Een jeugdig Heythuysen 1 heeft de thuiswedstrijd tegen Crescentia 1 met 3-1 gewonnen en blijft nog altijd een kansje houden op een plaats in de nacompetitie.

Opstelling Heythuysen 1:
Jasper Bergervoet, Roel Luijten, Guus van Dalen (Damien Korsten), Bas Verlinden, Joris Driessen, Philippe Schonkeren, Tom van Lier (Paul Suntjens), Thijs van Montfort, Jeroen Driessen (Roy Peskens), Siem Dorssers en Wouter Bergervoet.

Scoreverloop:
1-0 Philippe Schonkeren (43e minuut), 2-0 Roy Peskens (64e minuut), 3-0 Roel Luijten (87e minuut, strafschop) en 3-1 Maikel van Amen (89e minuut, strafschop).

Toeschouwers: 50
Scheidsrechter: Brenkman (Venray)
Man of the match: Thijs van Montfort
Pupil van de week: Daan Vullers (JO9-3)
Bijzonderheid: Roel Luijten behoudt nog altijd zijn ongeslagen status als captain.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was opnieuw op een aantal plaatsen gewijzigd. Vergeleken met de vorige match waren o.a. Stijn Peeters (ziek) en Sjoerd v.d. Heuvel (geblesseerd) niet van de partij. Heitse startte weer met een serie spelers van onder de 20 jaar. Op de reservebank zat zelfs nog een JO17-1 speler (Roan v.d. Wal). In de beginfase had Jeroen Driessen een paar mogelijkheden en moest goalie Jasper Bergervoet een keer handelend optreden. In het verdere verloop van de eerste helft werd Heitse sterker. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder Roel Luijten kreeg Wouter Bergervoet driemaal de kans de bal tegen de touwen de trappen, maar het lukte hem niet. Even later gaf dezelfde Wouter Bergervoet een fraaie pass naar Siem Dorssers die alleen voor de goalie overschoot. Een vrije trap van Bas Verlinden werd nog door keeper uit de goal geranseld. Aan de overkant was er nog een kans voor Crescentia, maar de speler schrok van de geboden kans alleen voor de Heitser keeper. Vlak voor de rust viel dan toch de openingstreffer. Een goed genomen corner van Jeroen Driessen werd door Phillipe Schonkeren fraai binnen gekopt. In de tweede helft bleef Heitse de betere ploeg, zonder veel kansen de creëren. Na een kleine twintig minuten werd de score verdubbeld. Een mooie pass van Wouter Bergervoet bereikte invaller Roy Peskens. Roy kapte een verdediger uit een scoorde met links de 2-0. Vlak voor tijd werd Philippe Schonkeren in het strafschopgebied getorpedeerd. De toegekende pingel werd door Roel Luijten met een streep keihard tegen het netje geschoten, 3-0. Ook de gasten kregen nog een penalty, na een licht vergrijp in de Heitser defensie. Maikel van Amen bepaalde de eindstand op 3-1. Al met al een verdiende zege voor een gehavend Heitse. De volgende week staat de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen FC Maasgouw op het programma. Enkel winst houdt Heitse nog in de race voor de nacompetitie.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
RKSVV-FC Maasgouw   1-7
SVVH-SVSH   0-3
Eindse Boys-Boekoel    6-0
Rood Wit’67-Horn   2-2
EMS/RFC-Roggel   afgelast (geen scheids beschikbaar)
Altweerterheide was vrij

Stand klasse Heitse 1:
1.   Horn 22-60 (76-11) Kampioen en winnaar 1e periode
2.   Roggel 21-47 (48-23)
3.   FC Maasgouw 22-42 (58-34)
4.   SVSH 22-41 (40-26)
5.   EMS/RFC 21-38 (64-34)
6.   Eindse Boys 22-38 (53-35)
7.   Heythuysen 22-36 (48-32)
8.   Altweerterheide 21-31 (47-44)
9.   Rood Wit’67 23-30 (40-43)
10. SVVH 22-14 (26-72)
11.  Boekoel 22-13 (23-73)
12.  Crescentia 22-11 (24-62)
13.  RKSVV  22-4 (28-86)

Heythuysen 2 verloor uit met 3-0 van SHH 4 en blijft door de resultaten van de concurrenten DESM 3 (winst) en RKVB 2 (gelijkspel) nog altijd zeer nadrukkelijk in de gevarenzone. Overigens speelde Heitse een zeer zwakke wedstrijd. Wat verder opvalt is dat Heitse veruit de minste doelpunten heeft gemaakt.
Heythuysen 3 leed een smadelijke 5-2 thuisnederlaag tegen middenmotor Helden 5. Bij de rust stond men nog dankzij een goal van Henri Joosten met 1-0 voor. In het 2e bedrijf ging het finaal mis. Vlak voor het laatste eindsignaal scoorde Sjoerd Evers de tweede Heitser treffer.
Heythuysen 4 verloor thuis nipt met 4-3 van nummer drie Boekoel 2. Na een 4-1 achterstand kwam men nog ijzersterk terug in de match, maar de verdiende gelijkmaker viel niet meer. Rob Geenen (2x) en Antwan Stakenborg (1x) waren succesvol. Opmerkelijk was dat keeper Lars Henderickx een assist had. Zijn magistrale uittrap belandde bij Antwan Stakenborg en die scoorde.
De vrijdagavond veteranen konden ook in haar laatste wedstrijden in Leveroy geen potten breken. Opnieuw werd er drie keer verloren (3-0 tegen Leveroy, 8-0 tegen Horn en 2-0 tegen RIOS’31).

JEUGD
De JO19-1 zegevierde in de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie met 3-2 over Baarlo JO19-1. Siem Dorssers (2x) en Timo Hendriks (1x) waren trefzeker. Wegens de meivakantie misten Heitse een aantal pionnen. Dank aan de JO17-2 spelers Maarten Bergervoet, Rik Peters en Rim Vrenken voor het uithelpen.
De JO17-1 won haar laatste thuiswedstrijd met 2-1 van SVC2000 JO17-1. Al na 6 minuten viel de keeper van de tegenpartij geblesseerd uit. De goalie werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. We wensen hem beterschap en een voorspoedig herstel. Maikel Nieskens scoorde tweemaal, waarvan de winning goal vlak voor tijd. Dezelfde Maikel Nieskens en captain Lars van Hinsberg knalden beiden nog tegen de lat. Hierdoor stijgt de JO17-1 een plaats en staat nu op een keurige 8e positie.

G-voetbal

Het tweede G-team versloeg thuis MVC’19 G1 met 6-3. “Grote man” was de Koen de Holder. Koen scoorde maar liefst vijfmaal. De zesde treffer kwam op naam van David Teeuwen.