Kan Heythuysen zich van het eerste verlies herpakken?

Aanstaande zondag is de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Op bezoek komt VV GKC/RKHVC.

De vorige thuismatch werd Slekker Boys met 2-0 verslagen.
De opstelling was slechts op een plaats gewijzigd. Daan Engelen stond ten faveure van Bart Drenth in de basis. Heitse begon furieus aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut had Heitse op voorsprong moeten komen. Sjoerd v.d. Heuvel miste een uitgelezen kans na een prima voorzet van de opkomende rechtsback Tom van Lier. Nadat Wouter Bergervoet al een goede mogelijkheid miste, was het in de 7e minuut door Wouter Bergervoet wel raak. Na een prima actie schoot Wouter het leer via de binnenkant van de paal tegen de touwen, 1-0. Heitse bleef hierna dankzij verzorgd spel de betere ploeg, echter de geboden kansen werden niet benut. Daan Engelen had de grootste kans, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat niet binnen.

De gasten waren welgeteld één keer gevaarlijk. Een kopbal uit een corner belandde op de bovenkant van de lat. De 1-0 ruststand was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. In de tweede helft bleef Heitse de bovenliggende ploeg. Heitse had veruit het meeste balbezit. De gasten konden in het tweede bedrijf een tweetal keer voor dreiging zorgen, maar goalie Coen Beijnsberger hield voor de tweede week op rij het doel schoon. Aan de overkant waren er kansen voor Sjoerd v.d. Heuvel en Wouter Bergervoet om de score op te voeren. Een kwartier voor tijd besliste Wouter Bergervoet de wedstrijd met zijn tweede treffer, 2-0. Heitse kon de wedstrijd nu rustig uitspelen en won dikverdiend met 2-0. Een goede wedstrijd van de Heythuysenaren. Enig klein minpuntje was dat er te weinig werd gescoord. De jarige coach Paul v.d. Moosdijk was in zijn nopjes. Heitse bleef het volle pond behouden na 5 gespeelde wedstrijden.

De vorige week leed men de eerste nederlaag van dit seizoen. Nummer twee van de ranglijst SVH’39 was met 5-2 te sterk. De opstelling was op een drietal plaatsen gewijzigd. In de basis stonden Martin Schreurs, Siem Schreurs en Gachik Towmasjan ten faveure van Coen Beijnsberger, Tom van Lier en de licht geblesseerde captain Sjoerd v.d. Heuvel. In deze belangrijke match startte de thuisclub beter aan de wedstrijd. Zij hadden van de meet af een licht veldoverwicht. Goalie Martin Schreurs moest enkele keren handelend optreden. Heitse had in de eerste helft de wind mee en speelde veel met de lange bal, waardoor men een enkele keer voor dreiging kon zorgen. Na een half uur scoorde Drew Thoolen met een schot de 1-0 voor de thuisclub. Vier minuten later was een schot van Sten Dohmen keeper Martin Schreurs ook te machtig. Martin kwam er nog met zijn vingertoppen aan, maar de 2-0 viel toch tegen de touwen.

Dankzij Wouter Bergervoet kwam Heitse terug in de wedstrijd. Wouter strafte een fout van de keeper van SVH’39 genadeloos af, 2-1. In de laatste minuut van de eerste helft scoorde Jeroen de Caluwe na een klutsbal de 3-1. Dit was ook de ruststand. Na de pauze verving Tom van Lier als rechtsback Siem Schreurs. In de beginfase van het tweede bedrijf miste SVH’39 een enorme kans. Een van de spelers van de thuisclub schoot een bal voor een leeg doel nog over. Even later kwam Heitse andermaal terug in de wedstrijd. Daan Engelen kwam alleen voor de goal en schoot de bal beheerst binnen. Nu raakte er even paniek uit bij SVH’39. Helaas kon Heitse hiervan niet profiteren. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd definitief beslist. Spits Jeroen de Caluwe kopte de bal na een afgemeten voorzet uit een vrije trap binnen. Dat SVH’39 nog door Drew Coolen de 5-2 scoorde was alleen nog maar voor de statistiek. Ook de invallers Sjoerd v.d. Heuvel en Bart Drenth konden in de slotfase geen wending meer aan de wedstrijd geven. Al met al een terechte nederlaag. Desondanks staat Heythuysen nog altijd bovenaan met nu nog een punt voorsprong op datzelfde SVH’39.

Tegenstander van zondag is dus VV GKC/RKHVC. De formatie van coach Brahim Akechtubu (2e seizoen) staat op een keurige 3e plaats met 12 punten uit 6 gespeelde wedstrijden. Tot dus ver werden er 3 wedstrijden gewonnen en 3 wedstrijden gelijkgespeeld. Derhalve is men nog ongeslagen. Voor Heitse is het zaak om VV GKC/RKHVC het eerste verlies toe te brengen om bovenaan in de stand en in de eerste periode te blijven staan.
De vraag is of Heitse zich kan herstellen van de eerste nederlaag van afgelopen week. Met dezelfde passie en de gedrevenheid van de laatste thuiswedstrijd moet een overwinning er zeker in zitten.

We hopen op de steun van vele supporters.

Heitse pak de broodnodige drie punten

Doelpuntenmakers dit seizoen:

• Wouter Bergervoet: 7 treffers
  • Daan Engelen: 4 treffers
  • Sjoerd v.d. Heuvel: 3 treffers
  • Philippe Schonkeren: 2 treffers

By |2018-11-01T20:15:03+00:00november 1st, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Kan Heythuysen zich van het eerste verlies herpakken?