Aanstaande zondag is buur Leveroy de gast in de zevende thuiswedstrijd van ons standaardteam.

De vorige thuiswedstrijd werd Egchel met 3-0 verslagen. De opstelling was wederom slechts op één plaats gewijzigd. In de startelf stond Roy Peskens ten faveure van Nick Meerts. Heitse begon in tegenstelling tot de vorige match energiek en had al direct een veldoverwicht. In de beginfase was Roy Peskens al dicht bij een treffer, maar de bal vloog via de lat over het doel. Na een kwartier spelen was het dan toch raak. Na een fraaie een-twee van Roy Peskens en captain Rick Nelissen trapte laatstgenoemde het leer beheerst tegen de touwen. Heitse bleef de betere ploeg en in de 24e minuut werd de score verdubbeld. Rick Nelissen trapte, een net buiten het strafschopgebied toegekende vrije trap, via de goalie in de beneden hoek. Sjoerd van de Heuvel was ook nog dicht bij een treffer, maar zijn “grandioze” voorzet belandde op de onderkant van de lat. De gasten waren een keer gevaarlijk in de het eerste bedrijf, maar een klutsbal viel boven op de lat. In de tweede helft startte Egchel beter en kreeg een tweetal kansen, maar Heitse bleef overeind. Hierna herstelde zich Heitse en na een fraaie voorzet van Roy Peskens schoot Wouter Bergervoet de bal net naast de verkeerde kant van de paal. In de slotfase scoorde diezelfde Wouter Bergervoet toch nog de allesbeslissende 3-0. Het tikte de bal na een uitstekende voorzet van Stijn Peeters in het doel. De zevende overwinning op rij was een feit.

Hierna werd er uit tegen RKSVN met 2-2 gelijkgespeeld. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. De griepepidemie had ook in ons standaardteam toegeslagen. Vier spelers waren ziek (Roy Peskens, Stijn Peeters, Luuk Deckers en Tom van Lier) waarvan alleen laatstgenoemden nog als reservespeler kon meegaan en uiteindelijk toch niet inviel. Verder was Joey Kluskens wegens familieomstandigheden niet van de partij. Derhalve stonden “oldie” Bas Verlinden, Thijs van Montfort en Gachik Towmasjan in de basis. De thuisclub begon beter aan de match wat waarschijnlijk kwam doordat Heitse noodgedwongen een aantal omzettingen moest doorvoeren. In de eerste tien minuten was RKSVN tweemaal dichtbij de openingstreffer. Aan de overkant stuitte Gachik Towmasjan op de Neerse goalie. Na een ruim een kwartier spelen nam Heitse de leiding. Van zeker 30 meter schoot aanvaller Wouter Bergervoet op het doel. De bal belandde in de kruising, een wonderschoon doelpunt. De thuisclub bleef aandringen en was diverse keren dreigend, maar Heitse bleef overeind. Een treffer van Bas Verlinden na een fraaie steekpass van Rick Nelissen werd wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste minuut van de eerste wedstrijd werd de score verdubbeld. Na goed voorbereidend werk van Gachik Towmasjan trof Wouter Bergervoet andermaal doel. In het tweede bedrijf zette RKSVN weer aan, maar de aanvallen waren lange tijd te stereotiep.

Jeugdspeler Roan v.d. Wal kwam in het strijdtoneel en maakte een verdienstelijk debuut in een competitiewedstrijd in de hoofdmacht. In de tegenaanvallen van Heitse lagen diverse keren mogelijkheden om de beslissing te creëren, maar het lukte helaas niet. Twintig minuten voor tijd kopte RKSVN de anschlusstreffer tegen de touwen en zes minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Voor de zoveelste keer deze match stond de achterhoede niet goed. Een speler kon volkomen vrijstaand voor keeper Martin Schreurs de bal binnen schieten. In de slotfase hadden beide teams de zege nog op de schoenen. Heitse ontsnapte nog 2 keer en Joris Driessen schoot na een corner de bal op de lat. Domper was dat in de blessuretijd Rick Nelissen nog geblesseerd raakte. Het bleef bij een billijke 2-2 gelijkspel.

Twee weken geleden werd uit kinderlijk eenvoudig met 8-0 van VCH gewonnen. De opstelling was op een viertal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Roy Peskens, Stijn Peeters, Joey Kluskens en Remko Ouwerkerk ten faveure van Rick Nelissen, Bas Verlinden, Thijs van Montfort (allen drie geblesseerd) en Daan Engelen. In een troosteloze ambiance (amper 25 toeschouwers) startte Heythuysen voortvarend aan de wedstrijd. Direct werd het initiatief genomen en dit resulteerde al snel in een voorsprong. Wouter Bergervoet kopte een afgemeten voorzet van Stijn Peeters tegen de touwen. De thuisclub had een mogelijkheid na slecht uitverdedigen van Heitse, maar wist hier gelukkig geen raad mee. Halverwege de eerste helft werd het 0-2. Dit was een kopie van de eerste treffer. Opnieuw een prima voorzet van Stijn Peeters welke door Wouter Bergervoet binnen werd gekopt. Na een half uur spelen was de strijd definitief beslist. Een houdbaar schot met het “chocoladebeen” van Roy Peskens vloog het doel in. Nog in het eerste bedrijf scoorde Wouter Bergervoet zijn 3e en 4e goal waardoor Heitse met 5-0 de rust in ging en op rozen zat. In de tweede begon Heitse traditioneel zwak, maar herstelde zich gelukkig zeer snel. Na andermaal een assist van Stijn Peeters kon Gachik Towmasjan eenvoudig de 0-6 tegen het net trappen. Hierna volgde een drietal wissels. Overigens dient gezegd te worden dat Remko Ouwerkerk een verdienstelijk rentree in onze standaardteam maakte. Captain en keeper Martin Schreurs moest een keer handelend optreden en deed dit met verve. Invaller Daan Engelen raakte uit een vrije trap de lat. Even later deed Stijn Peeters hem na. Een schot belandde via de goalie op de lat. In de slotfase scoorde Heitse nog tweemaal. Eerst scoorde Rens Seunis zijn eerste doelpunt van dit seizoen na goed voorbereidend werk van invaller Nick Meerts en in de laatste minuut maakte Wouter Bergervoet zijn vijfde treffer van deze wedstrijd en de 50e goal voor Heitse dit seizoen. Al met al een simpele zege. Dankzij het verlies van Altweerterheide klimt Heitse naar de 3e plaats. Echter belangrijker was de nederlaag van koploper Grashoek thuis tegen de nummer twee Kessel. Hierdoor krijgt Heitse Grashoek enigszins in het vizier. De achterstand is nog maar 4 punten en Heythuysen is de nieuwe koploper van de 2e periode.

Tegenstander vandaag is dus Leveroy. Leveroy wordt getraind onze “oud” hoofdtrainer en Heythuysenaar Jurgen Geurts. Leveroy staat keurig in de top van de middenmoot. Leveroy begon stroef aan het seizoen, maar is nu al 7 wedstrijden ongeslagen. De uitwedstrijd werd destijds ruim met 6-0 door Heitse gewonnen met treffers van Gachik Towmasjan (2x), Roy Peskens (1x), Wouter Bergervoet (1x), Rick Nelissen (1x) en Sjoerd v.d. Heuvel (1x). Het zal deze keer zeker niet zo gemakkelijk want Leveroy is aan een sterke serie bezig. Beide ploegen hebben in stand van de 2e periode evenveel verliespunten. Echter is dit al een wedstrijd voor de 3e periode.
Voor Heythuysen is het zaak te winnen om aansluiting te houden met koploper Grashoek.

De supporters hopen op een aantrekkelijke wedstrijd met een gedreven Heythuysen.

Heythuysen blijf voor 11e match op rij ongeslagen en pak de 3 punten!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

 • Wouter Bergervoet: 13
 • Rick Nelissen: 9
 • Roy Peskens:   9
 • Philippe Schonkeren: 5
 • Gachik Towmasjan: 4
 • Daan Engelen: 3
 • Nick Meerts: 2
 • Jeroen Driessen: 1
 • Sjoerd v.d. Heuvel: 1
 • Maikel Nieskens: 1
 • Martin Schreurs: 1
 • Rens Seunis: 1

Resterend programma

Door de vele afgelastingen volgt hier het resterende programma van Heitse 1:
Zondag 1 april:  Eindse Boys 1 – Heythuysen 1
Donderdag 5 april:  VOS 1 – Heythuysen 1, aanvang 19.00 u.
Zondag 8 april:  SVVH 1 – Heythuysen 1
Donderdag 12 april:  Heythuysen 1 – Altweerterheide 1, aanvang 19.00 u.
Zondag 15 april:  Crescentia 1 – Heythuysen 1
Zondag 22 april:  Kessel 1 – Heythuysen  1
Zondag 29 april:  Heythuysen 1 – Grashoek 1
Zondag 6 mei:  Heythuysen 1 – Koningslust 1
Donderdag 10 mei:  Heythuysen 1 – Kessel 1
Zondag 13 mei:  Heythuysen 1 – RKSVV 1
Zondag 20 mei: Altweerterheide 1 – Heythuysen 1
Zondag 27 mei:  Heythuysen 1 – RKSVN 1