Aanstaande zondag staat de negende thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is EMS/RFC uit Roermond. De vorige thuismatch werd tegen hekkensluiter RKSVV eenvoudig met 3-1 gewonnen. De opstelling was op maar liefst 5 plaatsen gewijzigd, hetgeen niet met de carnaval te maken had. Good old Bas Verlinden maakte sinds lange tijd weer zijn opwachting. Zijn laatste wedstrijd was op kermiszondag, bijna een half jaar geleden.

Heitse nam direct het initiatief in deze match en kreeg in het eerste kwartier diverse hoekschoppen zonder dat hieruit werd gescoord. In de loop van de eerste helft kreeg Heitse een serie grote kansen, maar scoorde niet. Roy Peskens, Sjoerd v.d. Heuvel, Luuk Deckers en Paul Suntjens waren zeer dicht bij de openingstreffer. Een goal van captain Luuk Deckers werd nog wegens een duwfout afgekeurd. Vlak voor rust kwam Heitse dan eindelijk op voorsprong. Na een voorzet van Damien Korsten maakte Sjoerd v.d. Heuvel de 1-0. Lang mocht Heitse niet van deze voorsprong genieten. Drie minuten later scoorde Remco Steijvers na een veel te korte terugspeelbal de gelijkmaker. Hierna was Heitse via Luuk Deckers en Paul Suntjens nog zeer dicht bij de 2-1. Het bleef bij 1-1 bij de theepauze, hetgeen een klein wonder mag worden genoemd.

Snel in de tweede helft kreeg Heitse een pingel na een handsbal. De toegekende strafschop werd door Roel Luijten in het kruis geschoten. Heythuysen bleef de veel beter ploeg, maar pas een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Roy Peskens ging een man voorbij en schoot de bal vanaf het strafschopgebied in de kruising, het hoogtepunt van de match. Ook in de slotfase waren er nog kansen te over. Zelfs rechtsback Damien Korsten kreeg nog een tweemaal kansen, maar miste. Het bleef bij een 3-1 overwinning. Een veel te lage score gezien de legio kansen.

De vorige week speelde Heitse de belangrijke uitwedstrijd tegen Rood Wit’67. De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Philippe Schonkeren en Jeroen Driessen ten faveure van Stijn Peeters (wegens studie niet kunnen trainen) en Bas Verlinden (geblesseerd). Voor Heitse komen er nu alleen nog maar finales. Ongeveer elke wedstrijd dient te worden gewonnen om nog eventueel de nacompetitie te halen. In het eerste bedrijf zagen de toeschouwers een gelijkopgaande, maar geen goede match. In de beginfase moest goalie Remi Biemans een paar keer handelend optreden, maar dat deed Remi uitstekend. Aanvallend knalde Paul Suntjens een vrije trap van ver tegen lat en had Jeroen Driessen nog een goede kopkans.

Vlak voor de theepauze had de thuisclub de grootste kans, maar de spits schoot de bal uit een vrije positie naast het doel. Tijdens de rust werd Jeroen Driessen voor Wouter Bergervoet gewisseld. Nadat Remi Biemans nogmaals uitstekend redde, nam Heitse duidelijk het initiatief en had een veldoverwicht. Men was diverse keren dreigend en in de 71e minuut was het dan eindelijk zover. Uit een goed genomen corner van Roy Peskens knikte Rens Seunis de 1-0 tegen de touwen. De thuisclub moest nu meer risico’s nemen waardoor de Heitser aanvallers meer ruimte kregen. Wouter Bergervoet was dichtbij de 2-0 maar de keeper van Rood Wit’67 redde. Dit was uitstel van executie. Even later kwam Roy Peskens op rechts uitstekend door en gaf Wouter Bergervoet een niet te missen kans en de 2-0 voor Heitse stond op scorebord. Hierna werd de wedstrijd “professioneel” uitgespeeld en verdiende zege was binnen.

De uitwedstrijd tegen EMS/RFC ging destijds kansloos met 5-0 verloren. Heitse moest hiervoor twee keer naar Roermond reizen, daar de referee in de eerste wedstrijd zich tijdens de rust verstapte. De formatie van coach Dave Fermont heeft drie punten meer dan Heitse. Afgelopen zondag verloren men thuis ruim met 5-2 van Altweerterheide. In de stand is het zeer spannend wie derde gaat worden. Er komen maar liefst 7 ploegen nog hiervoor in aanmerking. Deze derde plaats geeft recht op deelname aan de nacompetitie. Heitse is een van deze teams. Derhalve speelt Heitse nu elke week een “finale”. Kan Heitse het spel van de tweede helft van de vorige week een vervolg geven dan is de kans groot dat de drie punten in Heythuysen blijven.

Heythuysen pak de drie punten en blijf in de race voor de derde plaats!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Luuk Deckers                         6x