Dit weekend stond in het teken van de derde en laatste serie bekerwedstrijden voor de jeugd en een aantal seniorenteams.

Senioren:
Heythuysen 1 heeft haar derde bekermatch uit tegen 4e klasser RKAVC 1 onnodig met 3-2 verloren. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Jasper Bergervoet, Bas Verlinden en Gachik Towmasjan ten faveure van Coen Beijnsberger, Joey Kluskens en Wouter Bergervoet. Heitse begon sterk aan de wedstrijd en na vijf minuten was het al prijs. Een fraaie steekpass van Gachik Towmasjan werd door Rick Nelissen tegen de touwen getrapt. Na een kwartier goed spel van Heitse scoorde de thuisclub uit een vrije trap de gelijkmaker. De opbouw van Heitse was een aantal keren niet accuraat genoeg waardoor er kansjes werden weggegeven aan de thuisclub. Gelukkig wisten de voorwaartsen hiervan geen gebruik te maken. Na een ruim een half uur maakte RKAVC met een bekeken schot van het strafschopgebied toch de 2-1. Luuk Deckers had in de eerste helft de gelijkmaker op de voet na een foute pass van de goalie, echter de keeper redde met een katachtige reactie. In het tweede bedrijf kwam Heitse toch langszij. Na fraaie pass van Tom van Lier en goed voorbereidend werk van Roy Peskens kon Luuk Deckers het leer simpel binnen tikken. Roy Peskens had een uitgelezen kans na een knappe voorzet van Wouter Bergervoet, maar besloot ruim over het doel. Even later kreeg Heitse een strafschop nadat Philippe Schonkeren in het zestienmetergebied werd vastgehouden. De genomen penalty van Rick Nelissen werd door de keeper gestopt waarna invaller Wouter Bergervoet de rebound naast schoot. Ook de thuisclub kreeg een pingel nadat Philippe Schonkeren een aanvaller neerlegde. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, 3-2. In de slotfase kreeg Roy Peskens nog een kans op de gelijkmaker, maar de keeper redde. Het bleef bij een 3-2 nederlaag.
De volgende week start de competitie met een uitwedstrijd tegen Egchel 1. Oranje Blauw’15 versloeg uit SVH’39 met 6-0 en gaat door naar de tweede bekerronde.
Eindstand:
1.  Oranje Blauw’15   3-7 (9-2)
2.  RKAVC   3-4 (5-5)
3.  SVH’39   3-4 (5-10)
4.  Heythuysen   3-1 (5-7)
Opstelling:
Jasper Bergervoet, Tom van Lier (Siem Schreurs), Bas Verlinden, Philippe Schonkeren, Joris Driessen, Rens Seunis (Sjoerd v.d. Heuvel), Rick Nelissen, Stijn Peeters, Roy Peskens, Luuk Deckers en Gachik Towmasjan (Wouter Bergervoet).

De dames verloren thuis ruim met 9-1 van Brevendia VR1, welke een klasse hoger uitkomt. Veertig minuten lang konden de dames het doel schoon, maar daarna was er geen houden meer aan. Lise Janssen scoorde uit een pingel.
Heythuysen 3 speelde thuis een toernooitje van drie wedstrijden van 30 minuten. Tegen Haelen 3 werd er met 2-1 gewonnen door treffers van Sacha v.d. Ven (penalty) en Hamid Abajtit. De andere twee wedstrijden gingen verloren (met 1-0 tegen RKSVN 3 en met 2-0 tegen Roggel 3). Roggel 3 werd winnaar van het toernooitje.

Jeugd:
Een zeer gehavend JO19-1 verloor thuis na een spectaculaire match met 4-3 van MMC Weert JO19-1, welke in de 4e divisie uitkomt. Maikel Nieskens (2x) en Daan Engelen (1x) scoorden. De 3-3 gelijkmaker was een beauty. Bryan Karip ging aan de rechterzijde 3 spelers voorbij en zijn afgemeten voorzet werd steenhard door Maikel Nieskens binnen gekopt. Dank aan de diverse spelers van de JO19-2 voor het uithelpen.
De JO19-2 versloeg thuis ST VV GKC/RKESV/RKHVC JO19-2 met 3-1. Roan v.d. Wal was driemaal trefzeker. Door het verlies van concurrent FC Maasgouw JO19-2 bereikte de JO19-2 de volgende bekerronde.
De JO17-1 kon een helft gelijke trend houden met hoofdklasser Sportclub Susteren JO17-1. Na een 1-1 ruststand wonnen de gasten uiteindelijk met 4-2. Lars van Hinsberg scoorde en er was een own goal.
De JO15-1 zegevierde uit eenvoudig met 7-1 over RKVB JO15-1 door doelpunten van Thomas Graef (2x), Ruben Mols (1x), Cas Peeters (1x), Daan Caris (1x), Aristeidis Spyridis (1x) en een eigen doelpunt.
De JO15-2 wonnen uit knap met 6-2 van DESM JO15-3. De goalscoorders waren Femke Schroijen (2x), Dion Pouwels (2x), Jens Briels (1x) en Felipe Theelen (1x).
De Jo13-1 wonnen ook haar derde bekerwedstrijd. Nu werd uit Haelen JO13-2 ruim met 8-1 verslagen door goals van Jonah Joris (3x), Peek Habets (2x), Sil Backus (1x), Vince Heerschap (1x) en een own goal. Daarmee staat de JO13-1 in de 2e bekerronde.
De JO11-1 leed een 5-3 uitnederlaag tegen HEBES JO11-1 en werden op doelsaldo door Bieslo JO11-1 uitgeschakeld. Niels Kurstjens (2x) en Tren Bongers (1x) waren succesvol.
De JO11-2 verloor thuis kansloos met 21-2 van SSE JO11-1. Laurens van Putten (1x) en Robin van Roij (strafschop) troffen doel.
De JO11-3 leed een 28-0 nederlaag in Kessel tegen de plaatselijke JO11-1.
De JO9-1 won uit met 11-4 van Eindse Boys JO9-1 en bereikte ook de 2e bekerronde. De doelpuntenmakers waren Jorn v.d. Ven (3x), Keano Suylen (2x), Daan Konickx (2x), Tuur Lemmens (2x), Wout Kurstjens (1x) en Bram Nieskens (1x).
De JO9-2 verloor uit met 12-3 van SVC2000 JO9-3. Daan Vullers (2x) en Noah Coolen (1x) deden het net van de tegenstander trillen.
De JO8-1 versloeg thuis in de derby Haelen JO8-1 simpel met 11-1 en staat eveneens in de tweede bekerronde.
De volgende week start de competitie voor de jeugdteams.