Aanstaande zondag is de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Te gast is Slekker Boys.

De vorige thuismatch werd tegen buur Leveroy met 4-2 gewonnen.
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Siem Schreurs en Bart Drenth ten faveure van de jarige Stijn Peeters en Daan Engelen. De gasten begonnen beter aan de wedstrijd. In de 7e minuut kwam Leveroy op voorsprong. Na een corner en een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied scoorde Nick Opheij de 0-1. In de eerste helft waren de gasten de betere partij. Toch was Wouter Bergervoet dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot met links belandde op de paal. Ook werd een treffer wegens een duwfout afgekeurd. In de 38e minuut kwam Heitse toch langszij. Na een verre trap van Martin Schreurs miste de keeper de bal waarna Wouter Bergervoet de bal in het lege doel schoot, 1-1. Nog 60 tellen later kwamen de gasten alweer op voorsprong. Opnieuw was het aanvaller Nick Opheij die scoorde. Keeper Martin Schreurs kwam bij zijn schot nog aan de bal, maar de bal vloog toch het doel in, 1-2.

In de rust deed coach Paul v.d. Moosdijk een tweetal wissels. Stijn Peeters en Daan Engelen kwamen in het team. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Leveroy, maar deze werd gemist. Heitse speelde na de rust aanmerkelijk beter. Na ruim een uur viel voor de tweede keer de gelijkmaker. Na een fraaie dieptepass van laatste man Idse Prumpeler schoot Daan Engelen de bal beheerst tegen de touwen, 2-2. Tien minuten later was het andermaal Daan Engelen die wist te scoren. De Leveroyse goalie trapte de bal in de voeten van Daan die het leer hierna binnen trapte, 3-2. Heitse was nog niet gewonnen. In de 82e minuut redde Tom van Lier op miraculeuze wijze op doellijn na een fraaie lob van een Leveroyse speler over keeper Martin Schreurs. Dezelfde Tom van Lier stond even later ook de basis van de allesbeslissende 4-2. Na zijn dieptepass scoorde Wouter Bergervoet zijn tweede treffer. De wedstrijd was beslist en Heitse behaalde de 3e seizoenszege.

De vorige week werd uit SVVH na een slechte wedstrijd met 2-0 verslagen.
De opstelling was op een tweetal plaatsen gewijzigd. In de startelf stonden Coen Beijnsberger en Stijn Peeters ten faveure van Martin Schreurs (de “marathon man”) en Siem Schreurs. Heitse begon zeer stroef aan de match. Het baltempo was veel te laag en achterin was een aantal keren de concentratie ver te zoeken. De eerste echt goede kans was voor de thuisclub, maar deze werd nipt gemist. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Heitse sterker en gevaarlijker. Schoten van Tom van Lier en Jeroen Vrenken belandden op de lat. In de 35e minuut was het dan eindelijk zover. Na een korte corner trapte captain Sjoerd v.d. Heuvel een afgemeten voorzet, waarna Philippe Schonkeren het leer tegen de touwen kopte. De ban leek gebroken. Wouter Bergervoet was in de eerste helft nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op het kruis.

In de pauze werd Tom van Lier door Daan Engelen vervangen. De wedstrijd was in het tweede helft nauwelijks het aanzien waard. Philippe Schonkeren en Luuk Deckers waren nog dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant kreeg goalie Coen Beijnsberger in de tweede helft geen serieuze bal op het doel. Een kwartier voor tijd besliste Heitse de wedstrijd. Na een goede voorzet van Bart Drenth kopte verdediger Philippe Schonkeren zijn tweede doelpunt binnen. Invaller Gachik Towmasjan had de laatste kans van de wedstrijd, maar de bal vloog nipt langs. Het bleef bij een 2-0 zege voor Heitse. Een wedstrijd om zeer snel te vergeten. Positief is dat Heythuysen nog altijd de 100% scoren heeft en koploper blijft.

Tegenstander vandaag is dus Slekker Boys. De formatie van coach Rene Meekels (2e seizoen) staat op de 8e plaats met 5 punten uit 4 gespeelde wedstrijden. Volgens de analen is het heel lang geleden dat we voor de competitie tegen Slekker Boys hebben gespeeld.
De vraag is kan Heitse ook de vijfde competitiematch in winst omzetten. Het is alweer “eeuwigheid geleden” dat Heitse zo’n prima seizoenstart kende. Met het jeugdig elan en passie moet ook de vijfde overwinning van dit seizoen er zeker inzitten.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de vijfde competitiezege

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet: 4x