Heythuysen 1 heeft thuis ook de vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Tegenstander Slekker Boys 1 werd dankzij twee treffers van Wouter Bergervoet met 2-0 verslagen. Door het gelijkspel van VV GKC/RKHVC heeft Heitse nu vier punten voorsprong op SVH’39, Eindse Boys en VV GKC/RKHVC.

Opstelling Heythuysen 1:
Coen Beijnsberger, Tom v. Lier, Idse Prumpeler, Philippe Schonkeren, Jeroen Vrenken, Luuk Deckers, Thijs v. Montfort, Stijn Peeters, Wouter Bergervoet, Sjoerd v.d. Heuvel (Bart Drenth) en Daan Engelen.

Scoreverloop:
1-0 Wouter Bergervoet (7e minuut) en 2-0 Wouter Bergervoet (73e minuut).

Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: G. v.d. Leeden (Neer)
Man of the match: Luuk Deckers
Pupil van de week: Noah Coolen (JO11-3)

Kort wedstrijdverslag:
De opstelling was slechts op een plaats gewijzigd. Daan Engelen stond ten faveure van Bart Drenth in de basis. Heitse begon furieus aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut had Heitse op voorsprong moeten komen. Sjoerd v.d. Heuvel miste een uitgelezen kans na een prima voorzet van de opkomende rechtsback Tom van Lier. Nadat Wouter Bergervoet al een goede mogelijkheid miste, was het in de 7e minuut door Wouter Bergervoet wel raak. Na een prima actie schoot Wouter het leer via de binnenkant van de paal tegen de touwen, 1-0. Heitse bleef hierna dankzij verzorgd spel de betere ploeg, echter de geboden kansen werden niet benut. Daan Engelen had de grootste kans, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat niet binnen. De gasten waren welgeteld een keer gevaarlijk. Een kopbal uit een corner belandde op de bovenkant van de lat. De 1-0 ruststand was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. In de tweede helft bleef Heitse de bovenliggende ploeg. Heitse had veruit het meeste balbezit. De gasten konden in het tweede bedrijf een tweetal keer voor dreiging zorgen, maar goalie Coen Beijnsberger hield voor de tweede week op rij het doel schoon. Aan de overkant waren er kansen voor Sjoerd v.d. Heuvel en Wouter Bergervoet om de score op te voeren. Een kwartier voor tijd besliste Wouter Bergervoet de wedstrijd met zijn tweede treffer, 2-0. Heitse kon de wedstrijd nu rustig uitspelen en won dikverdiend met 2-0. Een goede wedstrijd van de Heythuysenaren. Enig klein minpuntje was dat er te weinig werd gescoord. De jarige coach Paul v.d. Moosdijk was in zijn nopjes. Heitse blijf het volle pond behouden na 5 gespeelde wedstrijden. Heitse staat nu 4 punten voor op SVH’39, Eindse Boys en VV GKC/RKHVC. De volgende week speelt Heythuysen uit tegen SVH’39. We hopen op de steun van vele supporters tegen de gedeelde nummer twee van de ranglijst.

Overige wedstrijden klasse Heitse 1:
Eindse Boys-Crescentia   5-0
RKAVC-VV GKC/RKHVC   2-2
RKSVV-SVH’39  1-7
St. Joost-SVVH   1-0
Leveroy-Walburgia   3-2
RIOS’31-MBC’13   2-4

Eindstand klasse Heitse 1:
1.   Heythuysen 5-15 (14-4)
2.   SVH’39 5-11 (24-7)
3.   Eindse Boys 5-11 (21-5)
4.   VV GKC/RKHVC 5-11 (14-7)
5.   Leveroy 5-10(16-11)
6.   RKAVC 5-8 (12-10)
7.   RIOS’31 5-6 (7-7)
8.   MBC’13 5-6 (10-14)
9.   Slekker Boys 5-5 (10-9)
10. RKSVV 5-5 (9-15)
11. Walburgia 5-4 (9-17)
12. St. Joost 5-3 (3-17)
13. Crescentia 5-1 (3-20)
14. SVVH 5-0 (3-12)

De overige seniorenteams waren vrij.

JEUGD
De tweede bekerronde stond op het programma. De JO11-3 zorgde bijna voor een daverende verrassing thuis tegen Kessel JO11-1. De gasten staan ongeslagen bovenaan in de competitie bij onze JO11-1. Vanaf het eerste fluitsignaal van referee Joey Plas was de JO11-3 gelijkwaardig aan Kessel JO11-1. Noah Coolen bracht Heitse op voorsprong, maar een minuut later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. In de tweede helft kwam Heitse dankzij treffers van Noah Coolen en Daan Vullers op een 3-1 voorsprong. In de slotfase konden de gasten toch nog het tij keren en wonnen zeer gelukkig met 4-3. Al met al een puike prestatie van onze JO11-3.
De JO8-1 behaalde de derde ronde van de beker. Uit werd eenvoudig met 14-3 van RKSVO JO8-1 gewonnen. De JO8-1 doet het dit seizoen tot nu toe uitstekend. Alle wedstrijden zowel in de competitie als beker werden in winst omgezet.
De overige jeugdteams hadden vrij.

G-VOETBAL
Geen programma.