Aanstaande zondag is RKSVN te gast in de 13e en laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

In de laatste uitwedstrijd werd tegen kampioen Altweerterheide met 2-2 gelijkgespeeld.
Heythuysen miste tegen de koploper wegens blessures en vakantie(!) een hele batterij aan spelers. De reservebank bestond uit alleen maar jeugdspelers, waarvan twee uit de JO17-1 (Martijn Vrenken en Lars van Hinsberg). De thuisclub had genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap binnen te halen. Heitse had nog een heel klein kansje om de nacompetitie te halen. De thuisclub kwam na tien minuten op voorsprong na een fout in de Heitser defensie. Spits Simsek scoorde de openingstreffer. Heitse speelde in de eerste helft aardig mee en was zeker gelijkwaardig aan de koploper. Echter in de laatste minuut van de eerste helft scoorde Abidar de 2-0 voor de thuisformatie, hetgeen ook de ruststand was. In de tweede helft was Heythuysen duidelijk de betere ploeg en kreeg diverse goede kansen. In de 70e minuut maakte de JO17-1 speler Martijn Vrenken (16 jaar) zijn debuut. Een kwartier voor tijd maakte Daan Engelen de 2-1 en in de 82e minuut scoorde Wouter Bergervoet de dikverdiende gelijkmaker. In de slotfase raakte Martijn Vrenken de lat, waardoor de verdiende zege voor de Heythuysenaren uitbleef. Door dit gelijkspel werd Altweerterheide kampioen en kan Heitse definitief een streep zetten onder het bereiken van de nacompetitie.

Tegenstander vandaag is dus RKSVN, de nummer 7 van de ranglijst. De formatie van onze “oud” trainer Wil Bongers (overigens de laatste trainer waarmee Heitse kampioen is geworden, in 2006) heeft tot dusver 10 keer gewonnen, 5 maal gelijkgespeeld en 10 keer verloren. De uitwedstrijd eindigde vlak na carnaval in een 2-2 remise. Heitse kwam door twee treffers van Wouter Bergervoet (de eerste was een magistraal afstandsknal) op een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwam RKSVN alsnog langszij.

Kort resumé van dit seizoen laat zien dat Heythuysen slecht aan de competitie is begonnen. De eerste wedstrijd was waarschijnlijk al gelijk de slechtste wedstrijd van dit seizoen. In Egchel werd er met 1-0 verloren. De tweede uitmatch werd na een spektakelstuk met 4-3 van Grashoek verloren. De vierde wedstrijd werd thuis tegen VOS met 0-0 gelijkgespeeld. Helaas werd hier een zuivere goal van Heitse afgekeurd. Dus na 4 wedstrijden had Heitse pas 4 punten. Hierna volgde de opmars van maar liefst zeven gewonnen wedstrijden, hetgeen een tweede plaats in de rangschikking opleverde. De overwinning thuis tegen Eindse Boys (toen de koploper) met 3-2 was het beste resultaat in die tijd. In de 15e wedstrijd werd uit tegen Eindse Boys na 11 ongeslagen wedstrijden weer een nederlaag geleden. Het vierde verlies was thuis op een donderdagavond tegen de latere kampioen Altweerterheide met 3-2. De winnende goal viel in de laatste minuut. Nadat tegen Kessel uit knap met 2-1 werd gewonnen en thuis met 1-1 tegen het sterke Grashoek werd gelijkgespeeld, werd op 6 mei de cruciale thuiswedstrijd tegen Koningslust nipt met 1-0 verloren. Ook al werd er op Hemelvaartsdag nog thuis andermaal van Kessel met 4-3 gewonnen, de nacompetitie werd toch niet meer gehaald.
Tot dusver gebruikte Heythuysen 1 maar liefst 29 spelers. Geen enkele speler speelde alle wedstrijden. Philippe Schonkeren en Sjoerd v.d. Heuvel kwamen in 24 van de 25 wedstrijden in actie. Overigens was reserve- en jeugdkeeper Coen Beijnsberger de enige speler die alle wedstrijden bij de selectie stond. Topscorer is Wouter Bergervoet geworden. Zal Wouter nog op 25 treffers komen. Stijn Peeters kreeg de meeste gele kaarten, 6 in totaal.

Deze laatste match van dit seizoen staat in het teken van het afscheid van spelers Bas Verlinden en Roel Luijten, trainer Patrick Houtappels en assist trainer Florus v.d. Wal. Verder zullen nog een aantal spelers van volgend seizoen lager gaan voetballen. Voor het komend seizoen hopen we op nieuw elan van de trainer Paul van de Moosdijk. Een ding is zeker dat er voldoende talent is om het volgend seizoen voor promotie te gaan spelen.
Verder hopen we vandaag op een aantrekkelijk slot van de competitie.

Heythuysen behaal de 17e zege van dit seizoen

Doelpuntenmakers dit seizoen: