Heythuysen 1 heeft de eerste thuiswedstrijd van 2017 met 1-1 tegen de nummer drie Altweerterheide 1 gelijkgespeeld. Op basis van het vertoonde spel van met name de 2e helft had Heitse de zege verdiend.

Opstelling Heythuysen 1:

Remi Biemans, Roel Luijten, Philippe Schonkeren, Joris Driessen, Guus van Dalen (Joey Kluskens), Stijn Peeters, Rens Seunis, Sjoerd v.d. Heuvel, Jeroen Driessen (Coen Beijnsberger), Timo Hendriks (Roy Peskens) en Daan Engelen.

Scoreverloop:
0-1 Ali Reza Paykan (14e minuut) en 1-1 Daan Engelen (65e minuut).

Toeschouwers: 60
Scheidsrechter: van Haren (Overloon)
Man of the match: deze keer het gehele team voor een Heitse wat we elke wedstrijd willen zien.
Bijzonderheid (1): aftrap werd verricht door prins Martin en jeugdprins Twan, beiden spelers van onze club.
Bijzonderheid (2): Roel Luijten was voor de 1e keer captain en is derhalve waarschijnlijk de enigste aanvoerder welke nog nooit met het standaardteam heeft verloren.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was wegens allerlei omstandigheden op een vijftal plaatsen gewijzigd. Zo stond Remi Biemans in het doel en speelden Joris Driessen, Rens Seunis, Timo Hendriks en Daan Engelen in de startelf. Derhalve starten Heitse met een speler van 16 jaar en drie voetballers van 17 jaar. Wie zegt dat Heitse geen toekomst heeft? Dit was een van de laatste kansen om het seizoen nog te redden. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Na een klein kwartier benutte de gasten de eerste mogelijkheid. Van net buiten het strafschopgebied werd de bal gekruld in de hoek geplaatst. In een gelijkopgaande eerste helft was een paar keer dreigend en kreeg vlak voor de theepauze nog een uitgelezen kans. De gegeven vrije trap werd door Sjoerd v.d. Heuvel in de muur getrapt. Vlak voor de rust moest Guus van Dalen met een blessure gewisseld worden. Joey Kluskens nam zijn plaats in. Bij de start van het tweede bedrijf kwam Roy Peskens het veld in. In de tweede helft domineerde Heitse. De gasten kregen nog een kans, maar de bal vloog net naast doel. Verder was het enkel Heitse wat de klok sloeg. Na 20 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Na een fraaie pass van Jeroen Driessen kon de 16 jarige Daan Engelen alleen op de goalie afgaan en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Heitse was niet tevreden en ging volop voor de winnende treffer. Even later was Daan Engelen dicht bij een treffer, maar zijn schot ging rakelings naast. Roy Peskens werd nog een keer onreglementair afgestopt. Was dit binnen of buiten de zestienmeter? De referee lag de bal helaas er buiten. De grootste kans was vlak voor tijd eveneens voor Roy Peskens, maar uit een vrije positie schoot Roy over het doel. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Op basis van het vertoonde spel van vooral de tweede helft had Heitse de overwinning verdiend. In ieder geval zagen de toeschouwers incl. de vutters een strijdbaar en gedreven eerste. Hierop kunnen we voortborduren. Over twee weken speelt Heitse thuis de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter RKSVV. Maar eerst is er nog de carnaval, Alaaf.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Maasgouw-Horn   0-1
Roggel-SVVH   7-2
Crescentia-RKSVV   1-0
Rood Wit’67-EMS/RFC   1-1
SVSH-Eindse Boys   4-3
Boekoel was vrij

Stand klasse Heitse 1:
1.   Horn 15-43 (56-7) winnaar 1e periode
2.   Roggel 15-36 (38-17)
3.   SVSH 15-26 (25-20)
4.   Altweerterheide 15-24 (39-34)
5.   EMS/RFC 13-23 (37-17)
6.   Rood Wit’67 14-21 (31-28)
7.   FC Maasgouw 14-21 (32-30)
8.   Heythuysen 14-17 (27-25)
9.   Eindse Boys 14-17 (29-32)
10. SVVH 13-13 (17-34)
11.  Crescentia 16-11 (19-44)
12.  Boekoel 12-6 (16-39)
13.  RKSVV  14-3 (16-55)

Heythuysen 2 heeft de uitwedstrijd tegen MMC Weert 3 met 5-3 verloren. Andermaal werden de tegentreffers te makkelijk weggegeven. Nick Kluskens, Nico Theunissen en Tom van Lier scoorden.
Heythuysen 4 versloeg thuis knap de nummer drie Vesta 3 met 6-2 door goals van Rob Geenen (2x), Rob Niessen (1x), Geert Dings (1x), Jim Diesch (1x) Mehdi Oalie (1x).
De veteranen wonnen uit verdiend met 2-0 van Merefeldia 35+1. Maurice Schonkeren en Bart Overmans waren trefzeker.
De dames leden een nipte en ongelukkige 2-1 uitnederlaag tegen Egchel VR1. De winning goal viel pas in de slotfase. Dyona Seunis was succesvol. Dank aan Sujata, Fleur, Lise en Anouk van meisjesteam voor het uithelpen.
Afgelopen vrijdag speelde Heythuysen 35+2 weer een drietal wedstrijden op een half veld. De wedstrijden gingen alle drie verloren en het doelsaldo was 0-18.

JEUGD
De JO19-1 heeft ook haar zesde wedstrijd van de 2e periode gewonnen. Thuis werd hekkensluiter ST Panningen/Egchel JO19-1 met 6-1 verslagen. Bij de rust was de stand pas 1-0 door een doelpunt van Tim Rutten. Binnen 5 minuten in de 2e helft was de match beslist middels treffers van opnieuw Tim Rutten en Daan Engelen. Hierna bouwde Heitse de score via goals van Timo Hendriks, Damien Korsten en Wouter Bergervoet uit na de eindstand van 6-1. Over 2 weken volgt de laatste wedstrijd van de 2e periode uit tegen RKMSV JO19-1. Bij winst is de 2e periode waarschijnlijk een feit.
De JO17-1 verloor uit zeer geflatteerd met 6-0 van Reuver JO17-1. Er werd maar liefst 4 keer tegen paal of lat geschoten. De thuisclub was zeer effectief met het afmaken van de geboden kansen.
Uitslagen oefenwedstrijden:
Heythuysen MO17-1 tegen RKSVN MO17-1     1-0
Veritas JO15-1 tegen Heythuysen JO15-1     3-3
Maasgouw JO15-2 tegen Heythuysen JO15-2     6-1
RKMSV JO13-2 tegen Heythuysen JO13-1     0-5
Heythuysen JO11-2 tegen Vesta JO11-3     2-2
Heythuysen JO11-3 tegen Maasgouw JO11-2     11-1
ST Panningen/Egchel JO9-1 tegen Heythuysen JO9-2     1-0

G-voetbal
Het eerste G-team speelde uit verdienstelijk met 2-2 tegen het sterke EHC G1 gelijk. Robert Brouwers scoorde tweemaal.
Het jeugd G-team voetbalde uit een spectaculaire wedstrijd tegen Rood Wit’62 JG1. In Helmond won de thuisclub met 8-4. Kevin Flinsenberg scoorden eenmaal en verder waren er maar liefst drie eigen doelpunten.