Aanstaande zondag staat dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2017 op het menu.  Tegenstander in deze zevende thuismatch is de nummer drie Altweerterheide uit Weert.

Twee weken geleden speelde Heitse haar eerste wedstrijd van dit jaar en tevens eerste match van de tweede periode. Er werd uit tegen SVSH met 2-1 verloren.
Na acht weken winterstop moest Heitse 1 eindelijk weer eens aantreden. Eveneens startte vandaag de 2e periode, dus was het zaak om direct de eerste wedstrijd te winnen. Helaas liep het anders. De opstelling was op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met basiself van wedstrijd tegen koploper Horn. In de startelf stonden Etienne Tielen en Remko Ouwerkerk ten faveure van de Joey Kluskens en Paul Suntjens.

Er waren wat tactische aanpassingen door coach Patrick Houtappels verricht. Zo begon Roy Peskens defensief en Remko Ouwerkerk maakte na lange tijd zijn opwachting in het standaardteam. Nadat goalie Jasper Bergervoet een keer moest redden, nam Heitse het initiatief. Jeroen Driessen had de kans op de openingstreffer, maar schoot naast. Na een kwartier was het dan toch raak. Na slecht verdedigen van de thuisclub kreeg Stijn Peeters in de zestien de bal en schoot het leer beheerst tegen de touwen. Jammer dat Heitse dit geen vervolg kon geven.

In de 25e minuut viel de gelijkmaker. De thuisclub kreeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Het schot leek houdbaar, maar waarschijnlijk door een stuit was goalie Jasper Bergervoet verrast en ging de bal via de binnenkant van de paal tegen het netje. In het eerste bedrijf waren er nog afstandsknallers van Roy Peskens en Roel Luijten, maar het bleef 1-1 bij de rust. Vlak voor de rust moest Remko Ouwerkerk met een blessure uitvallen. In het tweede helft was het kijkspel laag. Heitse had een optisch veldoverwicht, maar werd zelden gevaarlijker. Roy Peskens ging dieper spelen. Roy kwam een keer goed door, maar zijn voorzet bereikte spits Luuk Deckers net niet. Dat was het punt, het was telkens met alles net niet. In de slotfase zaten diverse spelers bij Heitse er door heen, zodat de thuisclub haar kans rook.

Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisclub de winning goal. Na een steekbal kon invaller Erwin Toonders alleen op onze keeper afgaan. Hij omspeelde de goalie en schoof de bal simpel binnen. Het pleit was beslecht. Zodoende begint Heitse slecht aan de tweede periode en tevens de kans om nog wat van dit seizoen te maken.

Tegenstander vandaag is dus Altweerterheide. De uitwedstrijd werd destijds met 3-1 gewonnen door treffers van Sjoerd v.d. Heuvel, Roy Peskens en Paul Suntjens. De formatie van coach Boutwaline staat op een keurige derde plaats in de ranglijst. Een plaats die waarschijnlijk recht geeft op de nacompetitie. Derhalve zullen zij er alles aan doen om dit te behouden. Voor Heitse is het zaak om een van de laatste kansen aan te pakken om dit seizoen nog te redden. De eerste wedstrijd in de tweede periode werd twee weken geleden verloren.

Zaak voor Heitse om deze thuismatch te winnen om nog een kansje te houden om dit seizoen nog enige kleur te geven. Indien de spelers nu eindelijk doordrongen zijn dat het nu een seconde voor twaalf is, kan de eerste overwinning van 2017 een feit worden. De aftrap zal worden verricht door prins Martin en jeugdprins Twan, beide voetballers van onze club.

Heythuysen pak de eerste drie punten van 2017 en in de tweede periode!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Luuk Deckers                         6x