Heythuysen 1 heeft het inhaalduel uit tegen VOS 1 moeizaam maar toch nog ruim met 4-0 gewonnen. Hierdoor stijgt Heitse naar de 3e plaats in de rangschikking. Belangrijker is dat Heythuysen alleen aan kop gaat in de 2e periode met 1 punt voorsprong op Altweerterheide. Komende donderdag ontmoeten beide teams elkaar in Heythuysen, m.a.w. de topper in de 2e periode.

Opstelling Heythuysen 1:
Martin Schreurs, Joris Driessen, Rens Seunis, Philippe Schonkeren, Stijn Peeters, Bas Verlinden (Rick Nelissen), Thijs van Montfort, Sjoerd v.d. Heuvel, Roy Peskens, Wouter Bergervoet en Gachik Towmasjan (Daan Engelen).

Scoreverloop:
0-1 Gachik Towmasjan (44e minuut), 0-2 eigen doelpunt (82e minuut), 0-3 Wouter Bergervoet (84e minuut) en 0-4 Wouter Bergervoet (88e minuut).

Toeschouwers: 40
Scheidsrechter: Knoben (Linne).
Man of the match: Thijs van Montfort.

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden good old Bas Verlinden, Gachik Towmasjan en Thijs van Montfort ten faveure van Rick Nelissen, Joey Kluskens en Daan Engelen. Heitse had iets goed te maken na de belabberende match op 1e paasdag tegen Eindse Boys. Op het kunstgrasveld had Heitse in de eerste helft een optisch overwicht en kreeg een aantal halve kansen door Gachik Towmasjan, Roy Peskens en Wouter Bergervoet. Heitse moest opletten voor de speldenprikken van de thuisclub. In de slotfase van het 1e bedrijf had de referee een “hoofdrol”. Roy Peskens kon alleen op het doel gaan, passeerde de keeper en werd gevloerd. Iedereen dacht aan een pingel, behalve de scheids. Hij zei dat het een “schwalbe” was. Even later zat de ref weer mis, nu ten gunste van Heitse. Roy Peskens stond buitenspel maar mocht doorgaan en legde het leer op maat voor. Gachik Towmasjan tikte de bal simpel tegen de touwen. Nu waren de rapen zuur. Dit resulteerde in dat de assistent scheidsrechter van de thuisclub in de rust werd gewisseld. Overigens had Heitse vlak voor de rust nog geluk dat een afstandsschot op de lat belandde. In de tweede helft drong VOS aan en had lange tijd de betere kansen, maar Heitse hield stand. Heitse had geluk dat de scheids de bal na een overtreding in het zestienmetergebied buiten het strafschopgebied legde. Even later kreeg de thuisclub een vrije trap net buiten de zestienmetergebied nadat goalie Martin Schreurs “hands” zou hebben gemaakt. Gelukkig werd de vrije trap dramatisch slecht genomen. In de counter had Heitse ook een paar kansen door Wouter Bergervoet om de wedstrijd in het slot te gooien. Gelukkig was een verdediger van VOS behulpzaam door de bal na een voorzet van Thijs van Montfort in het eigen doel te schieten, 0-2. De wedstrijd was beslist. Wouter Bergervoet scoorde hierna nog tweemaal. Eerst na goed voorbereidend werk van Daan Engelen de 0-3 en de 0-4 schoot hij perfect binnen. Al met al toch nog een ruime zege. Komende zondag speelt Heythuysen uit tegen SVVH en dus de volgende week donderdag 12 april staat om 19.00 uur thuis de belangrijke wedstrijd van de 2e periode tegen Altweerterheide op het programma.

Overige inhaalwedstrijden klasse Heitse 1:
Egchel-SVVH   4-0
Altweerterheide-RKSVN   3-0
Leveroy-Koningslust   1-6
Eindse Boys-Crescentia   7-1

Stand klasse Heitse 1:
1.   Grashoek 15-37 (61-19) Winnaar 1e periode
2.   Altweerterheide 16-37 (58-27)
3.  Heythuysen 16-35 (57-17)
4.   Kessel 15-34 (59-17)
5.   Eindse Boys 15-31 (73-25)
6.   Koningslust 14-28 (58-28)