Aanstaande zondag staat de derde thuiswedstrijd op het menu. Gast is VCH uit Blerick.

In de tweede thuismatch speelde Heitse tegen VOS uit Venlo. De opstelling was op vier plaatsen gewijzigd. In de basiself stonden Jasper Bergervoet, Rens Seunis, Jeroen Driessen en jeugdspeler Thijs van Montfort ten faveure van Martin Schreurs (geblesseerd). Afwezig waren verder Luuk Deckers (geblesseerd), Joris Driessen (even erop uit) en Stijn Peeters (familieaangelegenheid).  De kersverse vader en coach Patrick Houtappels werd door Florus v.d. Wal vervangen. Heitse nam direct het initiatief in de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd werd een glaszuiver doelpunt door de referee afgekeurd. Gachik Towmasjan werd aan de rechterzijde bereikt en zijn voorzet werd door captain Rick Nelissen tegen de touwen geschoten. De assistent scheidsrechter stak ten onrechte de vlag in de lucht en de scheids nam dit signaal over. Heitse bleef een optisch overwicht houden, maar was zelden gevaarlijk.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft was Heitse een aantal keren dicht bij de openingstreffer. Er was een kopkans voor Philippe Schonkeren, schotkansen voor Roy Peskens en Wouter Bergervoet en een vrije trap van Rick Nelissen werd door de goalie via de lat over getikt. In het tweede bedrijf had Roy Peskens een uitgelezen kans om Heitse op voorsprong te schieten, maar zijn schot vloog naast het doel. Heitse speelde teveel a la het Nederlandse team. Er werd veel te vaak de bal teruggespeeld in plaats van open te draaien en het spel snel naar voren te brengen. Ook een treffer van de gasten werd afgekeurd. Dit wegens een overtreding op keeper Jasper Bergervoet.

In de slotfase was invaller Dirk Peskens nog dicht bij de winnende treffer, maar hij twijfelde te lang en legde de bal af naar Rick Nelissen. Hierdoor was de kans verkeken. Het bleef bij 0-0, hetgeen duidelijk twee punten te weinig was.

Twee weken geleden speelde Heitse de uitderby tegen Leveroy 1. De opstelling was wederom op vier plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Martin Schreurs, Tom van Lier, Joris Driessen en Stijn Peeters ten faveure van Jasper Bergervoet, Joey Kluskens, Jeroen Driessen en Thijs van Montfort. Winst was voor Heitse een must om enigszins aansluiting te houden met de subtop. In het eerste half uur ging de wedstrijd nog een beetje gelijk op ook al had Heitse een optisch overwicht. De beste kans van Heitse was voor Wouter Bergervoet. Zijn schot belandde op de paal.
Aan de overzijde kreeg Leveroy ook een goede kans na slecht uitverdedigen, maar gelukkig treuzelde de aanvaller te lang. Na een klein half uur scoorde Heitse de 1-0. Na een goede actie en prima voorzet van Roy Peskens kon Gachik Towmasjan de bal binnen tikken. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Na een knappe een twee tussen Sjoerd v.d. Heuvel en Roy Peskens trapte Sjoerd v.d. Heuvel het leer fraai tegen de touwen. Goalie Martin Schreurs redde nog eenmaal knap op een goed genomen vrije trap. Het bleef 2-0 van Heitse bij de theepauze. In het tweede bedrijf speelde nog maar een ploeg en dat was Heythuysen. Heitse dicteerde het spel en joeg de verdedigers van Leveroy steeds onder aanvoering van captain Rick Nelissen goed op. Na een mooie pass van Rens Seunis scoorde Gachik Towmasjan bekwaam de 3-0 tegen het netje. Na een uur spelen scoorde de jarige Roy Peskens met magistraal schot de 4-0.

Positief was dat Heitse bleef doorgaan om meer treffers te scoren. Na wederom een uitstekende voorzet van Roy Peskens kon Wouter Bergervoet ook zijn doelpunt meepikken. De laatste goal was wederom een beauty. Na een prima een twee tussen Rick Nelissen en uitblinker Roy Peskens trapte Rick Nelissen de bal fraai over de goalie in het doel. Een simpele 6-0 zege van Heythuysen stond op scorebord. Wellicht de grootste uitzege tegen Leveroy in de history.

De vorige week speelde Heythuysen andermaal een uitwedstrijd, nu tegen Koningslust.
De opstelling was op slechts een plaats gewijzigd. In de basis stond Joey Kluskens i.p.v. Tom van Lier (gepasseerd). Dit was voor Heitse een belangrijke match om enigszins aansluiting met de top te behouden. Heitse begon zeer dramatisch aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kwam de thuisclub na een snelle aanval op voorsprong. Het was aanvaller Nick Rongen die scoorde. De verdediging van Heythuysen zag er niet goed uit. Heitse moest waarschijnlijk nog de wintertijd verteren. Maar dit duurde niet lang. Nadat Gachik Towmasjan al een goede kans had gemist, scoorde Heythuysen nog binnen de 10 minuten dankzij Roy Peskens na slecht verdedigen van de thuisclub de gelijkmaker. Het bleef een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek met twee aanvallend ingestelde teams. Na een half uur moest de captain en laatste man van Koningslust worden gewisseld. Heitse profiteerde direct van de desorganisatie bij de thuisformatie. Na een uitstekend genomen corner van Roy Peskens kopte Philippe Schonkeren de 2-1 tegen de touwen. Even later verdubbelde Wouter Bergervoet na een prima pass van Stijn Peeters de stand. Vlak voor de theepauze had Gachik Towmasjan de 4-1 op de schoen, maar de goalie redde nog.

Al snel in de tweede helft werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een schot van Wouter Bergervoet liet de keeper de bal los en was Roy Peskens die zijn tweede treffer scoorde. Niet veel later moest de goalie alweer een schot loslaten. Ditmaal van Stijn Peeters waarna aanvoerder Rick Nelissen de 5-1 liet aantekenen. Dit was zijn laatste wapenfeit. Hij werd door jeugdspeler Thijs van Montfort vervangen. De andere invaller Daan Engelen scoorde na een fraaie dieptepass van Stijn Peeters  de 6-1. Na een overtreding van de derde invaller Tom van Lier kon Bram Rongen de 6-2 vanaf elf meter binnenschieten. De mooiste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Roy Peskens. Na een knappe pass van Wouter Bergervoet schoot Roy Peskens het leer grandioos binnen, 7-2. In de laatste minuut kreeg de thuisclub weer een terechte pingel van de goed leidende referee. Bram Rongen faalde andermaal niet zodat de 7-3 winst voor Heythuysen na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond. Een mooie zege voor Heythuysen na opnieuw knap aanvallend spel.

Tegenstander vandaag is dus VCH. De Blerickse formatie heeft na zes gespeelde wedstrijden 6 punten vergaard en staat op de 10e plaats in de rangschikking. Er werd tot nu toe 2 keer gewonnen en viermaal verloren. Het team van coach Wiel Roox (tweede seizoen) wil voor de eerste keer dit seizoen in een uitwedstrijd punten halen.
Voor Heythuysen is het zaak om de stijgende lijn in het spel vast te houden en de drie punten zullen dan zeker in Heythuysen blijven. Bij winst blijft men in het spoor van de kopgroep.

Heythuysen pak de drie punten in deze thuismatch!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Roy Peskens                 6x

Wouter Bergervoet        4x

Rick Nelissen                4x

Gachik Towmasjan       3x

Philippe Schonkeren     2x

Jeroen Driessen             1x

Daan Engelen                1x

Sjoerd v.d. Heuvel                  1x