Aanstaande zondag is Koningslust te gast in de 10e thuiswedstrijd van ons standaardteam.

De vorige thuiswedstrijd werd tegen koploper Grashoek met 1-1 gelijkgespeeld.
De opstelling was voor deze topper op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden good old Bas Verlinden, topscorer Wouter Bergervoet en de spits van Heitse 2 Rik Sarton. Heythuysen miste een aantal spelers wegens vakanties, werk en studie. Vanaf het eerste fluitsignaal zagen de talrijk opgekomen toeschouwers een uiterst boeiende wedstrijd met van beide kanten een tomeloze inzet. Grashoek had een optisch overwicht hetgeen in het eerste bedrijf een serie hoekschoppen opleverde. Maar de Heitser verdediging stond meestal goed opgesteld. De eerste echte grote kans was voor de thuisclub. Een lob van Roy Peskens over de goalie schampte nog licht de paal. In de laatste minuut van de eerste helft kwam Heitse op voorsprong. Wouter Bergervoet kon alleen doorgaan en schoot het leer beheerst tegen de touwen, 1-0. Een prima ruststand voor Heitse.

In de tweede helft bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. De scheidsrechter floot à la Bas Nijhuis en liet viel doorgaan. Na een uur spelen kwamen de gasten langszij. Een speler mocht zomaar vrij richting Heitser doel gaan. Hij gaf een steekpass op Erwin Pijnenburg en deze schoot de bal langs keeper Martin Schreurs in het doel. Even later had Heitse weer op voorsprong kunnen komen. Uitblinker Philippe Schonkeren onderschepte de bal en begon aan een solo. Zijn schot belandde op de buitenkant van de paal. Invaller Maikel Nieskens had nog een kans op de winnende treffer, maar de goalie redde. In de slotfase waren de beste kansen voor de gasten. Heitse kwam een aantal keren nog goed weg. Martin Schreurs redde een paar keer bekwaam en een schot werd nog geblokt. Het bleef uiteindelijk bij een terechte 1-1 gelijkspel. Heythuysen zakt hierdoor naar de 4e plaats.

Tegenstander zondag is dus Koningslust, de nummer 5 op de ranglijst met maar één minder punt dan Heitse. De uitwedstrijd werd destijds ruim met 7-3 gewonnen door treffers van Roy Peskens (3x), Philippe Schonkeren (1x), Wouter Bergervoet (1x), Rick Nelissen (1x) en Daan Engelen (1x). Koningslust heeft tot dusver maar liefst 83 keer gescoord, maar heeft toch ook al 37 tegentreffers. De wedstrijd is superbelangrijk voor de 4e plaats welke mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Verder kunnen beide teams ook nog eerste worden in de derde periode. Het is ook weerzien met onze “oud” trainer Gé Ummenthun. Derhalve zal Heitse vandaag niets cadeau krijgen. Met dezelfde tomeloze inzet en passie als tegen Grashoek zullen de drie punten zeker in Heythuysen blijven. We hopen op de steun van vele supporters.

Heythuysen pak de drie punten en blijf in de race voor de nacompetitie!

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet: 19x
  • Rick Nelissen: 11x
  • Roy Peskens: 11x
  • Gachik Towmasjan: 9x
  • Philippe Schonkeren: 6x
  • Daan Engelen: 4x
  • Sjoerd v.d. Heuvel: 2x
  • Nick Meerts: 2x
  • Jeroen Driessen: 1x
  • Thijs van Montfort: 1x
  • Maikel Nieskens: 1x