Kan Heitse de koppositie behouden?

Aanstaande zondag is de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Te gast is buur Leveroy.

De eerste thuismatch werd tegen Crescentia met 3-1 gewonnen.
De nieuwe coach Paul v.d. Moosdijk startte met een zeer jeugdig team. Slechts 2 spelers waren ouder dan 20 jaar. Dat waren goalie Martin Schreurs en aanvoerder Sjoerd v.d. Heuvel. Op een moeilijk te bespelen veld wegens de hevige regenval begon Heitse goed aan het seizoen. Men was duidelijk de bovenliggende partij. Nadat er al wat kansen waren gemist, was het na 26 minuten eindelijk raak. Na uitstekend voorbereidend werk van Sjoerd v.d. Heuvel kon goaltjesdief Wouter Bergervoet de 1-0 binnenschieten. Een minuut later werd de score verdubbeld. Daan Engelen passeerde een verdediger en schoot het leer hierna tegen de touwen, 2-0.

Heitse bleef op zoek naar meer treffers. Vlak voor rust kon Wouter Bergervoet zijn tweede goal aantekenen. Wouter scoorde met een fraaie boogbal na wederom een assist van Sjoerd v.d. Heuvel, 3-0. Heitse begon minder aan het tweede bedrijf. In de 55e minuut viel de anschlusstreffer. De verdediging en keeper zagen er niet goed uit. Wouter Baudoin scoorde voor de gasten, 3-1. De gasten gingen hierdoor nog meer op de aanval spelen, waardoor de aanvallers van Heitse meer ruimte kregen. Heitse kreeg zeker een vijftal goede kansen om de score op te voeren. Sjoerd v.d. Heuvel stuitte op de goalie, Wouter Bergervoet zag een schot op de lat belanden en Daan Engelen had nog een drietal uitstekende mogelijkheden. Helaas werd er niet meer gescoord. De zege kwam niet meer in gevaar en bleef uiteindelijk bij een 3-1 overwinning. Een goede start voor het jeugdige team.

De vorige week speelde Heitse de uitwedstrijd tegen MBC’13 uit Maasbracht. Ook dit werd een 3-1 overwinning voor de Heythuysenaren. De opstelling was op een plaats gewijzigd. In de basis stond Luuk Deckers i.p.v. Siem Schreurs. Heitse startte voortvarend aan de wedstrijd. Al in de derde minuut was het raak. Na goed voorbereidend werk van Wouter Bergervoet scoorde Sjoerd v.d. Heuvel de 0-1. Lang kon Heitse niet van deze voorsprong genieten. In de 7e minuut stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een corner werd doorgekopt waarna een speler vrijstaand de bal tegen het touw kon schieten. Hierna was Heitse de betere ploeg, maar moest steeds op de tegenaanvallen van de thuisclub letten. Sjoerd v.d. Heuvel trapte een vrije trap nipt naast en de aanvallers Wouter Bergervoet en Daan Engelen waren steeds dreigend voor het doel.

In de 35e minuut had Daan Engelen een klasse actie in huis. Daan slalomde langs een drietal spelers en gaf de bal perfect voor op Sjoerd v.d. Heuvel die binnen tikte, 1-2. Vlak voor de theepauze werd een doelpunt van MBC’13 terecht afgekeurd na een duwfout afgekeurd. In de tweede helft moest de thuisclub nog meer komen, waardoor de aanvallers van Heitse meer ruimte kregen. Na ruim een uur spelen tekende Sjoerd v.d. Heuvel voor zijn derde treffer aan. Dit met hulp van de goalie van de thuisclub die enorm blunderde, 1-3. In de laatste 20 minuten kreeg Wouter Bergervoet maar liefst vier levensgrote kansen om de score nog verder uit te bouwen, maar Wouter kreeg telkens de bal maar niet in het doel. Voor de Heitser goal waren nog een paar hachelijke momenten. Echter er werd niet meer gescoord en de tweede overwinning was binnen. Na twee wedstrijden staat Heitse alleen bovenaan met zes punten. Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ons standaardteam nog eens koploper is geweest.

Tegenstander vandaag is dus Leveroy. De formatie van onze oud coach Jurgen Geurts kende een goede seizoenstart. De eerste wedstrijd werd thuis met 4-1 van RKAVC gewonnen en de vorige week wist men het sterke Eindse Boys uit op een knap 3-3 gelijkspel te houden, dit na een 3-0 achterstand. Het afgelopen seizoen won Heitse tweemaal van Leveroy. Uit werd het maar liefst 6-0 door treffers van Gachik Towmasjan (2x), Sjoerd v.d. Heuvel (1x), Roy Peskens (1x), Wouter Bergervoet (1x) en Rick Nelissen (1x). Thuis werd Leveroy met 2-0 verslagen door goals van Rick Nelissen en Roy Peskens. Vandaag zal het een stuk lastiger worden, daar Leveroy een uitstekende start van het seizoen kent.

Zaak voor Heitse is het om de goede ouverture van het seizoen een goed vervolg te geven. Met andermaal een flinke portie passie en gedrevenheid moet dit vandaag zeker lukken.
We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de tweede thuiszege

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Sjoerd v.d. Heuvel: 3x
  • Wouter Bergervoet: 2x
  • Daan Engelen: 1x

By |2018-10-04T19:39:23+00:00oktober 4th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kan Heitse de koppositie behouden?