitse slecht aan de tweede periode en tevens de kans om nog wat van dit seizoen te maken. De volgende week speelt Heitse opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen Eindse Boys. Derhalve kan Heitse zich geen misstap meer veroorloven.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Horn-Eindse Boys   4-0
FC Maasgouw-Roggel   1-2
RKSVV-Altweerterheide   0-8
Crescentia-Rood Wit’67   1-5
Boekoel-SVVH   afgelast
EMS/RFC was vrij

Stand klasse Heitse 1:
1.   Horn 13-37 (49-7) winnaar 1e periode
2.   Roggel 14-33 (31-15)
3.   Altweerterheide 14-23 (38-33)
4.   SVSH 14-23 (21-17)
5.   EMS/RFC 12-22 (36-16)
6.   FC Maasgouw 13-21 (32-29)
7.   Rood Wit’67 13-20 (30-27)
8.   Eindse Boys 13-17 (26-28)
9.   Heythuysen 13-16 (26-24)
10. SVVH 12-13 (15-27)
11.  Crescentia 14-8 (18-38)
12.  Boekoel 12-6 (16-39)
13.  RKSVV  13-3 (16-54)

Heythuysen 2 heeft thuis met 2-0 van het hooggeklasseerde SVC2000 3 verloren. In de gelijkopgaande 1e helft werd niet gescoord. In de tweede helft waren er kansen voor Heitse, maar door 2 foutjes in de Heitser defensie ging de winst toch na de gasten.
Heythuysen 3 versloeg thuis zonder groots te spelen hekkensluiter VCH 6 eenvoudig met 11-3. De doelpuntenmakers waren Marco Timmermans (4x), Hamid Abajtit (3x), Bas Backus (1x), Sacha v.d. Ven (1x, strafschop), Sjoerd Evers (1x) en Bart Overmans (1x). Hierdoor blijft Heitse 3 ongeslagen en heeft nog altijd de minste verliespunten. Bij Heitse maakte Wil Hebben een verdienstelijk come back na maanden blessureleed.
Heythuysen 4 leed een ruime 8-2 uitnederlaag tegen de nummer 2 SVC2000 5. Guido Timmermans en Jeroen Beerens scoorden.
De wedstrijd Roggel VE1-Heythuysen VE1 werd afgelast.

JEUGD
De JO19-1 speelde een oefenwedstrijd uit tegen SSS’18 JO19-1 en won met 7-0. Heitse speelde een goede partij en lijkt goed voorbereid op de herstart van de competitie. De volgende week speelt men de uitwedstrijd tegen RKMSV JO19-1. Heitse JO19-1 heeft uitzicht op het winnen van de 2e periode. De goalscoorders waren Wouter Bergervoet (2x), JO17-1 speler Maikel Nieskens (2x), Tom van Lier (1x), Tim Rutten (1x) en Siem Dorssers (1x).
De Jo11-1 verloor uit met 7-0 de oefenmatch tegen Haelen JO11-1.