Aanstaande zondag staat de tiende thuiswedstrijd op het menu en het is – alweer – een zéér belangrijke match.

Tegenstander in deze derby is Roggel, de nummer twee van de ranglijst.

De vorige thuiswedstrijd werd knap met 3-1 van EMS/RFC gewonnen. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Stijn Peeters, Rik Sarton (na zeer lange tijd) en Tom van Lier ten faveure van Damien Korsten, Jeroen Driessen en captain Luuk Deckers (geblesseerd). Heitse begon uiterst zwak aan de match. Wellicht moest men de zomertijd nog verteren. Dit leverde al in de eerste minuut een grote kans voor de gasten op, maar gelukkig schoot de aanvaller van EMS/RFC de bal huizenhoog over.

Na tien minuten kwam Heitse beter in de wedstrijd. Na een kwartier spelen kreeg Heitse vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap. Sjoerd v.d. Heuvel ging achter de bal staan en trapte het leer met een krul langs de muur in het doel, 1-0. Nog geen vijf minuten later werd de score verdubbeld. Een verdediger van de gasten maaide grandioos over de bal. Hierdoor kon aanvoerder Roy Peskens alleen op de goalie afgaan en scoorde beheerst de 2-0. De gasten hadden verder in het eerste bedrijf meer balbezit en kreeg nog een paar kansen die niet werden verzilverd. Aan de overkant schoot Stijn Peeters de bal nog een keer naast het doel. Het bleef bij een 2-0 ruststand.

In de tweede helft kwamen de gasten sterk uit de startblokken en moest keeper Remi Biemans al snel handelend optreden, hetgeen Remi uitstekend deed. Heitse zakte te ver terug en zodoende had EMS/RFC een veldoverwicht. Twintig minuten voor tijd scoorde Dennis Muratovic via een schot de 2-1. In de slotfase kreeg Heitse steeds meer ruimte en Roy Peskens was enkele malen dichtbij de beslissende treffer. Vlak voor tijd viel deze goal dan toch. Na een klasse uittrap van goalie Remi Biemans kwam Roy Peskens alleen voor de keeper van de gasten te staan en scoorde het allesbeslissende doelpunt. Hierna had Paul Suntjens nog de 4-1 moeten maken. Na een voorzet van invaller Jeroen Driessen raakte Paul Suntjens de lat en in de rebound werd het schot van Sjoerd v.d. Heuvel door de keeper gered. Het bleef bij een 3-1 winst.

De vorige week moest Heitse uit aantreden tegen SVVH uit Heibloem. De opstelling was precies dezelfde als de vorige week, dus eindelijk never change a winning team. Coach Patrick Houtappels keerde terug bij zijn vorige werkgever. Heitse kwam ijzersterk uit de startblokken en al na 3 minuten lag de bal al in het netje. Net al de vorige wedstrijd was de 1-0 een vrije trapgoal van Sjoerd v.d. Heuvel. Nog geen 2 minuten later verdubbelde captain Roy Peskens de score na slecht uitverdedigen van de thuisclub. In de 10e minuut kwam SVVH terug in de match. Kai Baetsen scoorde na een afgrijselijke blunder in de Heitser defensie. Na een kwartier spelen kreeg Heitse andermaal in vrije trap uit een kansrijke positie. Ditmaal knalde Paul Suntjens de bal tegen de touwen. Heitse bleef in het eerste bedrijf duidelijk de betere ploeg en hadden nog een aantal uitstekende kansen om de score uit te bouwen maar Roy Peskens, Rens Seunis en Paul Suntjens misten. Het bleef bij een 3-1 voorsprong halverwege.

Ook in de tweede helft scoorde Heitse razendsnel. Na drie minuten trapte Tom van Lier het leer via een verdediger binnen. Heitse verslapte hierna enigszins en kreeg in de 69e minuut de deksel op de neus. Nu kreeg de thuisclub een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Johan Docters van Leeuwen trapte de bal door de muur tegen het net, opnieuw een vermijdbare tegentreffer. Heitse schrok wakker en al snel was de marge weer drie. Roy Peskens werd in de zestien meter neergelegd en Roel Luijten benuttende toegekende penalty. In de slotfase scoorde Heitse nog tweemaal. Eerste maakte invaller Jeroen Driessen de 6-2 na goed voorbereidend werk van Roel Luijten en in de laatste minuut trapte Sjoerd .v.d. Heuvel de 7-2 eindstand op het scorebord. Al met al een eenvoudige overwinning waarbij de dubbele cijfers gemakkelijk hadden kunnen worden bereikt.

Tegenstander Roggel, gecoacht door onze ex trainer Hans v.d. Boom, kent tot dusver een uitstekend seizoen en staat op een mooie 2e plaats. Er werden slechts twee wedstrijden verloren. De vorige week speelde Roggel thuis de topper tegen koploper Horn met 0-0 gelijk. Het bereiken van de nacompetitie is eigenlijk al een feit.

De uitwedstrijd tegen Roggel werd destijds nipt met 2-1 verloren. In de eerste helft speelde Heitse een puike wedstrijd. Door twee foutjes in defensie in het tweede bedrijf werd er uiteindelijk verloren. Roy Peskens scoorde de tussentijdse gelijkmaker. Heitse heeft nog uitzicht voor het behalen van de tweede periode en strijd volop mee voor de derde plaats, hetgeen recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Kan Heitse dezelfde passie en gedrevenheid ten tonele brengen als in de eerste helft destijds in Roggel dan kunnen de drie punten zeker in Heythuysen blijven en is vijfde overwinning op een rij een feit.

Heythuysen pak de drie punten en blijf op koers voor de derde plaats!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Roy Peskens                           9x