Op donderdag 3 augustus begon de selectie aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Nieuwkomers dit seizoen zijn Rick Nelissen (Baarlo), Gachik Towmasjan (Spcl. Irene), Dirk Peskens (Heitse 4) en jeugdspelers Wouter Bergervoet, Tom van Lier en Cas v.d. Loo. Verder is goalie Martin Schreurs na een langdurige blessure weer terug.
Na een vijftal trainingen werd de eerste oefenwedstrijd thuis tegen 4e klasser Reuver 1 met 2-0 verloren. De gasten scoorden in de eerste (na welgeteld 26 seconden) en in de laatste minuut. Op zaterdag 19 augustus stond de traditionele trainingsdag samen met onze JO19-1 op het programma. Na een ochtendtraining en voetgolf in Sevenum werd er nog een oefenmatch tegen 5e klasser RKDSO 1 gespeeld. Dit leverde een 3-0 zege op dankzij treffers van de nieuwe aanwinst Rick Nelissen, Nick Meerts en Philippe Schonkeren. Na anderhalf jaar stond Martin Schreurs in de goal. De derde en laatste oefenwedstrijd werd thuis met 2-0 van 5e klasser MBC’13 1 gewonnen. Sjoerd v.d. Heuvel scoorde tweemaal.
Heitse 2 speelde een oefenwedstrijd uit tegen Horn 2. De Heythuysenaren wonnen met 3-1 door doelpunten van Cas v.d. Loo (2x) en Nick Kluskens (1x).

De komende drie zondagen spelen Heythuysen 1 en 2 bekerwedstrijden.
Programma Heythuysen 1:
Zondag 3 september:  SVH’39 1 – Heythuysen 1, aanvang 14.30 u.
Zondag 10 september:  Heythuysen 1 – Oranje Blauw’15  1, aanvang 14.30 u.
Zondag 17 september:  RKAVC 1 – Heythuysen 1, aanvang 14.30 u.
Programma Heythuysen 2:
Zondag 3 september:  Heythuysen 2 – ZSV 4, aanvang 11.30 u.
Zondag 10 september:  SVSH 2 – Heythuysen 2, aanvang 11.00 u.
Zondag 17 september:  SPV 2 – Heythuysen 2, aanvang 11.00 u.