Aanstaande zondag is de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Te gast is Crescentia.

Op donderdag 16 augustus startte de selectie onder de bezielende leiding van de nieuwe trainer Paul van de Moosdijk aan het huidige seizoen. Nieuw in de selectie zijn een groot aantal jeugdspelers. Verder is Lex v.d. Schoor terug van weggeweest en is Bart Drenth eveneens nieuw. Vervelend is de langdurige absentie van de geblesseerden Rick Nelissen en Roy Peskens, samen goed voor 24 treffers in het afgelopen seizoen. Er volgden 12 trainingen, 2 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden. De eerste bekermatch werd thuis tegen het sterke NWC (3e klasser) met 4-0 verloren. Grote uitblinker aan Heitser zijde was goalie Martin Schreurs.

De tweede bekerwedstrijd werd uit tegen 5e klasser Egchel met 3-0 gewonnen door treffers van Wouter Bergervoet, nieuwe aanwinst Bart Drenth en een fraaie goal van Sjoerd v.d. Heuvel. De derde en laatste bekerwedstrijd werd een nachtmerrie voor Heythuysen. Tegen het oude team van onze trainer RKSVO (4e klasser) werd met maar liefst 8-0 verloren.

Heythuysen speelt dit seizoen in de 5e klasse C. Er zijn maar 5 dezelfde ploegen als het afgelopen seizoen. Een van de teams is onze tegenstander van vandaag Crescentia. Het afgelopen seizoen won Heitse tweemaal van de Weertse formatie. De thuiswedstrijd eindigde in een 3-1 zege na een 1-0 achterstand bij de rust. Philippe Schonkeren (2x) en Roy Peskens (1x) scoorden. De uitwedstrijd werd dankzij doelpunten van Gachik Towmasjan (2x) en Wouter Bergervoet (1x) met 3-0 gewonnen.

De doelstelling van Heythuysen is om dit seizoen in de bovenste regionen mee te draaien.

Derhalve is het belangrijk om de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten en derhalve een goede start te nemen. Met een flinke portie passie en gedrevenheid moet dit zeker lukken.

Heitse pak de eerste drie punten

Overige wedstrijden:

• Leveroy-RKAVC