Dit weekend startte eindelijk de competitie voor alle teams.

Heythuysen 1 heeft de eerste competitiematch zeer teleurstellend uit met 1-0 van Egchel 1 verloren. In de blessuretijd van de wedstrijd miste Sjoerd v.d. Heuvel een strafschop.

Opstelling Heythuysen 1:
Martin Schreurs, Joey Kluskens, Bas Verlinden, Philippe Schonkeren, Joris Driessen, Stijn Peeters, Sjoerd v.d. Heuvel, Rick Nelissen (Wouter Bergervoet/Tom van Lier), Gachik Towmasjan (Jeroen Driessen), Luuk Deckers en Roy Peskens.

Scoreverloop:
1-0 Paul Ververgaert (43e minuut).

Toeschouwers: 75
Scheidsrechter: v.d. Leeden (Neer).
Men of the match: Martin Schreurs.

Kort wedstrijdverslag:
In de opstelling stonden de nieuwe aanwinsten Rick Nelissen en Gachik Towmasjan. In het doel nam good old Martin Schreurs plaats. Na de bekerwedstrijden ging het nu eindelijk om de knikkers. De thuisclub begon fel aan de wedstrijd. In de eerste helft had de thuisformatie de beste kansen. De grootste kans was voor Paul Ververgaert. Hij omspeelde onze keeper en wilde hierna nog Sjoerd v.d. Heuvel uitkapte, hetgeen niet lukte. Vlak voor de rust scoorde dezelfde de 1-0 na niet goed Heitser verdedigen. Heitse had ook kansen, de grootste was voor Joey Kluskens. Hij raakte de buitenkant van de paal. In de tweede helft werd in eerste tien minuten viermaal het houtwerk getroffen. Egchel raakte driemaal de lat. Vooral bij standaardsituaties zag de Heitser verdediging er niet goed uit. Invaller Wouter Bergervoet trof aan de overzijde de paal. Heitse ging in het laatste kwartier va banque spelen. Dit leverde niet zoveel op. Luuk Deckers had vlak voor tijd nog een goede kopkans. In de blessuretijd werd Roy Peskens in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende penalty werd echter door Sjoerd v.d. Heuvel tegen de paal geschoten. De nederlaag was een feit. Een zeer slechte start van het seizoen. De volgende week speelt Heythuysen de eerste thuiswedstrijd tegen SVVH.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Altweerterheide-Kessel   3-2
RKSVN-RKSVV   1-0
Grashoek-VCH    2-0
Crescentia-Eindse Boys   0-5
SVVH-VOS   1-4
Koningslust-Leveroy   4-0

Stand klasse Heitse 1:
1.   Eindse Boys 1-3 (5-0)
2.   Koningslust 1-3 (4-0)
3.   VOS 1-3 (4-1)
4.   Grashoek 1-3 (2-0)
5.   Altweerterheide 1-3 (3-2)
6.   Egchel 1-3 (1-0)
7.   RKSVN 1-3 (1-0)
8.   Kessel 1-0 (2-3)
9.   Heythuysen 1-0 (0-1)
10. RKSVV 1-0 (0-1)
11.  SVVH 1-0 (1-4)
12.  Leveroy 1-0 (0-4)
13.  Crescentia 1-0 )0-5)

Heythuysen 2 versloeg thuis dikverdiende en eenvoudig Sportclub Leeuwen 2 met 3-0 door treffers van Dirk Peskens, Nick Meerts en Geert Dings. De score had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen, daar er nog diverse kansen om zeep werden geholpen.
Heythuysen 3 won de uitwedstrijd tegen RKVB 3 simpel met 7-2. Bij de rust stond men al met 5-0 voor. Bart Overmans (2x), Arjan Hanssen (2x) en Bas Backus (1x) scoorden. Verder waren er nog 2 eigen doelpunten.
Heythuysen 4 leed een 3-0 uitnederlaag tegen RKMSV 5.
De veteranen versloegen thuis RKSVO VE2 met 4-1. Maurice Schonkeren (2x), Luc Boonen (1x) en een own goal van goalie kwamen voor Heitse op het scorebord. Ook de veteranen misten nog talrijke kansen.
De dames verloren uit kansloos met 9-1 van GSV’28 VR1. Esther Wulms redde de spreekwoordelijke eer voor de Heythuysenaren.

JEUGD
De JO19-1 speelde uit remise tegen SVC2000 JO19-1. Na 90 minuten was het 2-2. Thijs van Montfort en Daan Engelen waren trefzeker. Dank aan de JO19-2 spelers Joost, Lenn, Loek en Rim voor het uitstekend uithelpen.
De Jo17-1 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Reuver JO17-1. Na een goede voorzet van Sep van Neer scoorde Martijn Vrenken in de eerste helft de 1-0. In het bedrijf kwamen de gasten verdiend langszij. Het bleef bij een verdienstelijk gelijkspel voor de JO17-1.
De JO17-2 verloor thuis met 5-0 van RKMSV JO17-2.
De JO15-1 had in Ell geen kind aan St RKESV/VV GKC/RKHVC JO15-1 en won met 8-1. De doelpuntenmakers waren Thomas Graef (3x), Tom Kurstjens (1x), Cas Peeters (1x), Bram Berger (1x), Sven Gaal (1x) en Aristeidis Spyridis (1x).
De Jo13-1 startte uitstekend aan het seizoen door thuis met 5-2 van FC Ria te winnen. De goalscoorders waren Sil Backus (2x), Thomas Geukemeijer (2x) en Bent Schreurs (1x). Gijs Naus miste nog een pingel.
De JO11-2 zegevierde uit fraai met 9-1 over Haelen JO11-2. Lars Nieskens (5x), Sanne Schreurs (3x) en Jens van Roy (1x) waren trefzeker.
De JO9-1 won uit met 5-2 van VV GKC/RKHVC JO9-1. Jorn v.d. Ven (3x), Mik van Kesteren (1x) en Tuur Lemmens (1x) deden het net trillen.
De JO8-1 verloren uit ruim met 9-0 van SHH JO8-2.
De JO8-2 versloeg thuis SHH JO8-4 uiterst knap met 17-1. Alle spelers scoorden minimaal een treffer.
De mini pupillen speelden wedstrijden in Leveroy. De 2 teams van Heitse voetbalden ieder 3 wedstrijdjes.

G-voetbal

Het eerste G-team speelde in Maastricht met 2-2 gelijk tegen VV SCM G1. Robert Hurkens scoorde tweemaal.
Het tweede G-team verloor thuis met 6-1 van Venlosche Boys G1. Nick van Rijt was succesvol.
Het derde G-team speelde een zeer spectaculaire thuiswedstrijd tegen SHH G1. Er werd maar liefst 35 keer gescoord!!!. Het werd uiteindelijk 19-16 in het voordeel van SHH G1. Wie allemaal gescoord heeft, weet niemand meer.