Heythuysen 1 heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Eindse Boys 1 met 3-1 verloren. Dit was na elf ongeslagen wedstrijden de eerste nederlaag. Het gat met koploper Grashoek bedraagt nu 5 punten. Heitse zakt naar de vierde plaats in de rangschikking.

Opstelling Heythuysen 1:
Martin Schreurs, Joris Driessen (Bas Verlinden), Rens Seunis (Nick Meerts), Philippe Schonkeren, Joey Kluskens, Stijn Peeters, Rick Nelissen, Sjoerd v.d. Heuvel, Roy Peskens, Wouter Bergervoet en Daan Engelen (Gachik Towmasjan).

Scoreverloop:
0-1 Wouter Bergervoet (32e minuut), 1-1 Bram Knapen (60e minuut), 2-1 Bram Knapen (67e minuut) en 3-1 Bram Knapen (90e minuut).

Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: Peijmen (Stramproy).
Man of the match: Joey Kluskens.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden verdediger Joey Kluskens en aanvaller Wouter Bergervoet ten faveure van Bas Verlinden en Gachik Towmasjan. Het belang van de match was duidelijk. Heitse wilde aansluiting met koploper Grashoek behouden en Eindse Boys wilde zich revancheren voor de nederlaag welke men in Heitse als toenmalige koploper had opgelopen. In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen lieten de tegenstander het spel maken en trokken zich telkenmale op hun eigen speelhelft terug. Hierdoor ontstond er weinig ruimte voor de aanvallende partij. Heitse hanteerde te veelvuldig de lange bal welke zelden aankwam. Eindse Boys was in het eerste bedrijf de meest gevaarlijk ploeg, maar de voorwaartsen hadden gelukkig een paar keer het vizier slecht afgesteld. Na ruim een half uur spelen kwam Heitse onverwachts op voorsprong. Na een geniale pass van captain Rick Nelissen kwam topscorer Wouter Bergervoet oog in oog met de goalie van de thuisclub. Wouter Bergervoet faalde niet en schoof het leer tegen de touwen. In de tweede helft verscheen er een meer gedreven thuisclub op veld. Heitse werd teruggedrongen en had het steeds moeilijker. Met kwam nauwelijks onder de druk vandaan. Na een uur spelen viel de gelijkmaker. Na onnodig balverlies in de voorhoede, schakelde de thuisclub razendsnel om. Een goede voorzet aan de rechterkant werd door een aanvaller via de grond binnengeschoten. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub na een vrije kopbal op voorsprong. De bal vloog via de handen van goalie Martin Schreurs het doel in. Heitse moest meer risico’s nemen en wisselde aanvallend door twee verdedigers naar de kant de halen. Helaas leverde dit aanvallend bitter weinig op. Heitse kon eigenlijk geen vuist maken en was in de tweede helft geen enkele keer echt gevaarlijk. In de laatste minuut viel de beslissing na niet goed wegwerken in de Heitser defensie scoorde de thuisclub de allesbeslissende 3-1. Al met al op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor Eindse Boys. Dit betekende het eerste verlies sedert 8 oktober 2017. Heitse staat nu 5 punten achter op koploper Grashoek. Komende donderdag is de inhaalwedstrijd uit tegen het Venlose VOS. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur. Heitse kan zich in de strijd om de 2e periode en aansluiting met koploper Grashoek zich geen puntenverlies meer veroorloven.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Aktweerterheide-Egchel   3-2
RKSVV-Grashoek   0-2
RKSVN-SVVH   4-0
Leveroy-VOS   2-4
Crescentia-Koningslust   2-4
Kessel-VCH   12-0

Stand klasse Heitse 1:
1.   Grashoek 15-37 (61-19) Winnaar 1e periode
2.   Kessel 15-34 (59-17)
3.   Altweerterheide 15-34 (55-27)
4.  Heythuysen 15-32 (53-17)
5.   Eindse Boys 14-28 (66-24)
6.   Koningslust 13-25 (52-27)
7.   RKSVN 15-24 (33-33)
8.   VOS 17-24 (43-56)
9.   Leveroy 14-22 (34-41)
10. Egchel 15-19 (27-28)
11   RKSVV 15-9 (19-49)
12.  VCH 14-6 (22-83)
13. Crescentia 14-4 (13-54)
14.  SVVH 13-0 (12-74)

Heythuysen 3 heeft de vooruitgespeelde wedstrijd uit tegen hekkensluiter Roggel 4 met 5-3 verloren. Ruud Zegveld (2x) en Marco Timmermans (1x) scoorden.

JEUGD
De JO19-2 heeft het inhaalduel uit tegen Haelen JO19-1 eenvoudig met 5-2 gewonnen. De goalscoorders waren Lenn Frenken (2x), Noud van Melick (2x) en Maikel Nieskens (1x).
De JO17-2 versloeg uit ST Sparta’18/Kronenberg JO17-4 simpel met 9-4 door treffers van Martijn Vrenken (5x), Lars van Hinsberg (2x) en Shahin Mohammad Alabad (2x).
De JO13-1 heeft ook haar derde wedstrijd van de voorjaarsreeks in winst kunnen omzetten. Het werd 1-0 voor Heitse door een fantastische goal van Sil Backus. Vlak voor de ranjapauze scoorde Peek Habets de 2-0. In een gelijkwaardige 2e helft scoorde de thuisclub in de slotfase nog de 2-1, maar verder kwam men niet meer.
De JO11-3 leed een nipte 3-2 uitnederlaag tegen RKSVN JO11-3. Luca Joris en Thijs Verlinden waren trefzeker.

G-VOETBAL
Het eerste G-team zegevierde thuis met 5-1 over RKMSV G1 en wordt hiermee de nieuwe koploper. De doelpuntenmakers waren Dennis Knoops (2x), (2x) en er was een own goal.
Het tweede G-team verloor uit met 7-4 van ST Spcl.Irene/TSC’04 G1. Koen de Holder en Wouter Korsten scoorden beiden tweemaal.