Aanstaande zondag staat de vijfde thuiswedstrijd op het menu. Gast is Crescentia uit Weert.
In de eerste instantie zou Heitse 1 uit spelen en op zondag 15 april thuis voetballen. Op verzoek van Crescentia (verbouwing kantine) is dit omgedraaid en derhalve speelt Heythuysen vandaag in het eigen “stadion”.

In de laatste thuiswedstrijd werd koploper Eindse Boys met 3-2 verslagen. Heythuysen kwam door treffers van Nick Meerts, Wouter Bergervoet en Rick Nelissen op een 3-0 voorsprong. In de slotfase kwam Eindse Boys nog tot 3-2 terug, maar verder liet Heitse het niet komen.

Op zondag 26 november speelde Heythuysen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. De uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde RKSVV werd met 3-1 gewonnen. Bij de rust stond Heitse slecht dankzij een treffer van spits Nick Meerts met 1-0 voor. Er werd in het eerste bedrijf driemaal tegen het houtwerk getrapt. Heythuysen begon slap aan de tweede helft, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker voor de thuisclub. In de slotfase kon Heitse via twee doelpunten van Rick Nelissen alsnog het verschil maken. Hierna werden er een drietal wedstrijden (Kessel, RKSVN en Altweerterheide) afgelast. Bij de winterstop stond Heitse op de derde plaats met 19 punten uit 9 gespeelde matchen. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen met een doelsaldo van 25 gescoorde goals en 6 tegentreffers. De laatste nederlaag dateert van 8 oktober, uit tegen de huidige koploper Grashoek.

In de kwakkelende winterstop werden er een aantal keren buiten en binnen getraind. Verder speelde Heitse een oefenwedstrijd, uit tegen 5e klasser Conventus’03. Deze wedstrijd werd simpel met 4-0 gewonnen. Alle treffers vielen voor de rust. Roy Peskens (2x), Rick Nelissen (1x) en Nick Meerts (1x) waren trefzeker.

Tegenstander aanstaande zondag is dus Crescentia. De formatie van coach Noud van Leeuwen (tweede seizoen) staat op de een na laatste plaats met 4 punten uit 9 wedstrijden. De enige overwinning was thuis tegen Egchel met 2-1. Verder werd er nog thuis gelijkgespeeld tegen Altweerterheide en werden de overige 7 matchen verloren.

Het is zaak voor Heitse om de serie van 5 gewonnen wedstrijden een vervolg te geven.
De doelstelling van Heythuysen is om minimaal de nacompetitie te halen. Coach Patrick Houtappels, bezig aan zijn derde en laatste seizoen, zal zorgen voor een gemotiveerd en strijdlustig Heitse om de winst te behalen. Overigens is Paul van de Moosdijk (nu trainer van RKSVO uit Ospel) de nieuwe coach voor het komend seizoen.
Met dezelfde instelling en gedrevenheid als in de laatste thuiswedstrijd tegen Eindse Boys zullen de punten zeker in Heythuysen blijven.

Heythuysen pak opnieuw de drie punten in deze thuismatch!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Rick Nelissen                  7x