Aanstaande zondag is is lijstaanvoerder Grashoek te gast in de 9e thuiswedstrijd van ons standaardteam.

De vorige thuiswedstrijd werd tegen het sterke Altweerterheide met 3-2 verloren. Dit was de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Voor deze belangrijke match was de opstelling wegens o.a. een blessure en schorsing noodgedwongen op vijf plaatsen gewijzigd. In de eerste helft toonde Heitse lange tijd teveel respect voor de gasten. Zij hadden een optisch overwicht. De eerste kans was dan ook voor Alt’heide. Een afstandspoeier ging via de vingertoppen van goalie Martin Schreurs en de lat over het doel. Even later was Philippe Schonkeren dicht bij de openingstreffer, maar het leer vloog nipt langs het doel.

Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een te korte terugspeelbal werd door de spits onderschept. Hij omspeelde de keeper van Heitse en schoot de bal hierna simpel in het doel. Heitse moest nu meer initiatief nemen. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kreeg Heitse een vrije trap net buiten het strafschoppengebied. Sjoerd v.d. Heuvel trapte de bal met een magistrale curve in het doel, 1-1. In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Gachik Towmasjan had een reuzekans, maar oog in oog met de keeper schoot hij de bal tegen hem op. Halverwege de 2e helft kwamen de gasten andermaal op voorsprong. Na een vrije trap werd er in de Heitser defensie niet goed ingegrepen. Een verdediger probeerde de bal nog weg te schieten, maar de bal vloog in het eigen doel. Opnieuw kwam Heitse terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Rick Nelissen werd slecht door de keeper verwerkt, waarna invaller Thijs van Montfort er als de kippen bij was om de 2-2  in goal te schieten. In de slotfase hadden beide teams kansen voor de zege. Eerst had Martin Schreurs een goede parade in huis en daarna zag Thijs van Montfort zijn schot van de lijn worden gehaald. In de laatste minuut pakte de gasten dan toch nog overwinning na wederom niet goed ingrijpen in de Heitser defensie. De bal werd beheerst binnen geschoten. Het bleef bij dure en zure 3-2 nederlaag.

Twee weken werd de uitwedstrijd tegen Crescentia met 3-0 gewonnen door treffers van Gachik Towmasjan (2x) en Wouter Bergervoet.
Afgelopen zondag werd de belangrijke uitmatch tegen concurrent Kessel met 2-1 gewonnen.
De opstelling was op een viertal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Rens Seunis, Thijs van Montfort, Daan Engelen en Roy Peskens. Heitse begon goed aan de match. Heitse was fel en scherp in de duels. Dit resulteerde in een licht veldoverwicht voor de Heythuysenaren. Na ruim een kwartier spelen kwam Heitse op voorsprong. Aanvaller Daan Engelen kreeg de bal in het strafschopgebied. Hij schoot met zijn linkerbeen op het doel. Hij raak te de bal niet vol. De keeper lag te vroeg op de grond en de bal viel knullig via de grabbelende goalie in het doel. De thuisclub moest nog nu komen. De spits Willem Kruijk (al 35 keer gescoord dit seizoen) werd voortreffelijk door Philippe Schonkeren in bedwang gehouden. Roy Peskens was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot werd nog door de goalie uit doel geranseld. Vlak voor de rust had de thuisclub pas haar eerste grote kans, maar Martin Schreurs hield zijn doel schoon. In de pauze werd Sjoerd v.d. Heuvel (blessure) door Wouter Bergervoet gewisseld. Na zeven minuten werd de score verdubbeld. Roy Peskens zette zich knap door en zijn bekeken voorzet werd door Wouter Bergervoet tegen de touwen getrapt. De beslissing leek gevallen. Echter in de loop van de tweede helft werd de thuisclub steeds sterker en werd Heitse steeds verder teruggedrongen. De thuisclub was een aantal keren gevaarlijk. Een keer vloog de bal op de lat. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug in de wedstrijd. Na een corner kon goalie Martin Schreurs de kopbal van dichtbij nog pareren, maar uit de rebound werd het leer loeihard door Bert Lenders binnengeknald. In de zeer spannende slotfase gaf Heitse alles om de winst over de streep te trekken. Keeper Martin Schreurs redde een paar keer voortreffelijk en de scheids trapte niet in een “schwalbe” van een Kesselse speler in de zestienmeter. Aan de overkant was invaller Gachik Towmasjan nog dicht bij een treffer. Heitse hield stand en de zeer broodnodige drie punten waren een feit. Een uitstekende teamprestatie van Heythuysen en hierdoor stijgt men weer naar de 3e plaats.

Tegenstander vandaag is dus koploper Grashoek. De ploeg van coach Nelis Luijten (2e seizoen) heeft 50 punten en van de 20 gespeelde wedstrijden slechts 2 keer verloren (tegen RKSVN en Kessel). Grashoek is al in het bezit van de 1e periode en derhalve minimaal van de nacompetitie verzekerd. Tot nu toe heeft Grashoek maar liefst 84 keer gescoord. De uitwedstrijd werd destijds na een boeiende wedstrijd met 4-3 verloren. Vlak voor tijd maakte Grashoek de winning goal. De treffers van Heitse kwamen op naam van Gachik Towmasjan, Roy Peskens en Rick Nelissen. Grashoek wil natuurlijk graag de koppositie behouden. Echter voor Heitse is het zaak om te winnen en aansluiting met de top te behouden. We hopen op dezelfde teamprestatie als de vorige week tegen Kessel en wederom een spectaculaire match met nu Heythuysen dat aan de goede kant van de score blijft.

Heythuysen pak de drie punten en blijf in de race voor de nacompetitie!

Doelpuntenmakers dit seizoen:
Wouter Bergervoet          18x
Rick Nelissen                  11x

Roy Peskens                   11x

Gachik Towmasjan         9x

Philippe Schonkeren       6x

Daan Engelen                  4x

Sjoerd v.d. Heuvel          2x

Nick Meerts                    2x

Jeroen Driessen               1x

Thijs van Montfort          1x

Maikel Nieskens             1x