Aanstaande zondag staat eindelijk de eerste thuismatch van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. Tegenstander is SVVH uit Heibloem. Op donderdag 3 augustus startte Heitse aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na een hele reeks trainingen en oefenwedstrijden werden er drie bekerwedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd werd uit tegen SVH’39 met 2-2 gelijkgespeeld via treffers van Wouter Bergervoet en Luuk Deckers. De tweede bekermatch werd thuis nipt van 4e klasser Oranje Blauw’15 met 2-1 verloren. Tom van Lier scoorde de tussentijdse gelijkmaker. De laatste wedstrijd werd uit een 3-2 nederlaag tegen RKAVC. Rick Nelissen en Luuk Deckers waren succesvol.

De vorige week begon dan de competitie met een uitwedstrijd tegen Egchel.
In de opstelling stonden de nieuwe aanwinsten Rick Nelissen en Gachik Towmasjan. In het doel nam good old Martin Schreurs plaats. Na de bekerwedstrijden ging het nu eindelijk om de knikkers. De thuisclub begon fel aan de wedstrijd. In de eerste helft had de thuisformatie de beste kansen. De grootste kans was voor Paul Ververgaert. Hij omspeelde onze keeper en wilde hierna nog Sjoerd v.d. Heuvel uitkappen, hetgeen niet lukte. Vlak voor de rust scoorde dezelfde de 1-0 na niet goed Heitser verdedigen.

Heitse had ook kansen, de grootste was voor Joey Kluskens. Hij raakte de buitenkant van de paal. In de tweede helft werd in de eerste tien minuten viermaal het houtwerk getroffen. Egchel raakte driemaal de lat. Vooral bij standaardsituaties zag de Heitser verdediging er niet goed uit. Invaller Wouter Bergervoet trof aan de overzijde de paal. Heitse ging in het laatste kwartier va banque spelen. Dit leverde niet zoveel op. Luuk Deckers had vlak voor tijd nog een goede kopkans. In de blessuretijd werd Roy Peskens in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende penalty werd echter door Sjoerd v.d. Heuvel tegen de paal geschoten. De nederlaag was een feit. Een zeer slechte start van het seizoen.

Tegenstander is dus SVVH. Afgelopen seizoen werd tweemaal ruim (5-1 en 7-2) door Heitse gewonnen. De ploeg van coach Ruud Sniekers (eerste seizoen) verloor haar eerste competitiewedstrijd thuis met 4-1 van VOS. Ook zij willen zich herstellen van de eerste nederlaag.
Heythuysen heeft derhalve vandaag iets goed te maken om de valse start uit te wissen en niet verder achter op te raken. Gif, passie, gedrevenheid en enthousiasme moeten Heitse naar de eerste overwinning stuwen. Met de steun van de trouwe supporters moet dit zeer zeker lukken.

Heythuysen pak de eerste drie punten van dit seizoen!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

Wie is de eerste die scoort?