Kerstzaalvoetbaltoernooi 2017 groot succes

Voor de 43e keer werd traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Ook deze editie was wederom een enorm succes. Dit jaar werd er extreem sportief gevoetbald want er waren geen noemenswaardige blessures te noteren.De honderden voetballers uit Baexem, Ell, Grathem, Griendtsveen, Haelen, Helenaveen, Heibloem, Heythuysen, Hunsel, Kelpen, Neeritter, Ospel, Roggel en Tungelroy genoten met volle teugen van de voetbalsport. Verheugend is dat steeds meer meisjes meedoen bij de jongensteams. Mooi was te zien het uurtje voetballen van onze geliefde jeugd G-voetballers. Dit jaar werd voor de tweede maal een mini pupillen toernooi gehouden. Er deden 6 teams mee. Er werden telkens 2 matchen gelijktijdig gespeeld. Heitse had 14 spelers/speelsters aan de start.
Derhalve kunnen we stellen dat het langstlopende zaalvoetbaltoernooi in Midden-Limburg nog altijd razend populair is bij de ons omliggende verenigingen en een mooie intermezzo is voor het voetballen outdoor. Waar veel jeugdzaalvoetbaltoernooi het loodje moeten leggen, blijft ons kersttoernooi mede dankzij de deelnemende verenigingen een constante factor tussen kerst en nieuwjaar. Het allerbelangrijkste zijn de zeer positieve reacties van voetballers en leiders van de deelnemende verenigingen. Dit geeft ons de steun om dit toernooi een vervolg te geven. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter. Dit zullen dan ook niet nalaten.

Voor de jeugdteams van SV Heythuysen was dit een succesvolle toernooi met het winnen van talloze bekers, liefst 14. Er werden vier eerste plaatsen binnengesleept (zie verderop de winnaars toernooien).
In totaal werd er 61 uren over 5 dagen gezaalvoetbald.
In de 18 toernooien namen in totaal 121 teams deel.
In de 261 wedstrijden vielen 680 doelpunten, een gemiddelde van 2,61 per wedstrijd. Slechts in 26 wedstrijden werd er niet gescoord. Het productiefste jeugdtoernooi was het JO17-1 toernooi met 61 treffers. In de twee buurten- en vriendentoernooien werden maar liefst 152 gescoord, hetgeen gemiddeld 4,47 treffers per match betekent.
De hoogste uitslag bij de jeugd was Roggel 5-RKESV/GKC/RKHVC 4 (0-7) bij het JO13-2 toernooi. Veritas 1 scoorde in het JO13-1 toernooi de snelste goal. Al na 4 seconde lag de bal in het netje.
De spectaculairste wedstrijd was in het JO19-1 toernooi tussen Heythuysen 1 en RKESV/GKC/RKHVC 1 (2-7) met een “grandioos” keepende Timo Hendriks. Hij liet zich vlak voor tijd zelf wisselen.
De coolste treffer kwam op naam van Remco Roumen (JO15-2). Hij passeerde alle vier de veldspelers en hierna ook de goalie en schoot vervolgens leer in het doel.
Er werden bij de jeugdtoernooien 48 bekers uitgedeeld.
Dit jaar werd er wederom gekozen om twee edities buurten- c.q. vriendentoernooi te organiseren. Er deden in totaal 17 teams mee, een stijging van een team.

Dank aan de Heitser scheidsrechters:

Roy Coolen, Jordi Deckers, Timo Hendriks, Jo Heuijerjans, Peter Kanders, Leon van Moorsel, Joey Plas, Paul Raemakers, Baer Reuvers, Jacques Stoop, Florus v.d. Wal en Hubert Beek.
Dank aan Frank Klokgieters, Roy Klokgieters, Sandra Klokgieters en Henk Houtakkers voor jullie hulp..

Winnaars diverse toernooien:
Mini pupillen toernooi: RKVB 1 en 3e Heythuysen 2
JO8 toernooi: Heythuysen 2 en 3e Heythuysen 1
JO9-2 toernooi: Haelen 2 en 2e Heythuysen 2
JO9-1 toernooi: Heythuysen 1
JO11-2 toernooi (1e ged.): RKESV/GKC/RKHVC 3 en 3e Heythuysen 3
JO11-2 toernooi (2e ged.): Haelen 2 en 3e Heythuysen 2
JO11-1 toernooi: Haelen 1 en 2e Heythuysen 1
JO13-2 toernooi (1e ged.): RKESV/GKC/RKHVC 4 en 3e Heythuysen 4
JO13-2 toernooi (2e ged.): RKESV/GKC/RKHVC 2
JO13-1 toernooi: Roggel 1 en 2e Heythuysen 2
JO15-2 toernooi: RKVB 1
JO15-1 toernooi: Haelen 1
JO17-2 toernooi: Heythuysen 4
JO17-1 toernooi: RKSVO 2
JO19-2 toernooi: Roggel 2 en 2e Heythuysen 3
JO19-1 toernooi: Heythuysen 2 en 2e Heythuysen 1
Buurten- en vriendentoernooi (deel 1): Parkeer de Bus
Buurten- en vriendentoernooi (deel 2): Antoniusbuurt

In 2018 opteren we voor de volgende data:
Zondag 23 december, donderdag 27 december, vrijdag 28 december, zaterdag 29 december en zondag 30 december.

Op naar de 44e editie.

By |2017-12-31T11:29:05+00:00december 31st, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kerstzaalvoetbaltoernooi 2017 groot succes