Heythuysen 1 heeft de belangrijke inhaalwedstrijd uit tegen Eindse Boys 1 met 2-0 verloren. Na zes ongeslagen wedstrijden werd er weer eens verloren. Hierdoor wordt het zeer lastig om de nacompetitie nog te halen. Alle vier nog te spelen zullen moeten worden gewonnen.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Roel Luijten, Philippe Schonkeren (Jeroen Driessen), Joris Driessen, Tom van Lier (Joey Kluskens), Rens Seunis, Stijn Peeters, Bas Verlinden (Paul Suntjens), Sjoerd v.d. Heuvel, Rik Sarton en Roy Peskens.

Scoreverloop:
1-0 Stef Huysmans (13e minuut) en 2-0 Nick Verheijen (63e minuut)

Toeschouwers: 75
Scheidsrechter: Sons
Man of the match: Roy Peskens

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden goalie Jasper Bergervoet, Roel Luijten en Bas Verlinden ten faveure van Remi Biemans (geblesseerd), Joey Kluskens en Wouter Bergervoet. De opdracht was duidelijk. Bij een overwinning werd Heitse de virtuele leider in de 2e periode. Echter de thuisclub startte veel beter aan de wedstrijd en was feller en gretiger. Na een klein kwartier scoorde Eindse Boys de openingstreffer. Na een corner werd de bal niet goed weggewerkt en deze viel voor de voeten van Stef Huysmans die hier wel raad mee wist, 1-0. Heitse 1 werd geleidelijk in de eerste helft beter en Roy Peskens was veruit de gevaarlijkste speler. Hij zorgde voor dreiging in de defensie van de thuisclub. Na een verkeerde terugspeelbal was hij dicht bij een treffer. Even later had de bal stip moeten worden gelegd nadat Roy Peskens werd neergehaald. Echter de referee zag het anders of niet. De thuisclub had ook nog enkele kansen, maar scoorde niet. Het bleef bij een 1-0 achterstand bij de rust. Tijdens de pauze werd de geblesseerde Philippe Schonkeren voor Jeroen Driessen gewisseld. In het tweede bedrijf had Heitse wel meer balbezit, maar speelde te veel “kick and rush”. Na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisclub scoren. Na dramatisch ingrijpen of eigenlijk niet ingrijpen in de defensie mocht aanvoerder Nick Verheijen alleen op goalie Jasper Bergervoet afgaan en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Heitse stelde hier bitter weinig tegenover, al werd Roy Peskens voor de 2e keer in het strafschopgebied neergemaaid. Andermaal oordeelde de scheids geen pingel. Er kwam nog een goede kopkans voor Jeroen Driessen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en er waren nog enkele verdwaalde afstandsschoten. Het werd derhalve in de 2e helft een lijdensweg voor Heitser supporters. Het bleef bij een teleurstellend 2-0 nederlaag. Dit was niet het Heitse wat we afgelopen week tegen Roggel hadden gezien. De kans op het behalen van de nacompetitie is aanzienlijk geslonken. Enkel vier zeges in de laatste vier wedstrijden kan nog soelaas bieden. De volgende week speelt Heythuysen uit de laagvlieger Boekoel.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Boekoel-SVVH   2-1
RKSVV-SVSH   0-1
EMS/RFC-Boekoel   3-0
SVVH-Rood Wit’67   2-2

Stand klasse Heitse 1:
1.   Horn 20-56 (72-8) winnaar 1e periode
2.   Roggel 20-44 (46-23)
3.   FC Maasgouw 20-36 (47-33)
4.   EMS/RFC 20-35 (61-33)
5.   SVSH 20-35 (36-26)
6.   Eindse Boys 21-35 (47-35)
7.   Altweerterheide 20-31 (47-43)
8.   Heythuysen 20-30 (42-31)
9.   Rood Wit’67 21-29 (38-39)
10. SVVH 20-14 (26-65)
11.  Boekoel 20-13 (23-64)
12.  Crescentia 20-11 (22-56)
13.  RKSVV  20-4 (26-77)

Heythuysen 3 speelde tweemaal in het paasweekend. Zaterdags werd uit met 4-3 van VCH 6 gewonnen door doelpunten van Sjoerd Evers (2x), Bart Overmans (1x) en Mike Reijnders. Maandags was SVVH 2 in eigen huis de tegenstander. Na een 4-0 voorsprong kwamen de gasten nog terug tot 4-3. In de slotfase scoorde Heitse nog tweemaal zodat er uiteindelijk met 6-3 werd gewonnen. De goalscoorders waren Bart Overmans (2x), Sjoerd Evers (1x), John Vestjens (1x), Mike Reijnders (1x) en Nick Meerts (1x).
Heythuysen 4 verloor afgelopen zaterdag thuis met 4-1 van het sterke SVC2000 5. Michiel v.d. Goor deed het net van de tegenstander trillen.
De dames leden afgelopen dinsdag een nipte 2-1 uitnederlaag tegen Sparta’18 VR1. Captain Veerle Driessen scoorde. Dank Sanne Dorssers, Anouk Gielen, Jolie Peeters en Fabienne Simons van het meisjesteam voor het uithelpen.

JEUGD
Afgelopen woensdag verloor de JO9-2 in kwartfinale van beker uit tegen RKESV JO9-1 na nemen van strafschoppen. In deze loterij was de thuisclub net niet gelukkiger.
De JO9-1 leed diezelfde woensdag in de Fair Play Competitie een 1-0 uitnederlaag tegen Haelen JO9-2.
Afgelopen donderdag versloeg de JO15-2 uit in de derby RKVB JO15-1 met 3-1 dankzij drie goals van Aristeidis Spyridis.
Paaszaterdag moest de JO15-2 alweer aantreden, nu thuis tegen FC Oda JO15-3. Via treffers van Raf Dorssers en JO13-1 speler Bent Schreurs werd met 2-0 gewonnen. De andere JO13-1 speler Philippe Wetzels speelde eveneens een puike partij.
De JO15-1 zegevierde thuis na spektakelstuk met 6-3 van Brandevoort JO15-3. De doelpuntenmakers waren Loek Habets (2x, waarvan 1 pingel), Jente Voermans (2x), Bo Silkens (1x) en Dani Raemakers (1x, strafschop).
De JO11-3 had uit geen kind aan Bieslo JO11-2 en won met 8-1. De jarige Niels Kurstjens scoorde vijfmaal en Kyan Rooswinkel driemaal.
De JO9-1 verloor thuis in de Fair Play Competitie met 1-0 van Venlosche Boys JO9-5.
De mini pupillen speelden wedstrijdjes in Kelpen. Er namen wederom drie teams van Heitse deel.

G-voetbal

Het eerste G-team speelde twee wedstrijden tegen Heer G1. De eerste match eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ricardo Schaefer en John Timmermans scoorden. De tweede wedstrijd werd met 4-1 verloren. Yoeri Bussemakers was trefzeker.
Het tweede G-team verloor uit met 7-0 van RKMSV G1.
Het derde G-team leed een ruime 7-1 thuisverlies tegen FC Oda G3. “Good-old” Roy Claessens trof doel.