Aanstaande zondag staat de twaalfde en laatste thuiswedstrijd op het menu. Tegenstander is de ongeslagen kampioen Horn. De vorige thuiswedstrijd werd Crescentia met 3-1 verslagen. De opstelling was opnieuw op een aantal plaatsen gewijzigd. Vergeleken met de vorige match waren o.a. Stijn Peeters (ziek) en Sjoerd v.d. Heuvel (geblesseerd) niet van de partij. Heitse startte weer met een serie spelers van onder de 20 jaar. Op de reservebank zat zelfs nog een JO17-1 speler (Roan v.d. Wal). In de beginfase had Jeroen Driessen een paar mogelijkheden en moest goalie Jasper Bergervoet een keer handelend optreden. In het verdere verloop van de eerste helft werd Heitse sterker. Na goed voorbereidend werk van aanvoerder Roel Luijten kreeg Wouter Bergervoet driemaal de kans de bal tegen de touwen de trappen, maar het lukte hem niet. Even later gaf dezelfde Wouter Bergervoet een fraaie pass naar Siem Dorssers die alleen voor de goalie overschoot. Een vrije trap van Bas Verlinden werd nog door keeper uit de goal geranseld.

Aan de overkant was er nog een kans voor Crescentia, maar de speler schrok van de geboden kans alleen voor de Heitser keeper. Vlak voor de rust viel dan toch de openingstreffer. Een goed genomen corner van Jeroen Driessen werd door Phillipe Schonkeren fraai binnen gekopt. In de tweede helft bleef Heitse de betere ploeg, zonder veel kansen te creëren. Na een kleine twintig minuten werd de score verdubbeld. Een mooie pass van Wouter Bergervoet bereikte invaller Roy Peskens. Roy kapte een verdediger uit een scoorde met links de 2-0. Vlak voor tijd werd Philippe Schonkeren in het strafschopgebied getorpedeerd. De toegekende pingel werd door Roel Luijten met een streep keihard tegen het netje geschoten, 3-0. Ook de gasten kregen nog een penalty, na een licht vergrijp in de Heitser defensie. Maikel van Amen bepaalde de eindstand op 3-1. Al met al een verdiende zege voor een gehavend Heitse.

De vorige week werd de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Maasgouw met 2-0 verloren. De opstelling was zoals zo vaak op meerdere plaatsen gewijzigd. In de basis stonden weer 6 spelers van onder de 20 jaar. Afwezig waren o.a. de geblesseerden Roy Peskens, Luuk Deckers, Rens Seunis en verder Sjoerd v.d. Heuvel (naar Ajax !!!!!). Heitse begon zeer slecht aan de wedstrijd en stond al na twee minuten met 1-0 achter. De verdediging verkeek zich op een inworp waarna Sander Reuterink met een bekeken schot kon binnenknallen. Hierna zagen de toeschouwers een felle strijd op een hobbelig veld. Er waren kansen voor de thuisclub, maar Heitse had zeker ook mogelijkheden om te scoren. Daan Engelen was tweemaal dichtbij een treffer, maar de bal vloog telkens over het doel. Dezelfde Daan Engelen werd nog een keer ten onrechte teruggefloten. Hij kon alleen op het doel afgaan, maar de assistent scheidsrechter stak hier een stokje voor. Helaas floot de overigens voor de rest goed leidende scheids.

In het tweede bedrijf verdubbelde de thuisclub snel de score. Andermaal was het Sander Reuterink die scoorde. Hierna probeerde Heitse nog van alles. De inzet was goed te noemen, alleen de laatste pass kwam telkens niet aan op het juiste adres. Aan de andere kant had de thuisclub nog diverse kansen om de score verder uit te bouwen. Het bleef uiteindelijk bij een verdiende 2-0 overwinning voor het team van onze oud coach Jurgen Geurts. Hierdoor weten we nu definitief dat Heitse ook het komend seizoen in de 5e klasse zal acteren. Nu aan de technische staf de taak om de selectie goed door te selecteren om het komend seizoen een betere ploeg op de grasmat te krijgen. Er zullen enkele nieuwe spelers en talentvolle jeugdspelers hun opwachting maken.

Tegenstander vandaag is dus de kampioen Horn. In Horn werd destijds met 4-1 verloren. Bij de rust stond Heitse dankzij een vroege treffer van Roy Peskens met 1-0 voor. In de tweede helft ging echter nog finaal mis en won de thuisclub toch nog overtuigend. Het team van coach Joop van der Sterren won dusver 20 wedstrijden en speelden driemaal gelijk.
Er staat dus niets meer op spel in deze match. Toch hopen we dat onze spelers nog een keer willen knallen en Horn misschien dan toch nog de eerste nederlaag willen toebrengen.

Heythuysen pak de laatste drie punten van dit seizoen!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Roy Peskens                           10x