Aanstaande zondag staat de vierde thuiswedstrijd op het menu. Gast is koploper Eindse Boys uit Nederweert-Eind.
De vorige thuiswedstrijd werd VCH eenvoudig met 6-0 verslagen. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Luuk Deckers, Daan Engelen en Nick Kluskens ten faveure van Rick Nelissen, Gachik Towmasjan en Wouter Bergervoet. Beide teams kwamen stroef uit de startblokken. In het eerste kwartier gebeurde vrij weinig voor de doelen. Het eerste gevaar was een vrije trap van Sjoerd v.d. Heuvel net buiten het strafschopgebied. De keeper stond echter op de juiste plek. Even later kwam Daan Engelen oog in oog met de goalie, maar Daan schoot tegen de keeper op. Nick Kluskens had ook een kans waarbij de keeper andermaal de bal uit het doel ranselde.

Andere kant waren de gasten ook een aantal keren dreigend, waarbij keeper Martin Schreurs eenmaal uitstekend redde. In de 38e minuut viel de 1-0 voor Heitse. Na een hoekschop mocht Sjoerd v.d. Heuvel de bal nog een keer voorzetten en Philippe Schonkeren trapte de bal van dichtbij tegen de touwen. Vlak voor de rust werd de score bijna verdubbeld, maar Luuk Deckers trof de lat. In het tweede bedrijf was Heythuysen heer en meester op het veld. Snel werd het 2-0. Een afgemeten voorzet met links van Nick Kluskens werd door Roy Peskens beheerst binnen gekopt. Halverwege de tweede helft mocht Heitse na een overtreding op Roy Peskens een strafschop nemen. Roy Peskens nam zelf de pingel. De keeper redde het schot, maar Daan Engelen was er al de kippen bij om de 3-0 te maken.

Een minuut scoorde Daan Engelen simpel bij de tweede paal na een goede actie van Roy Peskens de 4-0. Weer twee minuten later kreeg Heitse na een fout op Stijn Peeters een penalty. Deze werd door goalie en captain Martin Schreurs genomen. Hij liet de veldspelers zien hoe je strafschop moet nemen en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, 5-0. De 16 jarige Maikel Nieskens maakte zijn debuut in het standaardteam en scoorde vrij snel na een voorzet van Roy Peskens met de kop de 6-0 eindstand. Wederom een grote zege voor Heitse en na drie thuiswedstrijden heeft men nog altijd geen tegentreffer te hoeven incasseren.

Tegenstander vandaag is dus Eindse Boys. De formatie van coach Naard Vaes (1e seizoen) is koploper met 18 punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Tot nu toe werden er 6 wedstrijden gewonnen en een match verloren thuis tegen de nummer twee Grashoek met 5-3. Eindse Boys heeft maar liefst al 42 keer gescoord. Het afgelopen seizoen werd er twee maal van Eindse Boys verloren (thuis met 2-1 en uit met 2-0). Eindse Boys zal willen winnen in de strijd om de eerste periodetitel.
Voor Heythuysen is het zaak om te zegevieren zodat het gat met de kop kan worden verkleind. Met dezelfde instelling en passie van de laatste drie wedstrijden (19 keer gescoord) moet men in staat zijn om voor een verrassing te zorgen. Heitse 2 heeft het afgelopen week het goede voorbeeld gegeven door de ongeslagen lijstaanvoerder MMC Weert 3 met 4-3 te verslaan.

Heythuysen pak de drie punten in deze belangrijke thuismatch!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Roy Peskens                 7x