Aanstaande zondag staat de elfde thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is Crescentia. De vorige thuiswedstrijd werd in de derby tegen Roggel met 0-0 gelijkgespeeld. De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden Joey Kluskens en Wouter Bergervoet ten faveure van Roel Luijten en Paul Suntjens. Heitse startte de match met 4 spelers welke nog in de jeugd mogen uitkomen en 5 spelers van nog geen 20 jaar. Heitse begon fel aan de wedstrijd en was in de beginfase de betere ploeg. Wouter Bergervoet kwam oog in oog met de Roggelse goalie te staan, maar deze kon nog redden.

In het verdere verloop van het eerste bedrijf werden de gasten sterker. De beste kans voor de theepauze was voor Roggel. Een kopbal van Fons Bouten belandde tegen de paal. In de tweede helft kwam routinier Roel Luijten in het veld. Roel kwam van een doopfeest en spoedde hierna direct naar het voetbalveld. Dit is de juiste spirit. Na de rust bleef het een gelijkopgaande wedstrijd met weinig kansen voor de beide doelen. De grootste kans in de tweede helft was voor Sjoerd v.d. Heuvel. Na goed voorbereidend werk van captain Roy Peskens had Sjoerd een vrije kopkans, maar raakte de bal van dichtbij het doel niet goed. Aan de overzijde moest keeper Remi Biemans nog een paar keer zijn klasse etaleren. In de slotfase drong Heitse nog aan, maar verder dan een paar dreigende vrije trappen net buiten het strafschopgebied kwam men niet meer. Het bleef bij een terechte 0-0 eindstand.

Op paaszaterdag speelde Heitse de belangrijke uitwedstrijd tegen Eindse Boys. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden goalie Jasper Bergervoet, Roel Luijten en Bas Verlinden ten faveure van Remi Biemans (geblesseerd), Joey Kluskens en Wouter Bergervoet. De opdracht was duidelijk. Bij een overwinning werd Heitse de virtuele leider in de 2e periode. Echter de thuisclub startte veel beter aan de wedstrijd en was feller en gretiger. Na een klein kwartier scoorde Eindse Boys de openingstreffer. Na een corner werd de bal niet goed weggewerkt en deze viel voor de voeten van Stef Huysmans die hier wel raad mee wist, 1-0. Heitse 1 werd geleidelijk in de eerste helft beter en Roy Peskens was veruit de gevaarlijkste speler. Hij zorgde voor dreiging in de defensie van de thuisclub. Na een verkeerde terugspeelbal was hij dicht bij een treffer. Even later had de bal stip moeten worden gelegd nadat Roy Peskens werd neergehaald. Echter de referee zag het anders of niet. De thuisclub had ook nog enkele kansen, maar scoorde niet. Het bleef bij een 1-0 achterstand bij de rust. Tijdens de pauze werd de geblesseerde Philippe Schonkeren voor Jeroen Driessen gewisseld. In het tweede bedrijf had Heitse wel meer balbezit, maar speelde te veel “kick and rush”. Na ruim een uur spelen verdubbelde de thuisclub scoren. Na dramatisch ingrijpen of eigenlijk niet ingrijpen in de defensie mocht aanvoerder Nick Verheijen alleen op goalie Jasper Bergervoet afgaan en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Heitse stelde hier bitter weinig tegenover, al werd Roy Peskens voor de 2e keer in het strafschopgebied neergemaaid. Andermaal oordeelde de scheids geen pingel. Er kwam nog een goede kopkans voor Jeroen Driessen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en er waren nog enkele verdwaalde afstandsschoten. Het werd derhalve in de 2e helft een lijdensweg voor Heitser supporters. Het bleef bij een teleurstellend 2-0 nederlaag. Dit was niet het Heitse wat we afgelopen week tegen Roggel hadden gezien.

De afgelopen week speelde Heitse de uitwedstrijd tegen laagvlieger Boekoel. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden Jeroen Driessen, Nick Meerts en Paul Suntjens voor Roy Peskens, Rik Sarton en Tom van Lier. Heitse miste een serie aanvallers en good old Nick Meerts werd weer eens van stal gehaald. In de eerste helft zagen de weinig aanwezige toeschouwers een dominerend Heitse, maar men kon te weinig afdwingen. We noteerden een kopkans voor Nick Meerts en een schot van Stijn Peeters. Vlak voor rust viel dan toch de 1-0 voor Heitse. Nick Meerts werd goed aangespeeld en scoorde met een bekeken schuiver de 1-0. Ineens werd de thuisclub wakker en kreeg haar grootste kans van de wedstrijd, maar gelukkig ging de kopbal tegen de lat. In de tweede helft speelde maar ploeg en dat was Heitse. Er was geen enkele kans voor de thuisclub. De spits van JO19-1 Siem Dorssers kwam het veld in voor Nick Meerts. Nog geen vijf seconde later kopte hij bijna de 2-0 binnen. Na nog een kans voor Siem was het dan eindelijk raak. Met een fraai schot scoorde Siem Dorssers de bevrijdende 2-0. Philippe Schonkeren scoorde nog uit een corner a la Gerd Muller de 3-0 en Siem Dorssers had nog diverse kansen om de score nog verder uit te bouwen. In de slotfase schoot Philippe Schonkeren nog een goed genomen vrije trap tegen de lat. Het bleef bij een simpele 3-0 overwinning. In de tweede helft vielen ook de JO19-1 spelers Tom van Lier en Damien Korsten verdienstelijk in. Het hilarisch hoogtepunt van de tweede helft was toen verdediger Joris Driessen de bal tegen zijn edele delen kreeg. Hij kermde het uit van de pijn. Ik denk dat Joris nu wel weer de oude is dankzij de winst van zijn PSV tegen Ajax.
Tegenstander vandaag is Crescentia. De uitwedstrijd werd destijds met 4-0 gewonnen. Bij de rust was de stand toen nog 0-0. In de tweede helft was Heitse oppermachtig en scoorde via Stijn Peeters, Paul Suntjens, Luuk Deckers en Jeroen Driessen. Het team van coach Noud van Leeuwen kan vrijuit spelen. Daarentegen moet Heitse de drie laatste wedstrijden van deze competitie winnen om nog een kansje te houden op een plaats in de nacompetitie. Dit moet reden genoeg zijn om deze match te winnen.

Heythuysen pak de drie punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Roy Peskens                           9x