Aanstaande zondag staat de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter RKSVV uit Weert op het menu.

Twee weken geleden speelde Heitse haar eerste thuismatch van dit kalenderjaar tegen Altweerterheide. Het werd een 1-1 gelijkspel. De opstelling was wegens allerlei omstandigheden op een vijftal plaatsen gewijzigd. Zo stond Remi Biemans in het doel en speelden Joris Driessen, Rens Seunis, Timo Hendriks en Daan Engelen in de startelf. Derhalve starten Heitse met een speler van 16 jaar en drie voetballers van 17 jaar. Wie zegt dat Heitse geen toekomst heeft? Dit was een van de laatste kansen om het seizoen nog te redden.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Na een klein kwartier benutte de gasten de eerste mogelijkheid. Van net buiten het strafschopgebied werd de bal gekruld in de hoek geplaatst. In een gelijkopgaande eerste helft was Heitse een paar keer dreigend en kreeg vlak voor de theepauze nog een uitgelezen kans. De gegeven vrije trap werd door Sjoerd v.d. Heuvel in de muur getrapt. Vlak voor de rust moest Guus van Dalen met een blessure gewisseld worden. Joey Kluskens nam zijn plaats in. Bij de start van het tweede bedrijf kwam Roy Peskens het veld in. In de tweede helft domineerde Heitse. De gasten kregen nog een kans, maar de bal vloog net naast doel. Verder was het enkel Heitse wat de klok sloeg. Na 20 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Na een fraaie pass van Jeroen Driessen kon de 16 jarige Daan Engelen alleen op de goalie afgaan en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Heitse was niet tevreden en ging volop voor de winnende treffer. Even later was Daan Engelen dicht bij een treffer, maar zijn schot ging rakelings naast.

Roy Peskens werd nog een keer onreglementair afgestopt. Was dit binnen of buiten de zestienmeter? De referee legde de bal er helaas buiten. De grootste kans was vlak voor tijd eveneens voor Roy Peskens, maar uit een vrije positie schoot Roy over het doel. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Op basis van het vertoonde spel van vooral de tweede helft had Heitse de overwinning verdiend. In ieder geval zagen de toeschouwers inclusief de vutters een strijdbaar en gedreven eerste. Hierop kunnen we voortborduren.

Tegenstander vandaag is dus RKSVV. De uitwedstrijd werd destijds eenvoudig met 4-1 gewonnen door treffers van Sjoerd v.d. Heuvel, Bas Verlinden, Etienne Tielen en Luuk Deckers. De formatie van coach John Smedts heeft dit seizoen pas één keer gewonnen, uit met 4-3 tegen Altweerterheide. Voor Heitse wordt het de hoogste tijd voor weer eens een overwinning. De laatste dateert alweer van 27 november. Thuis werd in de zeven wedstrijden slechts tweemaal gewonnen. Kan men het vertoonde spel, passie en gedrevenheid van de laatste thuismatch een vervolg geven, dan zullen de drie punten zeer zeker in Heitse blijven.

Heythuysen pak eindelijk de eerste drie punten van 2017!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Luuk Deckers                         6x