Kan Heythuysen de flow vasthouden?

Zondag staat de vijfde thuiswedstrijd op het menu. Gast is de nummer twee Kessel.

In de laatste wedstrijd werd koploper Eindse Boys met 3-2 verslagen. De opstelling was op een viertal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Rick Nelissen, Wouter Bergervoet, Tom van Lier en Nick Meerts ten faveure van Joey Kluskens, Luuk Deckers, Nick Kluskens en Roy Peskens. Bij winst kon Eindse Boys de eerste periodetitel behalen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheids zagen de talrijke opgekomen toeschouwers een strijdbaar Heitse op een lastig bespeelbaar veld. Men liet de gasten niet in hun spel komen en bij de omschakeling werd getracht om snel naar voren te spelen. Dit leverde een “gevecht” op waarbij in het eerste bedrijf slechts sporadisch kansen waren te noteren. De Heitser aanvallers stichten diverse keren gevaar, o.a een kopbal van Nick Meerts en een geblokt schot van captain Rick Nelissen. Vlak voor de rust scoorde Heitse de verdiende 1-0. Na een voorzet van Stijn Peeters kopte Nick Meerts a la Uwe Seeler (achterkant van het hoofd) de 1-0 tegen de touwen.

Tijdens de rust was de donderspeech van de coach van de gasten duidelijk in de catacomben te horen. Toch ging het niet beter met de gasten in het tweede bedrijf. Heitse bleef geconcentreerd verdedigen en stond achterin zeer compact. Na ruim een uur spelen werd de score verdubbeld. Na een pass van Sjoerd v.d. Heuvel kapte Wouter Bergervoet een verdediger uit en schoot het leer in de korte hoek binnen, 2-0. Na 70 minuten toucheerde Rick Nelissen licht een voorzet van andermaal Sjoerd v.d. Heuvel en de 3-0 was een feit. Even later trapte Rick Nelissen een vrije trap tegen de paal. Tien minuten voor tijd kregen de gasten een penalty na een overtreding van invaller Luuk Deckers. Hij kreeg hierbij zijn tweede gele kaart en Heitse moest met 10 man verder. De toegekende pingel werd grandioos door goalie Martin Schreurs gestopt. Toch scoorde niet veel later invaller Robin de Bruijn de 3-1. Dit was na 350 minuten pas de eerste tegentreffer in een thuiswedstrijd. Heitse kreeg het nu pas echt zwaar, maar hield stand. In de blessuretijd maakte Robin de Bruijn ook nog de 3-2. De referee floot hierna direct af en de dikverdiende zege was een feit. De gasten waren diep teleurgesteld want Grashoek ging er met de eerste periodetitel van door.

De vorige week speelde Heitse de uitwedstrijd tegen RKSVV uit Swartbroek. De opstelling was na de fraaie zege tegen Eindse Boys slechts op één plaats gewijzigd. Gachik Towmasjan stond na de bruiloftentijd i.p.v. Daan Engelen in de basis. Dezelfde Gachik Towmasjan begon sterk aan de wedstrijd. Na amper 2 minuten raakte Gachik via de vingertoppen van de goalie de paal. Heitse was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Men had veel meer balbezit, maar het duurde tot halverwege het eerste bedrijf dat Heitse op voorsprong kwam. Na een een uitstekende voorzet van Tom van Lier scoorde Nick Meerts a la Gerd Muller de 1-0. Hierna waren er volop kansen om de score uit te breiden. Captain Rick Nelissen trapte na een goede aanval op de bovenkant van de lat en Gachik Towmasjan trof na een knappe solo wederom de paal. In de tweede helft begon Heitse te slap en na zeven minuten kreeg men hiervoor de rekening van gepresenteerd. Na niet geconcentreerd verdedigen schoot de aanvoerder van RKSVV Joran Bijl de bal via de binnenkant van de paal binnen, 1-1. Heitse kon weer opnieuw beginnen. Er werd dubbel gewisseld waardoor Roy Peskens in de aanval kwam te staan. Dit leverde direct meer gevaar op. Philippe Schonkeren had een mooie kans, maar het leer ging niet over de lijn. In de laatste tien minuten werd dan toch nog het verschil gemaakt. Eerst scoorde Rick Nelissen na een fraaie steekpass van Stijn Peeters de 2-1 voor de Heythuysenaren. Niet veel later werd Roy Peskens in het strafschopgebied gevloerd. Een penalty voor Heitse. Captain Rick Nelissen nam zijn verantwoording en schoot de bal onberispelijk binnen. De 3-1 eindstand was bereikt. Een verdiende en toch nog moeizame overwinning was een feit.

Tegenstander vandaag is dus Kessel. De formatie van coach John Paulissen (1e seizoen) is de nummer 2 van de ranglijst met 21 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Tot nu toe werden er 7 wedstrijden gewonnen en 2 matchen verloren. Enkel van Altweerterheide en Grashoek werd verloren.
Voor Heythuysen is het zaak om de flow vasthouden. Heitse heeft de laatste 5 competitiewedstrijden gewonnen. Met dezelfde instelling en gedrevenheid als in de laatste thuiswedstrijd tegen Eindse Boys zullen de punten zeker in Heythuysen blijven.

Heythuysen pak opnieuw de drie punten in deze belangrijke thuismatch!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Rick Nelissen                7x
Roy Peskens                 7x

Wouter Bergervoet        5x

Daan Engelen                3x

Gachik Towmasjan       3x

Philippe Schonkeren     3x

Nick Meerts                            2x

Jeroen Driessen             1x

Sjoerd v.d. Heuvel                  1x

Maikel Nieskens            1x

Martin Schreurs            1x

By | 2017-12-02T12:36:20+00:00 december 2nd, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kan Heythuysen de flow vasthouden?