Dinsdag 15 augustus,
De dag begon heerlijk met een zonnetje en een fris windje. Helaas was dit mooie begin van korte duur. Het weer werd slecht en voordat de warming-up begon, kwamen de eerste regendruppels het veld alweer vochtig maken.
Het weer werd slechter en slechter, en de kinderen kregen minder zin om te voetballen. Alle leiders deden hun uiterste best om de voetballers te motiveren.
Eindelijk was daar dan het eerste rust signaal. De kinderen en leiders konden naar hun tenten om vooral droog en rustig wat te drinken.
Na het drinken werd het weer gelukkig wat rustiger en was het weer droog voor we weer op het veld op stapten.
De laatste ronde was zwaar voor de kinderen en iedereen begon nu toch wel echt honger te krijgen. De kroketten geur ging al over de velden. Na het eindsignaal van de laatste ronde voor de grote pauze ging iedereen naar beneden om zijn/haar schoenen uit te doen en hun scheenbeschermers los te maken. Het eten verliep wat onrustig. Nadat iedereen zijn broodjes en hun laatste druppel chocomelk genuttigd had, was iedereen klaar met het zitten op de houten bankjes. Het werd onrustig en de leiders hadden moeite met hun groepslid eten bij elkaar te houden.
Iedereen liep naar beneden om zich weer helemaal klaar te maken voor het middagprogramma. Het middagprogramma startte met een quiz. Deze quiz had als onderwerp ‘de Premierleague’. Na een aantal vragen werd eindelijk duidelijk dat toch de oudste groep ‘New Castle United’ de meeste vragen goed wist te beantwoorden.
Na de quiz begon ieder team voor zich weer met een warming-up en startte ieder team met de volgende ronde. Het middagprogramma verliep voor het gevoel van de kinderen vrij snel en zij waren voor vandaag helemaal op. Er werd al een aantal keer gevraagd hoelang de dag nog zou duren of wanneer de dag afgelopen zou zijn.
Nadat alle rondes gespeeld waren kwam het eindelijk aan op de leiderschallenge. De opdracht was deze keer om penalty’s te schieten. Van iedere groep werd 1 leider verwacht. De bedoeling van deze penalty reeks was dat een leider 3 penalty’s zou nemen en de leiders die niet aan de beurt waren om de beurt een van de penalty’s te keepen. Na allemaal 3 keer geschoten te hebben bleef van de jongste groep ‘Watford’ en van de een na jongste groep ‘Leicester City’ leiders Jasper en Wesley over. Deze moesten gaan kavelen. Als eentje zou missen en de ander zou raken zou er een winnaar uitkomen. Na het kavelen bleek dat leider Jasper van Watford ruim de beste was. Hij stopte de laatste penalty van Wesley. Alle kinderen van Watford stormden op Jasper af om een hoopje te maken.
Dit was de dag in het kort (lang).