Aanstaande zondag staat de tweede thuiswedstrijd op het menu. Gast is VOS uit Venlo.

In de eerste thuismatch speelde Heitse tegen SVVH uit Heibloem. De opstelling was een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basiself kregen Tom van Lier en Wouter Bergervoet de voorkeur boven Joey Kluskens en Stijn Peeters. Heitse had duidelijk iets goed te maken na de zwakke start van de vorige week en nam direct het initiatief. Al vroeg in de match resulteerde dit in de openingstreffer. Na een lange bal van achteruit schatte de goalie de bal verkeerd in. Roy Peskens was er als de kippen bij en kon eenvoudig het leer binnenschieten. Na ruim 20 minuten werd de score verdubbeld.
Wouter Bergervoet kon alleen op de keeper afgaan en schoot de bal beheerst in de lange hoek tegen de touwen. Even later was de wedstrijd eigenlijk al definitief beslist. Na een corner van Sjoerd v.d. Heuvel ging de bal via de schouder van Philippe Schonkeren binnen. Heitse bleef in de eerste helft veruit de betere ploeg maar er werd tot de pauze niet meer gescoord. Vlak voor de theepauze redde keeper Martin Schreurs ouderwets op een schot van SVVH.

In het tweede bedrijf speelde Heitse lange tijd te slordig en niet geconcentreerd genoeg. Toch waren er kansen voor o.a. Wouter Bergervoet, Stijn Peeters en Luuk Deckers om de score verder op te voeren. In de 70e minuut werd het dan toch 4-0 na een uitstekend genomen vrije trap net buiten het strafschopgebied van de specialist Rick Nelissen. In de slotfase scoorde Heitse nog tweemaal. Eerst schoot Wouter Bergervoet de bal via de korte hoek binnen, hetgeen zijn tweede treffer van de wedstrijd betekende. Hierna maakte invaller Jeroen Driessen het halve dozijn vol. Na een assist van Roy Peskens trapte Jeroen Driessen 6-0 eindstand in het doel. De eerste winst van dit seizoen was een feit.

De vorige week speelde Heythuysen 1 uit tegen koploper Grashoek 1. De opstelling was wederom op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Joey Kluskens en Stijn Peeters ten faveure van Tom van Lier (gepasseerd) en Bas Verlinden (geblesseerd). Hierdoor moest de defensie worden omgegooid. Luuk Deckers startte als laatste man en Joey Kluskens als rechtsback. Heitse kende een droomstart, want binnen de minuut stond men al op voorsprong. Roy Peskens passeerde enkele spelers waarna zijn voorzet bij Gachik Towmasjan belandde. Hij schoot de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen. Lang kon Heitse de voorsprong niet vasthouden. In de 8e minuut schoot Jordi Luijten de bal binnen. Deze treffer leek houdbaar.

Het spel bleef maar op en neergaan en verdere treffers konden niet uitblijven. Na 17e kwam de thuisclub op voorsprong toen linksvoor Raoul Bennenbroek na een solo de bal keihard en onhoudbaar binnenschoot. Amper een minuut later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Na een goede actie en afgemeten voorzet van Gachik Towmasjan kon Roy Peskens het leer langs de goalie schieten. Halverwege de eerste helft moest keeper Martin Schreurs (hoofdblessure) geblesseerd uitvallen na een forse overtreding van een speler van Grashoek. Deze speler mag de scheids bedanken dat hij slechts een gele kaart kreeg. Het deerde Heitse niets want nog voor het half uur stond men weer op voorsprong. Dit keer met hulp van de keeper van Grashoek. Na een poging van Joey Kluskens liet hij de bal los, waarna Rick Nelissen de 2-3 kon noteren. Het bleef na een aantrekkelijke eerste helft bij de rust 2-3 in Heitser voordeel.

De tweede helft was voor de toeschouwers een stuk minder spectaculair. Heitse was enkele malen dicht bij de 4-2. O.a. een kopbal van Luuk Deckers werd van de lijn gehaald. Na 20 minuten in tweede helft scoorde de thuisclub de gelijkmaker. Erwin Pijnenburg kapte een paar keer mensen uit, waarna hij de bal magistraal via de binnenkant van de paal tegen de touwen schoot. Vlak voor tijd scoorde de thuisclub ook nog de winning goal. Na een lange bal stond de defensie van Heitse compleet te slapen. Een speler die niet buitenspel stond passeerde Coen Beijnsberger en de 4-3 was een feit. Even later miste Grashoek de 5-3 en in de blessuretijd had Luuk Deckers de 4-4 op de schoen, maar de goalie van Grashoek weet nu nog niet hoe hij de bal over het doel tikte. Het bleef bij een onnodige 4-3 nederlaag. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Al met al kunnen we wel spreken van slechte start van de competitie.

Tegenstander vandaag is dus VOS. De Venlose formatie heeft na drie gespeelde wedstrijden 6 punten vergaard en staat op de 7e plaats in de rangschikking. Winst was er tegen SVVH (4-1) en de derby tegen VCH (3-2). Hier tegenover staat een grote nederlaag van 8-1 thuis tegen Grashoek. Het team van coach John Buksak (eerste seizoen) zal Heitse zeker niets cadeau doen.
Voor Heythuysen is het zaak om deze wedstrijd in winst om te zetten en enigszins aansluiting met de subtop te houden. Derhalve kan Heitse zich voorlopig geen miststap meer veroorloven.
Met dezelfde aanvalsdrift als tegen Grashoek zal de overwinning een feit worden.

Heythuysen pak wederom de drie punten in de thuismatch!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet 2x
Rick Nelissen 2x
Roy Peskens 2x
Jeroen Driessen 1x
Philippe Schonkeren 1x
Gachik Towmasjan 1x